Как да се справим?

• 1 297
  • 15
  •   1
Отговори
Скъпи мами, отново опирам на вашата помощ!Вече 2 месеца бебка е изцяло на кърма, но ноли уж кърменето трябва да е приятно, а мен вече страх ме хваща като трябва да я кърмя!
Слагам я на гърдата и тя започва да суче, така няколко минути и почва да се извива и избутва с ръчички гърдата , а в същото врме пак търси, пак давам и пак същото сукне и пуска, сукне и пуска и започва да си лапа ръчичката и да се изнервя от цялата тая работа, абе става неспокойна!Предлагам др. гърда- същата работа!Много често ми се случва да плаче и да не засуче изобщо!Успокоявам я , пак я слагам и тя пак започва да реве и сякаш не иска да суче....незнам какво да правя вече!не ни стига къркорещия корем и ортопедичните гащи ми все по- трудно става!Издебвам я като е полузаспала да суче, ама само така ли ще е ?SadSadSad
Иначе я кърмя на поискване, горе- долу на 2-2.5ч вече сме изградили някакъв режим!През нощта и по 4ч пауза и правила , но рядко!Обикновено си се кърмим и тогава.Мокри 5-6 памперса на денонощие и ака минимум веднъж/най- често 2-3 пъти/Ето, че сега от 17ч не мога да я успокоя да и дам да суче!Слагам я рев, рев, не ще!!!Направо в чудо се виждам!

# 1
Период е и ще отмине..както го описваш-май е с колики (къркорещото коремче, +извиването..)-обърни внимание какво консумираш; да не е газообразуваща храна..
Пробвай освен кърменето в сънено с-е, да даваш изцедена кърма ден-два, за да видиш ще има ли промяна..
Само не се шашкай и паникьосвай-ще се справиш щом имаш желание!  bouquet

# 2
Ами тя не приема нищо освен гърда!Не ще нито шише/пробвала съм водичка да и давам2-3 пъти/, нито биберон- залъгалка!
Забелязвам, че се изгърчва и въпреки опитите ми да я задържа на гърда тя извива главичка и пуска в момента ,в който и изкъркорва коремчето....а да не казвам какви газове изкарва Sad То голям човек да беше нямаше толкова да пръцка!
Уж внимавам какво ям!Притеснявам се да не би да остава гладничка, защото понякога суче кратко.Аз затова я оставям по дълго на гърдите, тя като се поуспокой си глътва по малко...
Ще стискам зъби и ще бъда упорита, защото с каката/ и тя така правеше- тръгне млякото и тя пускаше и плачеше/ не издържах и минах на АМ:(

# 3
Ние също имахме такъв период, точно както го описваш и беше ной-страшно при вечерните кърмения. Тогава я гушках докато се успокои и пак давах гърда. Със сигурност е период и трябва повечко търпение докато отмине.

# 4
Здравей  Hug
кърменето - да, много е приятно, но все пак има и трудности Wink Колко е голямо бебчето? И на мен ми намирисва на колики, защото като те чета, имам чувството, че описваш моето бебе на 3-4 месеца, когато преживях истински кошмар с кърменето. Но, повярвай ми, период е и ще отмине. И аз кърмех в полусънно състояние, почти не можех да помръдна от къщи, освен между кърменията за малко, но се мина и отмина Wink Ако се опасява/ш, че е гладна, давай й да суче, когато си поиска, колкото си поиска, дори и да е за кратко. Не я мъчи да засуква отново. Като се разплаче, вдигния, оригни я, поносете се малко, опитай пак, сменете позата. Да, трудно е, но си заслужава Wink

# 5
  • Германия
brandi, възможно ли е точно газовете да мъчат душичката и да не може да се насуче прилично? Евентуално силна струя при слизане на млякото? Промяна на позата, в която кърмиш, дали да не опиташ? Най-удачно би било да се види на място точно какво става, ти поне в Пловдив имаш под ръка куп опитни кърмачески експерти Wink

# 6
И аз подозирам колики Thinking

# 7
За силна струя не съм сигурна / едва ли, тя си цоцка често сега и от 2-те гърди/, но газовете със сигурност я мъчат:(Аз ще упорствам, но това продължава вече доста време!до кога???дано да удържа фронта:)
Само и само да суче и да чувам как гълта съм я държала по 1ч. на гърдите!Иначе бебка прави 2 месеца утре:)
Да, аз имам вече приятелка от националния комитет по кърмене в П-в, която много ми помогна в началото за правилното поставяне на бебо и правилната поза при кърмене , абе изобщо за много неща ми помогна!Благодаря ти Криси!  bouquetБлагодаря Ви и на вас!  bouquetДобре, че Ви има!
Само да спомена, че кагато плаче силно забелязвам след това, че акото и е слузесто и мирише по- силно!?Някой път е и леко зеленикаво, но най- често си ака жълто с малко бели гранулки.Де да знам има ли връзка с коремното неразположение?Аз и с педито ще се консултирам!Но обикновено казва"Всичко е нормално и наред"
А за смяна на позата съм пробвала, но ми е страшно неудобно с тия ортопедични гащички дето ги носим в момента:(Добре, че бабата дойде да ми помогне, че направо щях да рухна:(SadSadС каката такова чудо не съм видяла, но я кърмих само 20 дни, а после беше на смесено хранене до 4-тия месец/толкова издържах да цедя/!ВЯРВАМ, че нещата наистина ще отминат скоро!Нали кърменето уж е най- нормалното и естествено хранене на бебетата?Защо природата си прави гадни шегички с нас???

# 8
И поред мен (както го описваш) си е ок, акото Mr. Green
Вземи един инфакол за газовете Wink, а ето снимки на акита:
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 9
Давахме Инфакол, сега давам Еспумизан!То активната съставка е все една и съща!
Благодаря безкрайно за инфото!   bouquet

# 10
и аз смятам, че са колики. само това слузесто ако дето го описваш... носила ли си памперса на педито да го види? пробвай да не консумираш млечни и газообразуващи храни да видиш ще има ли промяна. на нас Инфакола не ни помогна особено, по-скоро Еспумизан -  да, съставката е една и съща.

# 11
  • София
Разтройството при кърмачетата често е заради млечните продукти. Пробвай да замениш млчените краве-продукти с биволски или овчи. Също така е важно колко силна е струята на гърдата? Моята бебка така се давеше дълго време и също се дърпаше много. Минахме на режим за 4 часа ядене само от едната гърда (или две хранения от едната гърда). Но това само в случай, че имаш силна струя! По този начин се намалява приема на предно мляко, което също възбужда повече коликите и колкото повече яде бебето - толкова повече го боли (когато сменяш гърдите). Също така пробвай да уригваш по-често! При нас уригването сложи край на тези дърпания от цицата Simple Smile Всеки път като измрънка я вдигах на рамо - рев-рев и накрая се уригва и се успокоява и пак хапне малко и така на няколко пъти докато се наяде. Най-важното е да не се предаваш - това са периоди и като отминат после всичко е много лесно!

# 12
Най- добре да спре изцяло всякакви млечни продукти, независимо от какъв произход са, да види дали детенцето ще се повлияе добре. Аз съм на диета от почти 3 месеца и са ми забранени изцяло всички млечни. За оригването - Давид като почваше да се гърчи и да си търка крачетата го изправях и като се оригнеше се поуспокояваше. Търпение му е майката. Децата минават през различни периоди - и този ще отмине. Wink

# 13
Благодаря Ви мами!В чудо се виждам от вчера- все по- трудно я слагам да суче...реве само като я поставя на гърдата!Едва като позаспи след много плач засуква!така се притеснявам.Може би греша, че всеки път давам от двете гърди!?Като суче, суче от първата и пусне, вдигам я да се оригне и предлагам втората и тя най- често заспива, а понякога заспива и още на първата и я оставям да си спи, а тя най- вероятно е погълнала въздух, защото не след дълго става неспокойна и почва да се гърчи!?Иначе и аз така процедирам, като почне много да се извива на гърдата и да пуска я вдигам да се оригне но тя много се ядосва и почва да реве....уф.....голям зор!Може би трябва да и давам и по- нарядко вече, аз все тикам тия гърди, все мисля че е гладна и не е сукала достатъчно!?
А от млечните продукти ям само кисело мляко сутрин.

# 14
Защо не опиташ да спреш и киселото мляко? И няма лошо, че кърмиш от двете гърди на едно кърмене, но изчакваш ли да се изпразни първата и тогава да предлагаш втората за да може бебчето да суче не само предно мляко, а до него да достигне и задното (най-мазното и хранително) мляко. Тази статия може да ти е от полза: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0 На мен определено много ми помогна! Wink

Общи условия

Активация на акаунт