Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXII

• 61 626
  • 731
  •   1
Отговори
# 720
Сигурно сте чували за този уебсайт. Малко трудно откриваеми заглавия, независимо кино. Аз започвам да издирвам де що мога, и да отмятам заглавия, пък да видим...

Много благодаря за сайта   bouquet
Вече си подбирам заглавия... Sunglasses

Преди известно време един от тези филми - Alexandra's project http://www.imdb.com/title/tt0338706/ - го гледах по Канал 1, ако не се лъжа. Малко е да кажа, че е странен, не съм сигурна и дали да го препоръчам, но самият факт, че го виждам тук, може би означава, че гледането му няма да изгуби времето на любителите на "по-особени" филми  Grinning

# 721
 Тина, благодаря за списъка с филми. Аз още пътувам с муви-метрото... Hug

И като казахте страннни филми, ще ви споделя за Teorema (1968)/ Теорема .

Гледах го онзи ден. Още не мога да спра да мисля за него. Съсъ сигурност не е филм за всеки вкус, някои дори биха се възмутили на определени сцени.
   Силата на Пазолини като режисьор и сценарист е в неговата искреност. Няма по-откровена  изповед от тази лента. Филмът ме потресе. Много е силен. Много хора имат какво да кажат на света, но точно в това е майсторлъка-да намериш начин да го кажеш и да бъдеш разбран.
   Според мен за да ти хареса този филм, трябва да си отвориш всички сетива. Да забравиш за всички задръжки, предразсъдъци, комплекси, формалности, правила ...Това е много интимен филм и в същото време универсален, защото така е при всички хора....Защото хората са различни, но и си приличат в най-съкровените си чувства.  

Ето една от любимите ми сцени, макар че  извадени от контекста, думите няма да звучат толкова силно, както във филма :

Pier Paolo Pasolini - Teorema  

"Трябва да се създават нови техники, непознати до този момент. Различаващи се от всички съществуващи начини, да се избегне нелепата глупост. Да си построиш свой собствен свят, с който не можеш да встъпиш в конфилкт. За който не съществуват предишните измерения на разума, в него те трябва да са нови като техника. Никой не трябва да разбира, че авторът не струва нищо, че той е анормално и низше същество, че подобно на червей той пълзи и се извива, за да оцелее. Никой не трябва да го разбира в греховната му гениалност. Всичко трябва да изглежда идеално. Основано на неизвестни правила и по такъв начин- неподлежащо на обсъждане. Като безумец. Да, като безумец, чуплив като стъкло...защото нищо не мога да поправя, и никой не бива да разбира това. Знак, нарисуван върху стъкло, поправя без да зацапа знак, нарисуван преди това на друго стъкло. Но всички трябва да вярват, че това не е изход от положението на един неспособен на нищо човек, импотентен и безполезен, а точно обратното- да изглежда като избор на уверен, невъзмутим, висш и почти всемогъщ човек. Никой не трябва да разбира, че този знак се е получил случайно. Случайно, треперейки...този знак се е появил случайно като по чудо . И той трябва да бъде защитен, сякаш затворен в клетка. Но никой не трябва да разбира това. Авторът, беден, треперащ идиот, посредствен, живеещ от случайност и в риск, унижаван като дете. Свел живота си до смешна меланхолия, жалко съществуване под влиянието на нещо, изгубено завинаги."

От позицията ми на жена би ми се искало ролята на красивия любовник да беше изиграна от друг актьор, не от Терънс Стемп. Не че не го харесвам, но например един красавец от типа на  Carlo De Mejo, който изиграва епизодична роля тук, може би щеше да ми хареса повече. Но пък това щеше  да промени общото звучене на лентата.... Четох коментари на други зрители, и те се питат защо именно Терънс Стемп е избран за тази роля...Наистина погледът му е загадъчно красив и благ, а усмивката демонична...Явно това е търсел Пазолнии, а не обикновен сексапил, както ми се стори в началото. Не знам, разсъждавам си само.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 12:14 от С О Н Я

# 722
  • София
СОНЯ, за пореден път ме удивляваш и радваш с прекрасен коментар!
трябва да пишеш някъде, където да те четат много хора  Hug

# 723
# 724
  • Варна
Снощи гледах "Живот на парчета" / " The private lives of Pippa Lee" - хареса ми, обичам такъв вид филми.
Също така харесвам и Робин Райт Пен, а момичето, което я игра като млада, така и не разбрах как се казва - интересна актриса е.
Препоръчвам Grinning

Peacehttp://www.imdb.com/name/nm0515116/

# 725
Благодаряза инфото Hug Незнам защо, ама ми прилича на Елън Баркин като млада. Дали нямат някаква връзка newsm78

# 726
Соня, спомням си, че беше писала за Магнолия на Пол Томас Андерсън и искам да те попитам ти какво разбра от този филм? Аз го гледах снощи и съм доста объркана.

# 727
  Джуд, аз го гледах отдавна, пак бих си го припомнила.

Остави ми много приятно чувство филмът , като замисъл и режисура, а и играта на актьорите.

Идеята се въртеше все около това :
  "Може да си мислите, че сте приключили с миналото си, то обаче не е приключило с вас!".
   И че нищо не е случайно в живота , че има предопределеност.... Или ако всичко е низ от случайности, то има някакъв висш ред, благодарение на който те се случват. И че действията ни на тази земя  не остават незабелязани и без последствия, а напротив. Може да се изненадаме колко съдбовни могат да се окажат понякога на пръв оглед съвсем безобидни постъпки. Изобщо някакви мисли в тази посока ми навя филмът....
   Том Круз прави голяма роля тук, смятам даже, че играта му в този филм е недооценена, много ми хареса. И самият му герой-женомразец е толкова интересен....
   Джуд, аз ще го дръпна пак този филм, ще го обсъдим с кеф. Спомням си, че саундтрака беше велик, както впрочем във всички филми на Пол Томас Андерсън.

На теб кое ти се стори странно във филма ?

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 17:45 от С О Н Я

# 728
Ами всъщност мен ме объркаха историите, не можах да ги свържа. Много ми се преплетоха...
Спойлери! Този водещия на шоуто, болния от рак, няма нищо общо с остарялото момче-чудо? По едно време дори си мислех, че той е бащата на Том Круз, онзи на смъртния одър.

# 729
Ами всъщност мен ме объркаха историите, не можах да ги свържа. Много ми се преплетоха...
Спойлери! Този водещия на шоуто, болния от рак, няма нищо общо с остарялото момче-чудо? По едно време дори си мислех, че той е бащата на Том Круз, онзи на смъртния одър.

Джуд, виж коментара тук, мисля, че са направили добър анализ :

"Магнолия"

"Впрочем неслучайно повечето от тези случки са взети от вестниците. В края на 1999 година, когато е снимана творбата, беше проведена поредната класация за най-нелепа смърт. П. Т. Андерсън е заимствал голяма част от събитията във филма от тази абсурдна класация. За да ни каже просто и ясно: "И това се случва". Или както проплаква един от неговите герои - може би ви приличам на герой от някой филм, който търси изчезналия син на умиращия му баща? Повярвайте ми, това, което наистина се случва, никой не може да измисли."

# 730
Ахаа сега разбрах и заглавието от къде идва. Mr. Green Съгласна съм за Том Круз, отлично превъплъщение.

# 731
Заповядайте в  НОВАТА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт