Какво ви шокира най - много.....?

• 30 523
  • 453
  •   1
Отговори
# 75
  • След завоя в дясно
Не бих казала, че изпаднах в шок, но доста се потрудих да свикна с:

- мокет в банята Mr. Green

и картини в тоалетната.

Разбира се че е шокиращо за народ, който е свикнал тоалето да е у дворо (до лехата със зеленчука).

Не знам у ваше село може би е така, пък и българина е изобретателен защо му е да слага тор, като може тоалетна Mr. Green не е лесно да живееш в Криворазбрана Цивилизация.
Картини не съм виждала, но снимки и репродукции има не е да няма Simple Smile
Палмира това с календара е добра идея, няма да се занимаваш с глупости я. Концентрация е ключовата дума Joy

На ингилизите това с мивките и ваните им е останало от войната. Понеже тогава не са имали достатъчно и са ползвали цялото семейство една вана например. Първо влиза най - възрастния и така по ред на номерата, същото важи и за мивките. Но това го има характерно и при други народи доколкото знам има такава практика и в Япония. Peace

# 76
Не разбрах коя война, но сигурно отдавна е приключила. Crazy
Ето как се справя български студент (мой племенник) в Англия: http://prikachi.com/files/1231264T.jpg Grinning

# 77
  • ENGLAND
А, вече продават и такива  , да не се налага с подръчни материали да си смесваш топлата и студена вода.

# 78
Но това го има характерно и при други народи доколкото знам има такава практика и в Япония. Peace[/color]

Има го, да.Ама разликата е в детайла.Японците взимат вана всяка вечер без изключение.Тя е за релакс и кеф.Преди това се минава задължително под душа и се измиваш много старателно.Едно време са ползвали тасчета и водата от ваната за да се поливат и мият с нея преди да влязат вътре.Нали се сещаш че няма как 5-6 членно семейство да пълни по 5-6 вани всяка вечер.
А това с тасчетата и водата от ваната, измиването и кисненето е точно както са били римските бани едно време.И българските.

# 79
  • След завоя в дясно
Не съм се изразила добре. Става въпрос за 2-рата Световна Война, през която стагнацията наистина е била голяма.
Сега предполагам тази практика е отдавна забравена.
Barbabeau това негово собственоръчно приспособление ли е? И на цветно разнообразие го е докарал  Laughing браво

# 80
  • Nederland
Maggy77, това с мивката в спалнята е много идейно Joy Joy Joy Не се бях сетила за този аспект от холандската практичност. Mr. Green

# 81

На ингилизите това с мивките и ваните им е останало от войната. Понеже тогава не са имали достатъчно и са ползвали цялото семейство една вана например. Първо влиза най - възрастния и така по ред на номерата, същото важи и за мивките.

тенкю боже, че си ме заточил в дивната холандия, че тоя ужас с къпането нямаше да го преживея в англия  Crazy Crazy Crazy .
така е тук с календарите и рождените дни в тоалетната  Mr. Green, преговарям си ги като вляза  Twisted Evil .много е практично  Crazy

# 82
Бездомните хора (много от тях агресивни и за психо диспансер) в Маями Бийч.

Самурайка, в Япония има ли много бездомни хора?

# 83
За мен би било обида към автора на картината, ако я закача в клозета. Има далеч по-адекватни начини за декорация на това помещение. Тази цялата работа и на мен ми идва малко като вица с Кумчо Вълчо и химна на Републиката в музикалната тоалетна...

Затова ние в нашата американска тоалетна сме си окачили една "картина" в хубава рамка - цветна разпечатка на една снимка на български дворен клозет  Joy

Още един мой шок е цветът розово. Всичко женско е в розово, от бебетата до бабичките. Телефони има в розово, специално "за жените". Розови лаптопи, розови велосипеди, розови маратонки... повръща ми се от розово. Особено бабичка видимо на 70, в бонбонено розова блузка. Айде, да кажем, различен вкус, няма да ги съдя за това. Но това което най-много ме дразни, е че го налагат върху малките момиченца и те нямат друг избор, и почти всичките им дрехи и играчки са розови (розово Монополи, розово домино, розови кънки, и така до безкрай). Веднъж племенничката на мъжа ми (7 годишна) баба й я завела да й купи рокличка, и я попитала какъв цвят иска. Детето казало "е как какъв, розов - нали съм момиче"  Sad Промили са му мозъка на горкото.

И разбира се, най-големият ми шок от всички - републиканците  #Cussing out Няма да задълбавам, само ще спомена че това са хората на Буш. И вторият по големина шок - как почти цялото население е религиозно, и всевъзможните статистики за това как най-непростимото качество на бъдещ зет или снаха е ако е атеист (което според консервите е по-зле от това да си гей или негър, като тези двете също са големи трагедии за тях). Много, ама много от хората са страшно консервативни и необразовани и понякога се чудя в кой век живеят. С друга нагласа дойдох, уж в страната на прогреса и развитието, на демокрацията, научните постижения и т.н. ала бала, но това е само оптимистичната страна на монетата  Sad Оставете мивките и кранчетата, това си е истинският шок.

# 84
  • USA
В Щатите в началото ме впечатлиха размера на порциите, това как пешеходците не се оглеждат като пресичат и универсалността на джапанката.  Mr. Green Тук може да се видят джапанки комбинирани с всичко, вкл. с палто.

В Холандия ме шокира, че има час за голо плуване в обществения басейн.  Laughing

В Япония - доста неща, сред които чистотата, тоалетните, прическите и ресторантите на високите етажи  Laughing. Също ме впечатли как една вечер на гарата имаше много пияни бизнесмени които спяха на пода по костюми със старателно свалени и подредени обувки до тях. А, и района с "червените фенери" също много ме впечатли. Как нямаше момичета навън, а табла със снимки и всичките изглеждаха като ученички.

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 05:15 от Winx

# 85
  • T"A
И в Израел бях в шок от количеството деца и от това, че са навсякъде и че всичко им е позволено.  Най-редовно намирах себе си да стърча като парализирана на място и зяпам тичащите деца около себе си.

От Япония имам сигурно цял албум с тоалетни  Mr. Green
т.е. със снимки като тази или тази  Laughing така че мога да си представя шока на посетителите там...

# 86
Начина на миене на чинии - слагаш чиниите в мивката, пълниш я с вода, слагаш препарат, минаваш чиниите с гъба и ги слагаш да се отцеждат. Без плакнене, но задължително се бършат от цялата мръсна вода с пяната. И кърпата после се окача да съхне.

# 87
  • ENGLAND
Начина на миене на чинии - слагаш чиниите в мивката, пълниш я с вода, слагаш препарат, минаваш чиниите с гъба и ги слагаш да се отцеждат. Без плакнене, но задължително се бършат от цялата мръсна вода с пяната. И кърпата после се окача да съхне.
Това къде е?
И в Англия е така, само че в едно легенче с вода , минаваш с гъбата и след това на сушилника. Спестяваме кърпата Joy Joy Joy
Другия шок беше зимата, студ, но няма сняг, а мадамите обути с обувки на бос крак. Голям шок беше аз с ботуши, а те боси, някой с лятни чехлички.
О, и естествено многото деца в семейството, нормално 4. Едно начално училище се захранва от 50-тина семейства. Като работех влизам в ресепшън клас, едни деца, отивам в 2 клас, гледаш ги съшите физиономии, само че пораснали с 2 години.

# 88
Maggy77, това с мивката в спалнята е много идейно Joy Joy Joy Не се бях сетила за този аспект от холандската практичност. Mr. Green
Toni_NL   Joy уникално практични при това!!! Отиваш в банята и умивалника има само студена вода  Shocked, че не можеш и да го модифицираш, защото иначе ще ти се наложи да смениш всиииички тръби ooooh!. Душа си е нормален. Дзверя се обаче като дойде бебо как ще го мия  newsm78 не може горкия да кара на едната баня вечер...от спомени предишни щерката я миех поне 5-6 пъти на ден...ми имам още малко време да изобретя и аз нещо...

# 89

И в Германия е така. Ако си гъзар и имаш две мивки пълниш едната с пяна, а другата с чиста вода, топиш, минаваш с гъбата и цамбурваш за "изплакване" във втората мивка. После задължително с кърпата, че оставят седи от варовика Rolling Eyes.
И бебетата така се къпят.

Общи условия

Активация на акаунт