Алтернативна козметика - 3

• 60 786
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Момичета,нали преди време ви питах аз за нещо против пърхот и сега влизам да споделя какво открихме и как действа.Рових се тук там и  ползваме няколко неща
1.отварата от коприва
2.едно домашно забъркано елементарно елексирче против пърхот-Смесват се 4-5 капки масло от чаено дърво с 1 супена лъжица масло от жожоба. Намокрете косата с топла вода и на влажната кожа на главата нанесете сместа с памучен тампон. Ако сместа не ви е достатъчна, направете си по-голямо количество. Сложете шапка за баня и отгоре дебела хавлиена кърпа. След два часа измийте косата си.
3.масажче с масла- Затоплете малко количество зехтин или кокосово масло, смесете го с лимонов сок и масажирайте с тази смес скалпа. Оставете маслото да действа около 20 минути на главата ви, след това изчеткайте косата и скалпа и измийте с шампоан.
4.разтвор от две препълнени чаени лъжички мащерка, които да варите 10 минути във вода – една чаена чаша. Охладете разтвора и го нанесете върху чиста, влажна коса. Оставете го да изсъхне с косата. Смята се, че мащерката унищожава бактериите и намалява лющенето на кожата.
Понеже гледам,че и други питат,ние също не знаем точно какво е-м/е лющене и пърхот.сега е по-добре,но не знаем точно от кое...ползвахме и други билки Grinning

И един крем против бръчки,но има яйце,което не знам дали може да се замени с друго- http://grim-bg.net/Domashen-krem-protiv-brachki.html

# 601
Отплеснах се и забравих да ви питам,някоя от вас да е доволна от лак за нокти и нещо за кожички.Купих си тук един лак,уж натурален,ама той хич не държи,е вярно,че съм по цял ден на мивките я в банята ,я в кухнята...Аз не ползвам много често,но от време на време ми се приисква и много харесвам лакирани нокти.Трябва ми сет за френски маникюр и 1-2 други свежи и нежни цвята.

# 602
Пастата за зъби на Веледа има ли такава специално за деца?

# 603
# 604
благодаря

# 605
nor4y, от кое си най-доволна против пърхут? Някъде бях чела, че не се препоръчват масла, защото някоя от бактерийките, причиняващи пърхут, много добре се развивали в мазна среда. Имаш ли наблюдения?

# 606
Алведере може ли да се каже, че е хубава козметика? Или си зависи от конкретния продукт?  Thinking

# 607
Тук има момичета доволни от Алверде. Зависи от продукта. Аз например получих пърхут от техен шампоан, но пък съм доволна от душ геловете им, макар че и там има какво още да се желае. Като цяло Алверде е нисък клас органик козметика  Peace .

# 608
А каквъв крем за ръце ползвате?

# 609
Аз съм доволна от този:
http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=52 … ct=Heavenly_Hands
Иначе и някои други от този сайт съм ползвала- по мазнички,за нощем.
Алверде да , нисък клас е.За душ гел всякаква органична става, защото пине не се задържа много на кожата а бързо се изплаква.Но за други мазилца за тяло и лице съм по придирчива към качество  и състав.
Но ако човек няма финансова възможност за по хубава козметика, Алверде все пак е по добре от Нивеа и т.н. синтетични кремчета.

# 610
аз съм ок с шампоаните на Алверде, а съм придирчива принципно. Добре ми стои косата, не ме сърби главата...
Кремовете  - не са много хубави. Сега ползвам един с жожоба - става. Предния за над 30 години беше гадост.

# 611
Благодаря за отговорите.   bouquet
Аз не съм се навила все още да пазарувам през интернет, затова ми е по-лесно от ДМ. Ако може да препоръчате хубави кремове за лице от ДМ-а, ще съм благодарна. Hug
На Алведере си купих крем за лице и за бебето шампоанче, но ще помисля за него дали да го ползвам.
Поздрави!

# 612
Здравейте Мамчета!!! Искам да ви споделя моите впечатления по темата.Аз съм жена и майка на 24 год. ,не съм съпруга на заможен мъж и не мога да си позволя скъпа козметика, но за това пък съм любознателна. Ето затова мнооого обичам да си правя в домашни условия козметика за цялото тяло. Grinning След около 2 години опити с различни природни продукти стигнах до следния вариант който ми помага да изглеждам свежа ,слаба и най -важното здрава.
      1.ЛИЦЕ- ШИЯ-СУТРИН -измиване с хума
                                  -тонизиране с розова вода
                                  -и лек дневен крем (моят е подарък от майка ми ,тя ми го изпрати от Израел в него има около 25 натурални  масла ,и май го няма в БГ .Но Нивеа Софт  върши същата работа)                                    
                    -ВЕЧЕР-измиване с ексфолиращ продукт ,моят е на Елея+ хума(просто ги смесвам и оптривам ,лице ,шия)
                       -тонизиране с розова вода
                         -като крем ползвам мехлема на Роял Сайлес с Невен -много добре ми действа Heart Eyes
                         -след като съм сложила крема пак пръскам Розова вода
                           -и накрая ...............мазажжжжжжжж ....много помага кожата ми се подмлади с 4 години...тенът ми се изравни,порите се затвориха .За тази цел ползвам ролката за масаж на Ейвън.
                  2.ТЯЛО -БЕДРА -КОРЕМ-в банята се оптривам с кафе като ексфолиант
                            -ползвам зехтин вместо  лосион
                             -лека гимнастика ,за дупе и талия
                 3.КОСА-веднъж седмично маска само с бадемово олио
                    4.ОКОЛООЧЕН КОНТУР -нежната грижа на Орифлейм -бурканчето
                  5.УСТНИ-КОЖИЧКИ-ПЕТИ-ПЪПКИ -ДОМАШЕН МЕХЛЕМ ОТ БАДЕМОВО МАСЛО +ПЧЕЛЕН ВОСЪК И 110 БИЛКИ НА РОЯЛ САЙЛЕС(стапяш пчелният восък на водна баня в некипяща вода ,и в стъклен съд прибавяш бадемово  масло ( или каквото друго имаш) до желаната мекота на балсама)
                     6.ЗДРАВО ТЯЛО -зелен чай,черен ,сокове
                                                  -витамин Ц
                                                     -витамин А ,Е
                                                   -МНОГО ВОДА
                                                 -малък прием на храна през 3 часа
                                            -много плодове ,зеленчуци
                                               - клеева тинктура
                                                -хумена вода
                                                 -ленено семе от магазина

ТОВА Е МОЯТ НАЧИН ДА БЪДА КРАСИВА ,СВЕЖА И ЗДРАВА. НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ ВИ БИЛА ПОЛЕЗНА   bouquet

# 613
  • Пловдив
Е,та ти си само на 24 и искаш да се подмладяваш? Rolling Eyes Не мисля,че имаш нужда И щом си го постигнала...браво!
А между другото продуктите на Ейвън и Орифлейм не са от Евтините! Peace

# 614
lolimim, това с измиването с хума ми допадна и ще го пробвам. Аз само за маска на лицето я ползвам веднъж седмично.
Обаче продукти на Ейвън и Орифлейм съдържат доста нещица, които тук се опитваме да не използваме  Peace. Набързо прегледах някои продукти на Орифлейм за околоочния контур в сайта им и на първо четене видях methylparaben, imidazolidinyl urea, propylparaben, phenoxyethanol.

Общи условия

Активация на акаунт