Слънцезащитен крем за лице

• 129 552
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Така като гледам графиката може да има доза истина в мнението на консултантката, но твърде възможно е да си права за алергиите, Hellinger  Peace За това не ме е питала като ми препоръчваше крем. И аз ще се радвам запознати да се включат с компетентно мнение  Simple Smile

# 451
по принцип е така
преди 10 и повече години имаше и спф 100, но го забраниха в ЕС, защото е тотална глупост - струва доста по-скъпо и заблуждава, че пази повече
имам познати в Австралия, където слънцето е истински жестоко, там фактор по-висок от 30 няма

# 452
  • София
Аз съм със слънчева алергия и нямам проблем от това фактора какъв е, а специално да е предназначено за алергични кожи. Например, лосиона, от който съм най-доволна е eucerin 25 фактор п/в алергия и пази перфектно, а с някои 50 фактор се появява.

# 453
  • В най - голямото село
Аз съм с розацея, и миналата година цяло лято ползвах Bioderma Photoderm MAX, Слънцезащитна минерална пудра за лице SPF 50+. Нямах никакъв проблем.

# 454

преди 10 и повече години имаше и спф 100, но го забраниха в ЕС, защото е тотална глупост - струва доста по-скъпо и заблуждава, че пази повече

Сега като го казваш се сещам, че вярно имаше такъв фактор преди години, но не знаех точно защо изчезна Mr. Green Благодаря за инфото Peace
Много ми е неприятно в някои аптеки да се опитват да ме прилъжат с по-голям фактор, за да купя по-скъпото, все едно са търговци и имат изгода от това  Crossing Arms

# 455
ecran на clarins се води за градска среда Peace трета година го нося  и на море- перфектна защита без мазни и бели следи Peace

От къде го купуваш и на каква цена? Simple Smile

# 456
Досега съм ползвала и фактор 30+ и 50+, но тъй като на плажа го нанасям често (влизам често във водата и обичам след това да го подновявам), а в градски условия седя основно на сянка лятото, не съм могла да изпитам реално разликата.

Интересно ми е и вашето мнение. Смятате ли, че наистина има разлика между факторите и дали има доза истина в думите на консултантката?  Simple Smile

Разликата между защитата на 30 и 50 процентно е около 1-3%, което практически май не е нищо. Но формулите на повечето 50-ки са предназначени за кожа със слънчеви алергии, което според мен е различното... Все пак не съм спец, ще се радвам някой по-наясно да се намеси Simple Smile

SPF 15 блокира почти 94 % от УВ-Б лъчите, SPF 30 почти 97 %, а SPF 50 98 %. Т.е. смята се по формулата 1/SPF, полученото число се умножава по 100, за да се получи процент, който накрая се изважда от 100. Така че разлика между SPF 15 и 50 си има... Високите обозначения не са "глупост", просто е трудно да се обясни на хората, че и фактор 100 да използват, пак трябва да подновяват мазането на всеки няколко часа.

Аз лично използвам широкоспектърен SPF 30 само с цинков оксид като най-безопасен и щадящ филтър, бих използвал и 50, но такива продукти само с този филтър почти не се намират. Според мен няма смисъл от фактор над 50, но те така или иначе вече се отбелязват като 50+ в ЕС. Преди време бях чел изследвания в pubmed, че много високите SPF от сорта на 80 предпазват значително по-добре от по-ниските, макар че реално по горната формула би трябвало разликата да е пренебрежителна. Не си спомням вече детайлите и тълкуванието на тези изследвания. Факт е обаче, че 50+ са с много гъста и кофти консистенция, използвал съм на Ла Рош-Посей такива продукти, но всичките са с химични филтри иии не, мерси. Stop

по принцип е така
имам познати в Австралия, където слънцето е истински жестоко, там фактор по-висок от 30 няма

Но за сметка на това имат продукти, които обещават 4 часа водоустойчивост...

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 11:22 от alchemist

# 457
Цитат
SPF 15 блокира почти 94 % от УВ-Б лъчите

Това не знам до колко е вярно,но аз с такъв фактор в градски условия,ако има слънце,петнясвам веднага.

# 458
Цитат
SPF 15 блокира почти 94 % от УВ-Б лъчите

Това не знам до колко е вярно,но аз с такъв фактор в градски условия,ако има слънце,петнясвам веднага.

Ето цитат от лекар: "According to Spencer, an SPF 15 product blocks about 94% of UVB rays" (http://www.webmd.com/beauty/sun/high-spf-sunscreens-are-they-better)

Аз също не използвам SPF 15, но има и много други фактори, от които зависи всичко - химичен или физичен филтър (физичните са много по-стабилни и с по-голяма "продължителност" върху кожата), дали се мажеш всеки 2 часа, докато си на слънце, дали използваш достатъчно количество - особено при химичните филтри, иии най-вече дали филтрите покриват целия УВ-А спектър. Прочетох, че много хора хвалят SPF 40 екрана на Кларонс - той съдържа само титанов диоксид, а титановият диоксид не покрива целия УВ-А спектър.

# 459

Аз лично използвам широкоспектърен SPF 30 само с цинков оксид като най-безопасен и щадящ филтър, бих използвал и 50, но такива продукти само с този филтър почти не се намират.

Много благодаря за детайлната информация Peace. А би ли споделил на коя марка използваш или да препоръчаш някой само с цинков оксид? За новия сезон търся нещо немазно и както казваш с безопасен и щадящ филтър.

# 460

Аз лично използвам широкоспектърен SPF 30 само с цинков оксид като най-безопасен и щадящ филтър, бих използвал и 50, но такива продукти само с този филтър почти не се намират.

Много благодаря за детайлната информация Peace. А би ли споделил на коя марка използваш или да препоръчаш някой само с цинков оксид? За новия сезон търся нещо немазно и както казваш с безопасен и щадящ филтър.

И аз моля да споделиш каква марка ползваш?
Моля всички, които са се интересували да споделят и най-безопасният слънцезащитен за деца.  Praynig

# 461
Писах и в една от другите теми, но това е любимият ми продукт, когато съм навън:
http://www.paulaschoice.de/resist-super-light-daily-wrinkle-defense-spf-30.html

Абсолютно матов, със страхотни антиоксиданти. Предполагам за хора с много суха кожа не би бил подходящ без хидратантен крем. Има лек телесен цвят, за да се неутрализира белия цвят на цинковия оксид.

Когато съм вкъщи, използвам този:
http://andalou.com/index.php/skin-care/facial-spf/oil-control-be … -with-spf-30.html

Когато се използва както трябва, т.е. НЕпестеливо, оставя леко бял слой върху кожата, по-мазен е и с него никога не бих излязъл навън.

За деца продуктите на Badger Balm са прекрасни.

# 462
Благодаря за препоръките! Веднага си поръчах крема на Паула  Crazy.

# 463
Писах и в една от другите теми, но това е любимият ми продукт, когато съм навън:
http://www.paulaschoice.de/resist-super-light-daily-wrinkle-defense-spf-30.html

Абсолютно матов, със страхотни антиоксиданти. Предполагам за хора с много суха кожа не би бил подходящ без хидратантен крем. Има лек телесен цвят, за да се неутрализира белия цвят на цинковия оксид.

Звучи чудесно като за моята кожа. Вероятно ще ми хареса, благодаря! Peace

Black&White , от сайта, който показа alchemist  ли го поръча директно? Simple Smile

# 464
Аз имам розацея и ми изписаха днес Rosacure на Synchroline с SPF 30. Ще споделя мнение.

Общи условия

Активация на акаунт