Болестите

• 14 086
  • 135
  •   1
Отговори
# 75
Децата също боледуват, даже май по-често от възрастните. Дали тяхното отошение към света е правилно и трябва ли да преосмислят възприятията си? Как мислиш?

Мисля,че тук не става въпрос за грипните и вирусни състояния,а за по-сериозни болести.Аз мисля,че по-скоро болестите са вид наказание от предишни грешки,карма както се казва или изпитание,на което ни подлага живота или по-скоро Всевишния.

Е, какво наказание за предишен живот може да бъде Даун например.

Как може да се отговори на въпросите които задавате????
Много ми е интересно  newsm78
Пример (глупав разбира се) :
Имаш Даун, защото в предишният си живот спа с комшийката, спомняш ли си?! #Crazy

Не мислите ли че се подигравате с Бог?
Мислите ли че той е направил нещо ей така от скука, от тъпотия, щото му е било лошо настроението или пък си е бъркал в носа.
И защо не искате да приемете че вие, ние сме виновни за това което ни се случва!
Смятате се за идеални?!
Мислите че живота е подвластен на логиката ви?!
Е не е обаче.

Мислите ли че дърветата, птиците , небето, цветята, любовта, въздуха, водата , слънцето, космоса са ваше дело или пък са ви даденост?????
Можете ли да обясните каква е вашата заслуга че раждате деца??????????
Можете ли да ги измайсторите???????
Да го обясните??????
Вие просто се чукате, просто правите любов!
ЛЮБОВ, а чудото прави ТОЙ!!!!
Правете  любов и чудесата ще се случват!
Правете любов всеки ден, правете всичко с любов и чудесата ще се излеят в/у вас!!!
Може би някъде, някога не сте правили нещата с любов....

# 76
Виждаме как се мъчите да давате глобални отговори без да мислите, та по тази причина ви задаваме насочващи въпроси. Евентуално сами да видите колко ви куцат разсъжденията.
Жената е написала, че болестите са наказания за предишни животи - ми хванете се двете и отидете да го кажете на някоя майка с болно дете.

# 77
Не казвам че го приемам.
Състрадателна съм и света ще обърна ако трябва да помогна на такава майка с такова дете, независимо познавам ли я или не.
Само казвам че не бива да пускаме лошите си емоции на воля, трябва да сме по широко скроени, ами ако в това което съм написала наистина се крие разковничесто и решението на нещата...на част от нещата....
Прегръщам ви, вашата истина ще ви намери един ден, когато вие поискате обаче.
По лесно е да вземеш, отколкото да дадеш  Hug

# 78
Не ни мисли нас - за разлика от вас ние не чакаме истината да ни намери, а сами я търсим.
А вие мислете преди на пишете, за да не скачате после като ощипани, когато ви посочат глупостите, които сте написали.

# 79
Не ни мисли нас - за разлика от вас ние не чакаме истината да ни намери, а сами я търсим.
А вие мислете преди на пишете, за да не скачате после като ощипани, когато ви посочат глупостите, които сте написали.

Hug
От сърце ти желая щастие  Hug

# 80
Това с кармата и "заслужил си го е в минал живот" все ми изглежда като дъвки, раздъвквани от хора с относително спокоен, защитен живот. Имам чувството, че си гледат само пъпа, седят си над езотеричните книжки и си бъркат в носа. Има цели държави, които не дават в новините, но където тече война от десетилетия. Откъсват децата от ръцете на майките им и ги правят войници на 8-10 годишна възраст. Ако си жена, който мине, те изнасили. Мъжете отдавна са из джунглите. Такива невероятни гадости стават из света, че дори за секунда да си мислиш, че такава е кармата им от топлината на уютния си апартамент, е неописуем цинизъм.

# 81
Мислите ли че дърветата, птиците , небето, цветята, любовта, въздуха, водата , слънцето, космоса са ваше дело или пък са ви даденост?????
Можете ли да обясните каква е вашата заслуга че раждате деца??????????
Можете ли да ги измайсторите???????
Да го обясните??????
Вие просто се чукате, просто правите любов!
ЛЮБОВ, а чудото прави ТОЙ!!!!
Правете  любов и чудесата ще се случват!
Правете любов всеки ден, правете всичко с любов и чудесата ще се излеят в/у вас!!!
Може би някъде, някога не сте правили нещата с любов....

Маргало, успокой се малко ако обичаш и спри да обиждаш.

# 82
Това с кармата и "заслужил си го е в минал живот" все ми изглежда като дъвки, раздъвквани от хора с относително спокоен, защитен живот. Имам чувството, че си гледат само пъпа, седят си над езотеричните книжки и си бъркат в носа. Има цели държави, които не дават в новините, но където тече война от десетилетия. Откъсват децата от ръцете на майките им и ги правят войници на 8-10 годишна възраст. Ако си жена, който мине, те изнасили. Мъжете отдавна са из джунглите. Такива невероятни гадости стават из света, че дори за секунда да си мислиш, че такава е кармата им от топлината на уютния си апартамент, е неописуем цинизъм.

Именно! Чудесно казано, Лизбет! Peace
тука някои си седят и си гледат живота без да виждат повече от 30 см встрани какво се случва и ми говорят за вселенски правди...... Sick Ци-ни-зъм, от който ми се повръща..... Sick

# 83
  • София

И тъй като ти явно си била там, спасила си няколко деца и не живееш в уютен апартамент, реши че като наредиш също няколко общи приказки, ще ни дадеш да разберем, на нас останалите с различно мнение? Хайде стига! Всеки е тук, за да си научи урока. Когато сме деца зависим от родителите си и света около нас, но когато сме възрастни и имаме възможност да правим избор, всичко зависи от нас. И не - няма никакво обяснение, защо има толкова мъка по този свят. И не, изобщо не е честно и справедливо да си отиват малки и невинни души и да има толкова болка. Но ако се замислим, накрая се оказва, че всичко е в ръцете на хората, всички техни действия, правят света такъв какъвто е. Тогава единственото, което можем да направим, е да се стараем да помогнем на себе си, за да можем да помагаме на другите.

# 84
Интерено ми е ако Исус е роден в наши дни и пишеше в тази тема...
Или пък вие да бяхте родени в неговото време...дали щяхте да имате нещо общо с хората които са го разпънали на кръста  newsm78 заради това че е бил лъжец и измамник  Heart Eyes
Разбирам че различното трудно се приема, но не разбирам защо се анатемосва.
Всеки има право свободно да избира, да тълкува и т.н.
Не обиждам никого.
Ако тонът ми ви е прозвучал като изпълнен със страст към някой който анатемосва усещанията на сърцето ми, да такъв е!
Аз никого не съм обидила!!!
Ако сега сте пред мен разтреперени мили човешки същества, бих ви прегърнала и бих ви подарила цялата си любов!
От сърце!!!

# 85
Абе какви са тези глупости с предишните животи....
И да има такова нещо, да ме е наказал господ когато съм го живяла този предишен живот, а не да ме наказва в някой следващ, дето хал хабер си нямам какво е станало в предишния...
хайде дрън, дрън глупости за хора без работа.

# 86
Някои взеха да се отъждествяват с Исус. Не върви на добре работата.
Мир и любов на целия свят  Peace

# 87
Мир и любов Hug
Но не е лошо когато някой вземе да отговаря в дадена тема, хубаво, ама много хубаво да чете, не да прави съчинение свободен текст Hug

# 88
Те повечето четат, ама най-активните в проповедите не си правят труда да помислят преди да кажат "щом не сте съгласни с мен, значи сте против Исус".
Преди да проповядвате как болестите са наказание за минал живот, помислете: ако на вас или вашата дъщеря се роди дете с увреждане... тогава пак ли ще обвините бебето в грехове от предишния му живот. Щото е много лесно да се обвиняват чуждите деца в грехове.

# 89
Маргало, ние които не вярваме в приказки, не значи, че сме зли и лоши!  Hug Исус, не знам кога е живял, няма никакво значение! Никой не се ражда с грях, че да има нужда някой да му го изкупва чрез кървища и кръстове!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт