ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 378
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Банан
- 6-8 м. (суров или пюре)
- в някои схеми се препоръчва за захранване
- по-късно при алергични деца (съдържа хистамин)
- слаб алерген
- подходяща консистенция (може сред първите плодове)
- средноцелулозен плод (не е лек за нежното стомахче, особено суров)
- много добър витаминен и минерален състав (витамин С, важни В-витамини и др.)
- запичащ ефект; често е причина за т.нар. черни нишки в памперса (не е

Ето набързичко нещо за банана от блога за захранването на първа страничка.

Вече е ясно,че има доста схеми за захранване и към коя ще се насочи майката и чии съвети ще последва,е нейно индивидуално решение.Аз просто споделих,че е необходимо с една удивителна да се подхожда към банана и не само.

Аз отдавна игнорирам темите за захранване,понеже пак е ясно,че някои неща никога не се променят.

# 616
Но ми се иска да сложа малко масълце.Някъде четох, че е добре в малки количества, но колко. newsm78
Друго съм се сетила - може ли вече да даваме суров плод - банан например?Чета, че от 6 месеца може, но някой давал ли е?А за соковете Чипчето ме подсети...аз направо съм ги изключила от менюто...дали да ги включа? Thinking

МАСЛО и СИРЕНЕ МОЛЯ ВИ НЕ!!!! ИЗЧАКАЙТЕ ПОНЕ 9-10м!!!!
Ако искаш да слагаш мазнина,то може зехтин или рапично олио.Аз слагам рапично олио,по 1-2 капки,че още ядем мини количества.
Суров плод може,ако поне 2 седмици детето е яло бланширани плодове/макар привържениците на суровоядството да дават направо сурови всички плодове/.
Ето за банана:

Банан – съдържанието на хистамин е факт, но често се преекспонира като проблем (особено ако детето не е реагирало до момента на други храни), важното е да не се предлага често и в голямо количество

# 617
  • София
Rolling Eyes така е който не чете
до сиренцето прибягнах, но безпомощност да го накарам да си хапва картофа и ориза и го хареса. а си позволих защото знам, че е био продукт. той до сега е ял два пъти и то парченца колкото нокът, но ще му го отложа поне още месец Peace

# 618
Rolling Eyes така е който не чете
до сиренцето прибягнах, но безпомощност да го накарам да си хапва картофа и ориза и го хареса. а си позволих защото знам, че е био продукт. той до сега е ял два пъти и то парченца колкото нокът, но ще му го отложа поне още месец Peace

Раде,няма проблем,че си дала,но все пак млечните са си отделна група храни,която пак трябва да се въведе както другите храни,даже по-внимателно.Освен това са си животински продукти с особени качества.И въпреки,че се казва,че след преработка,молекулата на млечния протеин уж се деактивира,не може да се каже на 100%,че детето няма да реагира и да развие алергия от белтъка на кравето мляко!Още са им нежни стомахчетата и не бива да се бърза с въвеждането на много продукти за кратък период от време.

# 619
Здравейте  Grinning
Днес времето пак ще е лошо,че и валя праз ноща..и сега като гледам какво е няма излизанка днес.Но пък вчера направихме една кратка разходка до Варна... PeaceБеше си супер...,върнах се назад във времето когато живеех там...,ама все пак повече си харесвам Милано... Wink
За банана-аз вече давах ,хапна си го ,не се е запичала изобщо от него...,но всеки сам си решава все пак как да подходи. Peace
За сиренцето-ако е домашно и е давано в съвсем малко количества не мисля ,че ще има проблем,но както казва Деси трябва да се внимава с въвеждането на много продукти на веднъж.
Ние ядем много неща вече....отказва кърмата вече втора седмица и се кърмим само три пъти на ден...,но какво да се прави .Яде само купешки пюрета ,не харесва домашните...и така дете с характер. Peace
Лек и приятен ден момичета  Hug

# 620

Ние ядем много неща вече....отказва кърмата вече втора седмица и се кърмим само три пъти на ден...,но какво да се прави
Меридит,това е проблемът.Яде много неща вече и ако са в големи количества как да й се суче.Захранването по БГ схемата в болшинството от случаите води до ранно спиране на кърмата,отказването й от бебетата и такива разни екстри,една от които немалкия разход за закупуване на адаптирано мляко,а родителите,които нямат възможности,прибягват до кисело,прясно ... Crazy

Една полезна тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458003.0

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 11:50 от ДесиХ3

# 621
Знам Деси ,но аз започнах захранването в края на 4 месец...,и не съм бързала или не съм и давала по много от пюрето/колко изхвърлих  ooooh!/,после дохранвах с кърма,но дойде момент в който тя отка сама кърмата и така,трябваше да и дам пюре за да се донахрани.Може да съм избързала ,но пък детенце е доволно и вече сме на 5 хранения на ден...,а като беше на кърма не и стигаше явно и през 2ч искаше да яде....,знам ли.. newsm78.Но никой да не взема пример от мен... Peace,всеки сам си решава. Grinning

# 622
Лелеее, значи мойта си е идеална за кърмено бебе, тя си предпочита мляко пред всичко друго.И ако я кърмех сигурно още нямаше да е захранена.
За банана попитах, защото от 2-3 дена е с разтройство.Доки каза да и давам суров банан...ама аз ще взема да го кипна.С бананово пюре е захранена, така, че се надявам да няма проблем.Мерси за инфото!  Peace
Деска, под "масълце" оФчата ми глава имаше предвид нещо мазно, а не краве масло. CrazyАма като се изразявам правилно...Точно това за рапичното масло и зехтина и аз четох, но сега с това разстроено стомахче ще го пропуснем.Сега съм и нагласила ориз с картоф и малко тиквичка....и най-вероятно няма да го иска... Laughing
Преди да сваря зеленчуците ги накисвам в студена вода за около 15мин.  да им се махнат нитратите.
Моят голям син днес отиде на школо с раницата на брат си....тичала съм като луда сутринта да му я сменя.Явно не само майката е луда... Mr. Green

# 623
Знам Деси ,но аз започнах захранването в края на 4 месец...,и не съм бързала или не съм и давала по много от пюрето/колко изхвърлих  ooooh!/,после дохранвах с кърма,но дойде момент в който тя отка сама кърмата и така,трябваше да и дам пюре за да се донахрани.Може да съм избързала ,но пък детенце е доволно и вече сме на 5 хранения на ден...,а като беше на кърма не и стигаше явно и през 2ч искаше да яде....,знам ли.. newsm78.Но никой да не взема пример от мен... Peace,всеки сам си решава. Grinning
Погледна ли таблицата,която пуснах за количеството храна за възраст?
Моя също суче през 2ч.,но не мисля,че е проблем,нито че не му стига кърмата.Обяснението е просто: кърмата се разгражда за около 2ч. и стомахчето остава празно->детето е гладно.Като си хапнем твърда храна огладняваме през 3-4ч.,ащо бебето да не огладнява през два часа,след като яде течна храна,която мнооого по-лесно се усвоява от организма. Peace

Моят голям син днес отиде на школо с раницата на брат си....тичала съм като луда сутринта да му я сменя.Явно не само майката е луда... Mr. Green
Joy
Дай си сурово баначето. Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 12:18 от ДесиХ3

# 624
  • Сф
Ох, не мога да се доредя да ви пиша Crazy
Не си взех изпита, ноември пак Tired и то не, защото ме скъсаха, а защото ми се паднаха горе-долу прилични въпроси-1.Пострадал. частен тъжител и частен обвинител и 2.Хулиганство и нарушаване на обществения ред и самооправство ooooh!, ама комисията задаваха ужасно много допълнителни въпроси, питаха, а аз чак така не бях подготвена Rolling Eyes Embarassed, тъпото е, че казуса не ми се зачита за другия изпит и сега ноември пак писмен и ако го мина тоагва на устен, да се надяваме, че ще мога да се мобилизирам и да уча по-ефективно Whistling Иначе сега на 2-ри май ми е втория писмен изпит, там е такава скучна работа... Rolling Eyesма да видим....още се помотвам, както се  забелязва Crazy Laughing Благодаря ви за стиснатите палци, да стиснете пак в началото на май Mr. Green
За времето не ми се коментире-ще припадна #Cussing out, каква е тая зима, омръзна ми- вече седми месец чакам хубавото време, а то пролет най-много май, юни обикновено винаги много вали и после юли и август, най-много септември и айде пак с шубите #Cussing out

За споделянето на режимите да кажа и аз ние как сме, за съжаление вече сме изцяло на Ам, дали твърде рано тя отказа нощното хранене, когато лактацията не се беше "установила" съвсем, дали аз не се оправих с кърмаческата стачка, макар и да се консултирах с кой ли не... Rolling Eyes не знма какво стана, опитвам се да го преживявам вече, ужасно ми е мъчно и сега дори се насълзявам за онези прекрасни моменти, когато сме си гушнати-кърменето, поне за мен беше невероятно сближаващ, мил и прекрасен момент от майчинството Cry Няма по-мила гледка и по-удовлетворяващо чувство, много ми е мъчно Cry:

8-9ч.-млекце
11-12ч.-50-60 мл зел.пюре+мляко
14-15ч.-20-30 мл плодово пюре +мляко (като ме мързи Embarassed, само мляко Crazy)
17-18ч. мляко
21-22ч. мляко
този режим тя си го установи сама,защото като бях свикнала с кърмата на поискване, малко се чудех с млякото как да процедирам в началото newsm78, та я оставих пак на поискване и като въведох и пюренцето и когато установихме нощен съм в горе-долу еднакви часове и детенце само си понагласи режима Peace Сега като гледам всъщност ние имаме вече 5 хранения, което не знам, да не е малко??? newsm78
За самото захранване, вече сме към месец и нещо, давала съм освен морков, тиква и картоф във възможните им комбинации и оризова каша, от която се позапече якооо, после дадох пъщърнак, от който също се запече, акаше твърдо, абе много мъчно ми беше, щото голямо пъшкане доакто се доизака, все едно камъни носи Confused От плодовете е яла само ябълка. Иначе вчера дадох 1ч.л. пюре тиквичка и картоф, викам малко да разнообразиме, е, то пък вътре имало ориз-еееееее, много се ядосах, та за следобената закусчица, така да я нарека й дадох яко тиква и засега сме ок в изходна насока Mr. Green, та ще продължа 5-дневното въвеждане на тиквичката и картофа с прикрития ориз #Cussing out, а следобед тиква, дано всичко е наред Praynig
На консултацията(06.04.), педи ме беше предупредила, че да съм бързала, че свършвали хепатитните, та ни би де, ама не знам след това за другите как е било Rolling Eyes
Оф, отнесох се много...само да кажа, че с диетите успехи нямам Sad И както викам вчера на една приятелка- по закона на Мърфи точно когато се повталя и заприличам на човек, ЕМил ще ми замрънка за второ и като знам какво съм положила да излгецдам добре, не знам  как ще се навия Rolling Eyes Ама писна ми вече #Cussing out и това след едно, аз след 2-3 сигурно ще съм егати медената яко овална питка Mr. Green
Деси, ще я "гръмна " аз доки!!! Laughing
Миркамче, много се радвам за Диди!!! Heart Eyes Hug
Благодаря ви и от името на Анелия за комплиментите за снимките Flutter bowuu

А само да кажа, че от както бяхме на консултация на 6-ти не мога дас е организирам сутрин да стана и да изчкам Анлеия да се изака, за да й сложа колекторчето за урина. През това време, аз да седя гладна и непила кафе, за да хапне тя, да минат два часа (както ми казаха от лабораторията), а пък аз да съм си взела и на мен първа урина, която ще втаса докато тръгнем, та да идем да дадем кръв и урина Crazy Crazy Crazy

ООоо, а ние викаме вече- ДА, ДА, ДА, ДА hahaha

# 625
BaBy*M* , следващият път ще го вземеш  Hug
Я да попитам и аз. За децата които за изцяло на АМ!!! Ако сиренето е домашно и сам си си го правил, защо толкова късно. С Никол имам спомен, че около 8 месец го въведох, козе, домашно. Нали децата хранени с АМ, все оак вече са приели белтъка на кравето мляко  newsm78 Аз като не много голям любител на месо, все си мисля, че млечните са по-леки от меса и жълтъци. Иначе не бързам, просто ми е интересно. Май ще поровя, да почета.
Ние сме на мляко основно, едно малко бурканче, зеленчуково пюре се изяжда на обяд + 120 грама мляко, следобед или няколко лъжички каша, или плодово пюре, ама напоследък го избягвам. Дадох и една бишкотка от бебешките на плазмон, за над 4 месеца. И вчера дадох още една. Много ги хареса, ама много не смея, заради глутена. Престраших се, защото отких на едно изядено пюренце, че съдържа глутен. Мисля да пробвам банан, малко да се позапече. Засега обаче не се престрашавам.

# 626
BaBy*M* , следващият път ще го вземеш  Hug
Я да попитам и аз. За децата които за изцяло на АМ!!! Ако сиренето е домашно и сам си си го правил, защо толкова късно. С Никол имам спомен, че около 8 месец го въведох, козе, домашно. Нали децата хранени с АМ, все оак вече са приели белтъка на кравето мляко  newsm78 . Много ги хареса, ама много не смея, заради глутена. Престраших се, защото отких на едно изядено пюренце, че съдържа глутен. .
Джоя,децата на АМ са се 'запознали" с кравето мляко,но млякото е АДАПТИРАНО,тоест изчистено от казеините,които са проблема при алергията.В производните на млечните млякото е преработено и силата на казеините е намалена,но остава опаснотта от реакция към казеините.Затова малко по-късно,когато организмът и стомахчето са малко по зрели е по-добре да се дават млечните.В чужбина до 12м. не се дават производни на млечните или поне в повечето схеми.
Колкото до глутена-давай го,щом вече се е случило,но по мъничко и бавно.

# 627
  • Сф
Аууу, 4 отговора докато си напиша романа Laughing
Джоя, мерси за куража и аз се надявам да стане така Laughing

# 628
  • благоевград
  bouquet Здравейте , ние с Теди из4езнахме малко ама все немога да стигна до форума  Embarassed
Да се от4етем ве4е сме на 6 месеца и тежим 7500 при 68см дължина . този месец цяло кило е ка4ил бузанчо и 3см . Хапваме си основно кърма макар да го захраних с пове4ето неща даже и месо яде в4ера ама хи4 не му хареса  Sick . Сега ще правим кръв и урина и да питам как се казват тези торбички за урина  Embarassed да знам какво да искам в аптеката. Колко да взема ? И лесно ли става ? newsm78

# 629
Ина-Мария,привет!!! Simple Smile
Много лесно става взимането на урината.Продават се колекторчета за урина за бебе,момче в твоя случай.Има лепенка,лепи се около пишлето и бебто пишка вътре.Подръж го малко изправен,докато се изпишка,за да не се разлее урината.Саши се изпишка почти веднага,като му го сложих.После пресипваш в стерилна чашка за урина.

Общи условия

Активация на акаунт