Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 363
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 1 035
... Която е... да замесят цимента, да занесат кофите, да подадат инструментите на майстора и да изчистят офиса...  Joy

Тук ме отврати!  Sick
Не те ли беше срам да го кажеш?
Нима тези хора са втора категория?
Или е срамно да си изкарват хляба с честен труд?
А ти самата, госпожо висшистке, къде щеше да живееш, ако ги нямаше тези, които "замесват" цимента?
(Който не е тесто, принципно, и думата за направата му съвсем не е това, но ти няма как да знаеш, щото в статистиките не пише меси ли се цимента, какво ли се прави!)
Понякога трябва да сте благодарни на тези обикновените, простите хорица.
Защото, макар умните ви глави да нямат време да го осъзнаят, именно благодарение на тях, вие имате достъп до незабележимите, ежедневни за вас удобства.
Но за тях това е работа, изкарване на прехраната, гледане на семейства, начин на съществуване!

# 1 036
  • София
... Която е... да замесят цимента, да занесат кофите, да подадат инструментите на майстора и да изчистят офиса...  Joy

Тук ме отврати!  Sick
Не те ли беше срам да го кажеш?
Нима тези хора са втора категория?
Или е срамно да си изкарват хляба с честен труд?
А ти самата, госпожо висшистке, къде щеше да живееш, ако ги нямаше тези, които "замесват" цимента?
(Който не е тесто, принципно, и думата за направата му съвсем не е това, но ти няма как да знаеш, щото в статистиките не пише меси ли се цимента, какво ли се прави!)
Понякога трябва да сте благодарни на тези обикновените, простите хорица.
Защото, макар умните ви глави да нямат време да го осъзнаят, именно благодарение на тях, вие имате достъп до незабележимите, ежедневни за вас удобства.
Но за тях това е работа, изкарване на прехраната, гледане на семейства, начин на съществуване!

Не, не ме беше срам. Няма нищо срамно и в тяхната работа. Прочее, бъркала съм цимент - и дали ще го наречеш "забъркване" или "замесване" общият резултат е, че компютър не ти е нужен за целта.
Разбираш ли ме?
Просто няма такава нискоквалифицирана работа, изискваща, обаче, употреба на компютър.
Разбираш ли какво се опитвам да ти кажа?
Хората, които нямат дори и гимназиално образование са, в голямата си част, представители на малцинствената група, която обсъждахме преди, или близки до нея. И определено компютрите не са сред познатите им атрибути. Те не ваксинират децата си и не гласуват в анкети. Което вече обсъждахме... многократно.

# 1 037
  • SA

Ти пък съвсем малоумни ги изкара тези с основно образование. За да ползваш интернет не се изискват невероятни образователни способности. А и ако погледнеш в анкетата, ще видиш че има и гласували хора с основно образование. Ясно ми е че неграмотни цигани, които не си ваксинират децата, едва ли участват в анкетата, но те са изключение, което потвърждава правилото.

От 515 гласували, 2 са посочили, че са с основно образование.
Не сьм казала, че да ползваш интернет трябва да имаш невероятни образователни вьзможности, но поне е хубаво да можеш да четеш.
Нещо, което при доста цигани е проблем, да не говорим, че немалко  от тях не знаят и бьлгарски. И чак пьк да са изключение, не бих казала, даже са преобладаващо мнозинство.

# 1 038
Начинът, по който си се изразила оставя впечатлението, че хора, вършещи подобни дейности са прости и неуки.
И понеже се чувствам лично обидена, искам да се извиниш, че не това си искала да кажеш!

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 16:26 от Джуличка

# 1 039
Не сьм казала, че да ползваш интернет трябва да имаш невероятни образователни вьзможности, но поне е хубаво да можеш да четеш.
Нещо, което при доста цигани е проблем, да не говорим, че немалко  от тях не знаят и бьлгарски. И чак пьк да са изключение, не бих казала, даже са преобладаващо мнозинство.
И все пак можеш ли да отречеш, че хората които участват в анкетата и не ваксинират децата си са образовани? Която тенденция я има и в други цивилизовани държави.

Джуличка, ти не се ли убеди че КатиАБВ е най-умната, най-образованата, най-възпитаната, с най-правилното мнение и изобщо един човек, който е много класи над другите прости хора?

# 1 040
  • София
Хора, които нямат образование, са неуки. Изборът на професии при тях е лимитиран до изброените (и др. с подобна степен на сложност). Има и хора, които ИЗБИРАТ да се занимават с такива неща, въпреки образованието си - малко са, но ги има. Имах домашна помощница с висше образование - примерно. На нея дължа изборът на педиатър за сина си (още преди раждането). Имаме приятел - инженер, който дълго време се подвизаваше като майстор - шпакловчик. Правеше и бани. И т.н. Има примери, да. Но определено не е за очакване някоя случайно избрана домашна помощница да се окаже икономист. Или ако си извикате плочкаджия той да е междувременно и електроинженер. И няма как да определиш хора, които нямат никакво или имат основно образование като "учени". Очевидно СА неуки. Независимо от другите им качества. И независимо колко здраво и съвестно работят. Най- добрия водопроводчик, с който съм имала допирна точка, беше напълно необразован циганин - но пък много трудолюбив и съвестен.
Но най- голямата негова мечта беше дъщерите му да не се омъжат млади, да завършат гимназия - той казваше, че преди това няма да им разреши да се омъжат - ииии... ами, ако може да поучат и още, има време за останалото... Той, прочее, работеше в една ремонтна бригада, работеща в БАН...
Никога не съм знаела какво означава "прост" и "сложен" и в такъв смисъл никога не съм определяла хората като принадлежащи към някоя от тези категории. Нито учените, нито неграмотните. Всички сме, общо взето, сходно устроени и в този смисъл еднакво сложни.

Надявам се, че ВЕЧЕ си ме разбрала. Не е много вероятно да срещнеш човек, който не може да чете, изписва името си със затруднение и срича на български, да има кариера, свързана с употребата на компютри.

И не, строителните работници и чистачите НЕ използват компютър за работата си.

# 1 041
Да се потретя - така, както го беше написала (подигравателно), остави впечатление, че вършещите тези дейности, са неуки.
За това помолих да се извиниш, ако наистина си с добри намерение и просто си сгрешила в изказа.
Ако не - аз просто ще спра да комуникирам с теб от тук нататък.

# 1 042
  • София
И все пак можеш ли да отречеш, че хората които участват в анкетата и не ваксинират децата си са образовани? Която тенденция я има и в други цивилизовани държави.

Коя по- точно - тенденцията антиваксинаторите, участващи в компютърни анкети, да са образовани?  Joy Това напълно го вярвам...
Което не пречи огромната масата неваксиниращи да са най- обикновени неграмотни и полуграмотни слоеве от населенията на държави от 3-тия свят и такива... ами, като Бг... И на фона на техния брой шепата антиваксинатори, пръснати тук- там, просто не представляват измерима величина... Е, разбира се, вдигат много шум. Не може да се отрече.

# 1 043
  • София
Да се потретя - така, както го беше написала (подигравателно), остави впечатление, че вършещите тези дейности, са неуки.

Ами тогава да поосмя. Вършещите тези дейности СА неуки - с малки изключения. Убедена съм, че това малцинство не би настоявало тъкмо с него да се отъждествява масата. Но никак не бих се притеснила да се извиня персонално на хората, които са образовани, но по някаква причина работят такава работа и се почувстват обидени. Ако ти лично си чистачка или общ работник, но имаш високо образование и си се почувствала засегната - извинявай. Но ако случаят е такъв, би следвало да знаеш, че голямата част от колегите ти са тъкмо неграмотни.
Откровено казано, не предполагах, че имаш такава работа - но пък... знае ли се. Криза е.
По никакъв начин не съм искала да те засегна на тема работа.

# 1 044
Не, Кате, нямам такава работа.
Не работя по специалността си.
Имам друга - която според теб може също да е за прости и неуки.
Работя като таксиметров шофьор и това не е тайна, никога не съм го крила и съм го споменавала в не една тема.
Аз не се срамувам, гордея се с професията си.
Имам много колеги с висше образование, има и редки случаи с по две такива.
Но има и цигани, част от които много по- "печени", ако ме разбираш от много българи.
Има и прости такива, има и прости българи, изобщо - има всякакви.
Не съм се обидила заради себе си.
Обидих се заради майка ми, която има висше образование, но дори и след него не е спряла да учи.
Ако нещо ти говори думата "разряд", ще ти кажа, че тя има 7 - т. нар. бригадирски.
Учеше, гледаше ме и работеше години наред, за да го придобие.
Такива жени като нея, по Бай Тошово време бяха три или четири в Национален мащаб.
И това, че не работи по специалността, която е завършила (висшето), не означава по никой, ама по никой начин, че е проста, неука или каквато и да било дума от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт