Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 390
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
# 301
  • София
Една от първите рецензии на филм, който отдавна дебна: A single man, режисьорски дебют на Том Форд. Самият филм не е високо оценен, но изпълнението на Колин Фърт е окачествено като "изключително"  Heart Eyes

Питър Брадшоу, "Guardian":

"It is an outstanding performance from Colin Firth, not especially because it is a departure for him, but because the part itself is such a perfect match for Firth's habitual and superbly calibrated performance register: withdrawn, pained, but sensual, with sparks of wit and fun. Matthew Goode plays Jim, his partner, seen in flashback sequences. It's another very assured appearance from Goode, albeit in an undemanding part. His American accent sounds pretty impeccable.
.......
Well, this movie, so accomplished visually, is still a good frame for Firth's performance: a man who has had to construct or reconstruct a personality to bear the weight of loss, and whom society will not permit to grieve. Delicately, and rather brilliantly, Firth suggests how his quiet heroism is mingled with notes of irony and self-deprecation. It is a poignant, deeply compassionate portrait...."

Цялата статия: http://www.guardian.co.uk/film/2010/feb/11/a-single-man-review

# 302
За любителите на историческите филми искам да препоръчам "Agora" http://www.imdb.com/title/tt1186830/

Анти-религиозен, много пластов филм на Алехандро Аменабар за залязващата римска империя, концентриран около представянето на една много интересна историческа личност, жената философ, математик и астроном Хипатия /много добре изиграна от Рейчъл Вайс/! И една приятна изненада за мен, актьорската игра на Макс Мингела, изглежда да има обещаваща кариера, ако продължава в този дух  Wink

И още една драма, която много ме разчуства: Hachiko: A Dog's Story  http://www.imdb.com/title/tt1028532/

базиран е на реални събития, за предаността и отдадеността на "най-добрия приятел на човека"  Peace
Мисля, да изгледам и японския оригинал за кучето Хачико от 1987.

От обсъжданите филми напоследък положителен глас и от мен за Brothers /Братя/ и Easy Virtue  Peace

Amelia, също ми хареса, но съм съгласна че прекалено документален беше филма и липсваше дълбочина на представяне на образа на тази изключителна жена. Определено Мира Наир има и по-добри филми. А играта на Суонк лично на мен въобще не ми допадна.

Лени, радвам се че Тихият Американец и ролята на Майкъл Кейн в него, намериха още един почитател  Hug

# 303
  • Стара Загора
AniSim, ти от къде си свали "Agora"?
Има ли го някъде със субтитри, защото в DMCA-removal-from-Google без субтитри ?

# 304
AniSim, ти от къде си свали "Agora"?
Има ли го някъде със субтитри, защото в DMCA-removal-from-Google без субтитри ?

Субтитри, лично аз не открих, дори и на английски. Да се надяваме, че скоро ще се появят и аз бих прегледала отново диалозите със субтитри, а и филмът би станал достъпен за гледане от повече хора  Peace

# 305
И аз съм го свалила Агора, от 2-3 дни ми стои, но няма субтитри. Аз без субс съм за никъде...........

# 306
Една от първите рецензии на филм, който отдавна дебна: A single man, режисьорски дебют на Том Форд. Самият филм не е високо оценен, но изпълнението на Колин Фърт е окачествено като "изключително"  Heart Eyes
...

Рецензиите, всъщност, са от много отдавна (аз поне си спомням няколко от лятото) и на различни места - Том Форд, все пак, не от вчера е "на пазара" и определено знае да продава много добре.
Самият филм е сниман за 21 седмици Simple Smile
Да, като че ли изпълнението на К. Фърт е това, което "държи" екранизацията на романа от преди няколко десетилетия във филмова обвивка. Въпреки че я има и Дж. Муур, която вече като че ли я виждаме прекалено много в различни рекламни кампании.

# 307
  • София
...

Рецензиите, всъщност, са от много отдавна (аз поне си спомням няколко от лятото) и на различни места - Том Форд, все пак, не от вчера е "на пазара" и определено знае да продава много добре.
Самият филм е сниман за 21 седмици Simple Smile
Да, като че ли изпълнението на К. Фърт е това, което "държи" екранизацията на романа от преди няколко десетилетия във филмова обвивка. Въпреки че я има и Дж. Муур, която вече като че ли я виждаме прекалено много в различни рекламни кампании.

Sorry, истинските киномани пак ме поставиха на място.  Mr. Green Embarassed Crazy Flutter

# 308
  • Пловдив
Момичета може ли да ми помогнете, издирвам един актьор и един филм?

Филмът го коментирахте, записах го, но после съм го затрила някъде и сега покрай Couples retreat се сетих за него - пак нещо за почивка на море беше, но френски.

За актьора - рус, светъл, гледала съм го в романтичен филм с чернокожа (май градинар беше?)
Участва и в сериал-ужаси с някакви зомбита (хората от града трепеха зомбитата). По Нова беше тръгнал друг сериал с него, но го спряха много бързо. - спомням си първа серия май -беше някаква тъпотия - криха се един час (нощ!?) в някаква стая...с някого...

# 309
[...]
Sorry, истинските киномани пак ме поставиха на място.  Mr. Green Embarassed Crazy Flutter
Не знам, как да разбирам този коментар Simple Smile

Споделям наистина вълнението ти и се радвам, че следиш коментарите за филма, така както и аз. Имам слабост към Том Форд от епохата на Гучи, дори не знаех, че е напуснал не толкова по свое желание. Спомням много добре, с какво вълнение гледах последното му ревю под марката на модната къща с фамилия на злощастно завършилия неин менаджер през 90-те, почти щях да се разплача на фона на обърнатия му гръб в бяло, май беше тогава... По същия начин сигурно ще се вълнувам и при прощаването с Джон Галиано (Господ здраве да му дава и да се задържи още в "Диор", който е много по-различен с него). Така че мога да разбера чисто сантиментални подбуди (по повод вметката ти за киноманите, ще приема, че в случая мотивите ти да искаш да го гледаш не са такива Simple Smile ) към работата на един мъж от Тексас, който преобърна Европа със своя нюх да прави наистина добра мода (намирам Гучи много по-малко интересна сега).
Преди ден прочетох интервю и с Дж. Муур по повод филма, изобщо, рекламата е задвижена на пълни обороти, както се полага Simple Smile
И сякаш само между другото, Том Форд решава да ни уведоми, че междувременно пуска своите нови прилично скъпи парфюми и е решил, въпреки че се беше зарекъл изрично да не го прави, да се изявава и с женска мода Wink
Няма нищо лошо в това човек с талант да превзема различни области, Армани прави шоколади, Валентино и Версаче са много добри във вътрешния дизайн, да не говорим за Кавали, който празнува напоследък 40 години кариера, която е повече от добре продаваща различни неща с неговото име...
Исаак Мизрахи беше създал документален филм преди повече от десетилетие и като че ли беше един от първите, писах за подобния на Валентино, който излезе миналата година. Можем само да поздравим Том Форд, че се е осмелил да се ангажира с филм, който е с автобиографични елементи (по негови думи в поредното интервю), като е използвал талантливи имена и е изоставил строгата документалистика. 
Бяхме го позабравили, той ни припомни, че е още късно за това. Peace

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 15:45 от Tsugumi

# 310
  • Варна
Момичета може ли да ми помогнете, издирвам един актьор и един филм?

Филмът го коментирахте, записах го, но после съм го затрила някъде и сега покрай Couples retreat се сетих за него - пак нещо за почивка на море беше, но френски.

За актьора - рус, светъл, гледала съм го в романтичен филм с чернокожа (май градинар беше?)
Участва и в сериал-ужаси с някакви зомбита (хората от града трепеха зомбитата). По Нова беше тръгнал друг сериал с него, но го спряха много бързо. - спомням си първа серия май -беше някаква тъпотия - криха се един час (нощ!?) в някаква стая...с някого...
Мисля, че питаш за Саймън Бейкър (Simon Baker) и филма Something New.Приятно филмче с предвидим край. Но аз съм "влюбена" в Саймън, така че...
Заповядай:
http://www.imdb.com/title/tt0437777/
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=114752&hit=1
п.п Сега виждам, че питаш за друг филм с него, но все пак се надявам да помогна. ако намериш този, френския, сподели, моля, че както споменх, този пич много го харесвам Simple Smile

# 311
  • Пловдив
Благодаря ти, stenly!  Hug
Точно за него питах. Само че френския филм няма нищо общо със Саймън Simple Smile
15 Август

# 312
(500) Days of Summer
http://www.imdb.com/title/tt1022603/
Неконвенционален филм, не смея да го нарека романтична комедия, защото не е нито романтичен, нито комедия Rolling Eyes Раздовоена съм дали да препоръчам, по-скоро не ми хареса Mr. Green Но оценявам главното достойнство на филма - да се опита да представи "реалността" във връзка между хора на два различни полюса. Защото Самър и Том са всичко друго, но не и for one another. Зрителят проследява плавното (и същевременно тип bumpy ride) преминаване от периода на "розовите очила" през силата на емоциите и осъзнаването, за да се стигне до финалната обреченост, когато намразваш всичко, заради което си се влюбил в даден човек. Така че, да, this is not a love story, но е добре представен разказ за влюбването, разлюбването Crazy и силата (въпреки че си станал малко циник, защото нещо е умряло в теб) да продължиш напред.

The Hurt Locker
http://www.imdb.com/title/tt0887912/
Не е лош филма, но може да се мине и без него Laughing Не съзрях Оскарови достойнства обаче Mr. Green Екшънът е повече, драмата - по-малко Peace Стори ми се малко разпокъсан Thinking, а образът на William - непоследователен. Опитът на Бигалоу да покаже "човешкото", емоцията у главния герой (през цялотото време ни се навира в очите неговата уж морална дилема) е провален от безславния финал - сцената с монолога пред детето Peace - когато разбираш, че всъщност в този човек няма нищо истинско.

Отдавна съм свалила на компа Paranormal Activity, но все отлагам Rolling Eyes. Спира ме това, че е чиста псевдодокументалистика и няма нищо общо с "действителни събития" (а щеше да ми е интересно да изгледам филм-true story на подобна тематика)

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 23:06 от kiora

# 313
Валери Петров говори за киното. Италианското (Tsugumi   bouquet ) http://www.filmmakersbg.org/art-culture-Valery-Petrov.htm

# 314
Здравейте!
От доста време не съм си теглила никакви филми. Сега имам нужда да разпусна малко, и реших да го направя. Акаунта ми в замунда нещо не е активен, затова се регистрирах в арена. Но докато науча как да виждам новите филми там и т.н, бихте ли ми препиръчали някои, да ги търся по име. Честно казано ми се гледа нещо леко,романтично. Или пък комендия. Леки филмчета.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт