В помощ на кандидат-осиновителя

• 294 176
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 390
  • Колибите
Здравейте и от мен и аз днес се вписвам към вас,започваме и ние със съпруга ми да подготвяме документи за осиновяване но каква е първата крачка.Ходисе в общината към която сме или другаде,успех на всички тръгнали по този път

Сонита, Чандра ти е дала пълна информация, действай Simple Smile.  Успех  Simple SmileFlowers Bouquet.

# 391
Благодаря ви много  Simple Smile

# 392
Искам да попитам някой може ли да ме опъти как се стига до НСС от централна гара,от там трябвало да си извада един от необходимите документи за осиновяване.Благодаря ви предварително  Simple Smile

# 393
  • София
sonita75, от централна гара-с автобус 413 и от светофара на кръстовището, където слизаш е на около 200 метра по бул."Г.М.Димитров" Успех ! Hug

# 394
А на коя спирка на 413 трябва даа слезна това неразбрах,извинявям се

# 395
  • София
sonita75, спирката е "Болница по онкология"

# 396
Здравейте, искам да попитам :Ако съм онкоболна имам ли  право да осиновя дете?

# 397
Не знам миличка, питай социалните в закрила на детето.
В наредбата пише "заболявания застрашаващи живота на осиновяващия и осиновявания". Но за по-сигурно наистина питай в РДСП в града, в който живееш.
Успех Hug

# 398
  • Колибите
И от мен имаш подкрепа Hug, успех! Действай!

# 399
Здравейте,мамчета! Аз Ви четата редовно и се информирам от Вас.Реших да се включа и да разказа как се движим ние по този труден път.На 16,01 подадохме документи в социални след месец на 14,02 получихме първото обаждане за да ни кажат кая е социалната ни работничка.Вече минахме първата сеща,посещение в дома ни и срещата с препоръчителите ни.Минахме три посещения на курса за кандидат осиновители/който са по 50 мин./ а днес сме на първата среща която е 5,5 часа. Имаме една среща в понеделник пак за един час и другата седмица в неделя пак 5,5 часа.Обадиха ми се от социални вчера, и ходих да си прочета доклада който вече е изготвен.След другата неделя започва голямото чакане.Желая успех на всички чакащи бъдещи мамчета Hug  bouquet

# 400
Търпение и успех Теменуга!Доколкото мога да преценя, движте се абсолютно в срок, дано чакането да не е дълго!

# 401
Здравейте, искам да попитам :Ако съм онкоболна имам ли  право да осиновя дете?
Да, имаш, при условие, че е минал разумно дълъг срок от откриването и лечението на болестта и ако няма активен процес.
 Желая ти късмет!  Hug

# 402
Тепърва ми предстои Химио и Лъче терапия. Предполагам,че до няколко месеца ще можем да задействаме процедурат.

# 403
Мила, прочетох в мненията ти че си на 26. Имаш време и да преминеш процедурите, и да укрепнеш - физически и психически. Аз мисля, че не е нужно да бързаш. Ако замениш няколко месеца с няколко години, сякаш ще е по-добре.
Радвай се на малките неща, върви по пътя си, сигурна съм, че твоето дете ще те срещне някъде там.
Дано не съм те наранила, наистина не го искам.

# 404
Мили мами, и всички чакащи мами като мен - мислите ли, че за да ни одобрят за детенце има значение това, че съпругът ми има две деца от първия си брак и че сме над 40 год. Питам защото днес ми се обади едно от момичетата, с които бяхме на курса за осиновяване и са им предложили детенце, а те са след нас вписани в регистрите - с абсолютно същите изисквания като нас, но са на 30 год...... Да са живи и здрави и дано това е тяхната дългоочаквана рожба!

Общи условия

Активация на акаунт