Счупена ключица при раждане!

• 7 026
  • 35
  •   1
Отговори
Здравейте. Днес водих дъщеричката ми на ортопед. Той установи, че при раждането ключицата й се е счупила Sad В епикризата не пише нищо, незнам как са я преглеждали и дали изобщо са знаели, но е факт, че аз съм я къпала и обличала, без да знам за това. Счупеното е зараснало, но това някак си не ме успокоява....та искам да се посъветвам с вас...жалба ли да пусна към болницата, адвокат да търся ли...не искам да оставявам немърливостта да продължи...посъветвайте ме. Благодаря  Hug

# 1
  • Пловдив
мила,съжалявам за случилото се.малката ти принцеса е мъжко момиче.
за жалбата-ще трябва да докажеш,че са я счупили при раждането,защото от болницата ще кажат,че вия сте я счупили.а реално няма как да докажеш,че от болницата са виновни

заведе я на ортопед заради профилактика за дисплазия на тазобедрените стави или имаше съмнение за ключицата?

# 2
Мила,нали знаеш,че осъдени лекари няма!Няма как да докажеш,че това е станало по време на раждането!
Радвай се,че детето ти е живо и здраво  Hug

# 3
Профилактика Peace Когато ортопедът ми показа къде е счупеното го усетих, че е като топченце, но иначе сама не бих го забелязала, чесно...

Така е, знам...ама много тъпо...не може така... #Cussing out

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 19:27 от AnMary

# 4
  • Талант на 2012,2013 г.
Вярно е, че не може така, но фактите са такива. Ще си скъсаш нервите и пак едва ли ще постигнеш нещо. Цялата ни скапана система е такава.  #Cussing out #2gunfire

# 5
  • до една звездичка
Радвай се, че сте се разминали с по-малкото зло! Синът на моя приятелка беше с диагноза "акушерска пареза" на ръката, вследствие раждането.
Само родителите му си знаят какво им е коствало 3-4 години да се справят с проблема. Лекари куп, физиотерапии, рехабилитации, много средства.. За нервите и страданията да не говоря.

# 6
Като раждах дъщеря ми, имаше друга родилка, и на нейното бебе беше счупена ключицата, но никой не направи драма от това Thinking. Майката беше спокойна, бебето също, въобще нищо притеснително. Доколкото знам често се случва и зараства без проблем. В случая е трябвало да ви кажат поне Rolling Eyes. А дали има вариант да заведеш бебето и на друго място за второ мнение?

# 7
  • Видин
Аз съм родена със счупена ключица, която ми се извади 2-3 пъти в детските години.От тогава не съм имала проблем  Rolling Eyes
Няма как да докажеш, можеш да се радваш, че сте се разминали с по-малкото зло   bouquet

# 8
Невъзможно е да не са забелязали, нали  Shocked ?
Недоустимо е, че не са те информирали за ситуацията, дори и да не е голяма драма, както някой се изрази по - напред  Rolling Eyes !
Радвам се, че бебенцето е добре !

# 9
На дъщеря ми (вече е на близо 13 г.) и счупиха ключицата при раждането. Не ми казаха. Разбрахме случайно - един от педиатрите в болницата се оказа познат на майка ми и съвсем случайно я беше засякъл в двора на болницата и беше дал сведение.
За жалост това стана слабо място - дъщеря ми още два пъти чупи същата ключица от безобидни падания - при прохождането и на 3 г. възраст като и двата пъти се извади и рамото.

# 10
Имаш ли документ от ортопеда?
След като е зарастнало, явно е било счупено преди време,.. може да се изчисли къде е било детето в този момент..
Осъдени лекари има. Друг е въпросът занимава ли ти се.
Жалба обаче хич не пречи да подадеш.

# 11
Посъветвай се с адвокат, аз мисля че ТРЯБВА да поискаш ОБЯСНЕНИЕ за СЛУЧИЛОТО СЕ.
Не оставяй просто така нещата, моля те.Стискам палци!Успех.

# 12
Имаш ли документ от ортопеда?
След като е зарастнало, явно е било счупено преди време,.. може да се изчисли къде е било детето в този момент..
Осъдени лекари има. Друг е въпросът занимава ли ти се.
Жалба обаче хич не пречи да подадеш.
не, не може да докаже с точност. След като майката е напуснала болницата с чиста епикриза, няма как да докаже, че счупването е от раждането, а не три дни по-късно при първата баня вкъщи например. Минали са 30 дни оттогава, бебешките кости зарастват изключително бързо.

пък да намери читав адвокат по този казус е още по-съмнително.

счупена ключица е сравнително често срещано, във всички болници се е случвало.

# 13
  • Бургас
GerganaK, много добре си решила да предприемеш нещо, не се отказвай в никакъв случай. И да - осъдени лекари има, така че нека не оправдаваме своето бездействие с липса на шанс. Присъдите наистина са смешни, но все пак е възмездие и действа отрезвяващо на самозабравилите се лекари. Какво значи "често се случва" - това прави ли го нормално?   Shocked А и щом се е случило, майката трябва да бъде информирана и поне да и се извинят за небрежността си. Боже, става въпрос за новородено бебе - ами ако не беше ключицата?
Докато си седим и се примиряваме, че ни се е разминало по-голямото зло, лекарите ще се чувстват още по-спокойни в некадърността и безочието си.

# 14
И дъщеря ми беше така, но ми казаха на третия ден след раждането. Казаха също, че се случвало при издърпването и аз не съм взимала никакви мерки, просто се радвах, че детето ми се оправи, много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт