Това е типично ястие за празнична вечеря, във много семейства в Украйна.
Ще ви трябва:
600 гр черен дроб (според мен по вкусно става с пилешки)
5 яйца
1 ч.ч мляко
1 голяма глава лук
3-4 с.л олио или зехтин
сол, черен пипер.
Всички продукти трябва да са смлени на месомелачка или на кухненския робот.
В тази смес добавете брашно като за палачинки, сместа естествено ще стане по гъста от колкото на обикновените палачинки, но това да не ви притеснява.
На тефлонов тиган опечете палачинките, като смазвате всеки път тигана със салфетка с олио.
Печем палачинките и от двете страни.
За плънката ще ви трябва:
1 ч.ч подквасена сметана
1.5 ч.ч майонеза
-----------------------------------------------------
Разбийте ги с пасатора или на миксер да стане гладка еднородна смес.
Около 300 гр изпържени гъби (винаги имам в камерата, ако нямате купете около 500 гр печурки може да ги изпържете на тиган с олио или да ги сложите във фурната пак с малко олио), гъбите е добре да са ситно нарязани или пък пуснете ги в робота да са накълцат, но не прекалявайте да не стане на каша.
Може да добавите малко зелен кромид.
щипка сол и малко черен пипер.
Всичко объркайте добре и намажете палачинките със плънката Отгоре я украсете по свой вкус.