добавяне на сол

• 1 973
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте,

Искам да попитам, от каква възраст на децата, може да се добавя сол в храната, в какви количества, каква и как употребата на сол в храната се отразява на децата?

# 1
  • София
Погледни тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=96530 
За жалост, линкът в първия пост вече не се отваря.

# 2
Благодаря за линка!
Изглежда ми като че ли си събрала основното от темата в поста си.
За количеството поне става ясно.
Сега обаче се чудя, какво е положението с калиевата сол.

# 3
Калиева сол за деца и здрави възрастни хора - Не!
Ползвай обикновена готварска или смляна морска сол.

# 4
Ползваме морска сол. На малкия добавмя в пюретата от около годинката някъде  Peace

# 5
Аз също  знам, че калиевата не се препоръчва на деца. За тях йодирана готварска или морска. Аз не добавям сол все още, но пък детето си хапва не напълно обезсолено сирене, кашкавал. Случва се да хапне и от нашата храна.

# 6
Калиева, йодирана, флуорирана, кафява.. НЕ
Морска и хималайска - ДА

# 7
Ясно.
Аз понеже напоследък все слушам за калиевата сол че я препоръчват за възрастни и понеже едва ли не я изкарват полезна, та си мислех че даже ще укрепи детето. Хубаво че попитах преди да съм спретнала някоя глупост

# 8
  • София
Здравейте,

Искам да попитам, от каква възраст на децата, може да се добавя сол в храната, в какви количества, каква и как употребата на сол в храната се отразява на децата?

След като започнах да му правя аз пюрета - около деветия месец му слагах по малко сол - на върха на ножа. Не съм привърженик на крайностите по отношение на детето - нищо няма да му стане от няколко прашинки.

# 9
След като започнах да му правя аз пюрета - около деветия месец му слагах по малко сол - на върха на ножа. Не съм привърженик на крайностите по отношение на детето - нищо няма да му стане от няколко прашинки.

Laughing Всяко човешко същество има нужда от сол  Peace

# 10
Аз понеже напоследък все слушам за калиевата сол че я препоръчват за възрастни...
Препоръчва се за възрастни хора, но с определени здравословни проблеми - бъбречни, обменни и др.
За здрави възрастни калиева сол също не се препоръчва за системна употреба.
Всъщност най-добре е да ползваме и за себе си, и за децата ни морска сол Peace.

# 11
  • София
Аз започнах да добавям обикновена сол в пюретата на сина ми малко преди навършване на 1г.

# 12
Добре а, какво точно значи морска сол?
Питам понеже гледам че на обикновената сол, която продават, на пакета и пише морска сол.
Това ли е морска сол или морската сол е по-специална?

# 13
Морската сол е едра, на кристалчета.
Аз добавях сол /готварска,йодирана,такава която е продава във всеки магазин/след 1г по препоръка на педито,за да не се натоварвали бъбреците.Ползвам и морска сол но май е по-рядко Peace

# 14
Добре а, какво точно значи морска сол?
Питам понеже гледам че на обикновената сол, която продават, на пакета и пише морска сол.
Това ли е морска сол или морската сол е по-специална?
Виж в по-големите магазини. Морската сол с която може да се готви се продава в мелнички. Мисля, че струва  някъде около 2-3 лв. Аз я купувам от Пикадили, една мелничка ми стига за около 4-5 месеца, но ние по принцип обичаме по-безсолна храна.
Аз лично досега сол не съм добавяла, има обаче някои пюрета които са със сол, и след като сина ми навърши 11 месеца купувам и от тях. Скоро купих пюрета на Карфур бейби, те са с добавена морска сол.

Общи условия

Активация на акаунт