МОРБИЛИ-масово ваксиниране в градините във Варна.

• 5 128
  • 54
  •   1
Отговори
Здравейте, в нашата градина(Владиславово) предстои масово ваксиниране на децата против морбили, разбира се със съгласието на родителите.Разбрах, че това важи за всичи градини във Варна. Питането ми е вие на какво мнение сте за тази извънредна ваксина, бихте ли ваксинирали детето си и около вас имали дете  с морбили.  Педито е на мнение, че тази ваксина трябва да се направи, но аз се колебая, та нали ни биха на 13-я месец не би ли трябвало да ни предпази. Моля споделете  вашето мнение  bouquet

# 1
Аз бих я направила.
Племенника ми пропусна масовите ваксинации това лято (в район с много случаи на морбили) и въпреки че е ваксиниран на 13 месеца, изкара морбили на 8 години тази есен, много е тежка болестта.

# 2
Ваксините от задължителния календар се правят само от личния лекар и в неговата амбулатория!!!!
Направете я на детето, но не в детската градина, а при лекар..Въобще не разбирам как ще отпуснат ваксините в градината, а не при лекаря Crazy..Обадете се на РИОКОЗ!

# 3
За първи път чувам за масови ваксинации в градината ! Нашите деца нали са имунизирани, защо е тази допълнителна ваксина ???
Реимунизацията следва да е на 12г , това не нарушава ли последователността в календара ?

# 4
  • Пловдив
Това със съгласието на родителите ли става?!

# 5
В нета нищо не намерих за градините специално ! Това е последна информация от вчера  Rolling Eyes !

http://news.varna24.bg/141620.html

Безплатна имунизационна кампания срещу морбили ще се проведе във Варненски регион. Причината за това е увеличеният брой на новорегистрирани болни от началото на годината. 593-ма са заболелите предимно от кв. Максуда във Варна и селата Каменар и Игнатиево. Кампанията ще обхване всички лица на възраст от 13 месеца до 20 години, които не са боледували от морбили.

# 6
Това е извънредна имунизация. Понеже е към задължителния календар и затова е безплатна...И задължително се извършва от личния лекар, а не от сестра в детска градина!!! Съвсем отделен е въпросът дали наистина е толкова належаща и понеже циганите не са се имунизирали е изтървана шарката....

# 7
Ами да, като гледам от кои райони е заболеваемостта - Максуда, Каменар , Игнатиево ...

# 8
За първи път чувам за масови ваксинации в градината ! Нашите деца нали са имунизирани, защо е тази допълнителна ваксина ???
Реимунизацията следва да е на 12г , това не нарушава ли последователността в календара ?
Да и аз това се питам, не  се ли нарушава  последователността.
Това със съгласието на родителите ли става?!
Да изрично.

# 9
Ами като си гледах моя имунизационен паспорт - имам сложени 3 ваксини за морбили - на 1, 3 и 7 години, по света втората ваксина я слагат на 4-5 годишна възраст, незнам защо тука на 12 год. чак, но ето го резултата.

# 10
Има извънредна имунизация, защото има много случаи на Морбили...Тук /Добрич/ дори го обявиха като епидемия... Rolling Eyes

# 11
  • Варна
Ако има такава извънредна ваксинация - ще направя на сина ми. Имунитета му е много нисък и прохваща всичко.  Confused

# 12
Здравейте, в нашата градина(Владиславово) предстои масово ваксиниране на децата против морбили, разбира се със съгласието на родителите.Разбрах, че това важи за всичи градини във Варна. Питането ми е вие на какво мнение сте за тази извънредна ваксина, бихте ли ваксинирали детето си и около вас имали дете  с морбили.  Педито е на мнение, че тази ваксина трябва да се направи, но аз се колебая, та нали ни биха на 13-я месец не би ли трябвало да ни предпази. Моля споделете  вашето мнение  bouquet

отговарям директно по темата - не НИКОГА не бих допуснала да бият на детето ми ваксина. Моето не е ваксинирано, но нали другите са. Нали имат имунитет, защо се преимунизират? Поредната нагласена профилактика.....

# 13
  • Варна
Аз също не смятам да я ваксинирам повторно, за мен няма смисъл, особено като се има предвид че имунитета от ваксина е краткотраен. Само заради разчистване на застоели количества ваксини най-вероятно с изтичащ срок на годност...Освен това тъкмо изкара варицела, няма да и вкарвам насила нищо.
Имаме близко детенце в момента в инфекциозно с морбили+бронхит. Ами детето си е редовно ваксинирано преди година /на 14 месеца/. Нито е болнаво, нито е от малцинствата. Само това ми стига като информация за ефективността на ваксината..

# 14
СЗО така добре се забавлява и още по-добре печели от тези епидемии, ваксини и т.н. ...

Никакви имунизации , камоли пък ре-

Общи условия

Активация на акаунт