Раждане в МБ "Вита" - тема 3

• 67 185
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Айде и аз да разкажа за мойто раждане във Вита преди месец почти.
Следих си бременността при д-р Чорбова, завеждаща родилно, при нея и родих. Цената на естествено раждане е 1400лв, като това включва избор на екип, анестезиолог, епидурална анетсезия, всички консумативи, медикаменти и храна за майката, включително и превръзки, както и всички стандартни процедури за бебето. Извъредни лечения, като при тежка жълтиница и разни други неща вече се заплащат допълнително, но дано не се налага на никой.
Като ми почнаха контракциите се обадих на д-р Чрбова, беше събота и тя ми каза да отида в родилно да ме видят. Там д-р Богословова ме прие, установи разкритие и се обадиха на д-р Чорбова. Пуснаха ми клизма, пратиха ме в банята, дадоха ми кърпи и нощница и като се оправих ме настаниха в една стая. Мъжа ми остана при мен през цялото време, като непрекъснато следяха тоновете на бебето. Д-р Чорбова дойде до час, прегледа ме и в общи линии и тя остана при мен през цялото време. Пуснаха ми  кръвна картина, за да следят показателите, сложиха абокат и акушерката също почти не се отдели от мен. Дойде анестезиолога, сложи ми упойката и понеже ми стана лошо от страх и той гледаше да се върти около мен Laughing
Не са ме държали вързана на апарата, даже самата лекарка ме накара на два пъти да се разхождам, за да слезне по-бързо бебето. Като получих пълно разкритие отидох в родилна зала, а около мен имаше мнооооого лекари. Да съм напъвала не повече от 10мин, като беба се роди 3550, аз съм 45кг, а те успяха да я изкарат без епизиотомия и само с един вътрешен шев.
В следващите 3 дена докато бяхме там минаваха непрекъснато лекари и акушерки да ни виждат, даваха ми каквото ми потрябва, следяха ни и не съм имала случай да ми потрябва нещо и да не ми се осигури. Докато раждах аз, успоредно с мен раждаше по нормален път още едно момиче, с което се разминахме с 15мин, това го пиша, за да подчертая, че не съм била единствената родилка в този момент. Свижданията са от 10 до 12 и от 16 до 18ч, което за мен беше абсолютно достатъчно, ззащото до 10ч минава визитация, пък после имах нужда да си почина малко, да се изкъпя и т.н. Бебето си стоеше при мен колкото и когато исках, само в деня на раждането, когато дойде цялата рода да ме види, казаха че няма да я оставят дълго, защото има много народ, но иначе икой за нищо не ми е правил проблем Peace
Обобщението е, че съм безумно доволна и благодарна на целия екип и определено препоръчвам болницата и лекарите като едно прекрасно място за раждане Peace

# 361
Да взема да се включа и аз, за да споделя с вас колко съм доволна и благодарна на целия екип на болница Вита! Следих си бременността при д-р Славкова. Изключително съм и благодарна за всичко което направи за мен и беба.
При нас в в деня преди да родя се установи че беба си е увила пъпната връв около врата 2 пъти и ще трябва по честичко да се отбивам за тонове а и да съм под наблюдение. И така както не се очакваше да родя скоро тъй като беба беше високо горе, нямах разкритие абе никакви признаци 2 дни преди термина, така на следващата сутрин се събудих с контракций на 3-5 мин. Обадих се на д-р Славкова, тя вдигна веднага и ме прати в болницата за преглед и да стоя под наблюдение. Оказа се че съм с 3см разкритие. Тя дойде след около час, не са спирали да ме следят. Освен нея, анестезиолога и акушерките имаше още един лекар. Постоянно имаше някой при мен за да следи процеса. Въпреки че беба до последно не искаше да излиза и ме предупредиха че може да се наложи секцио, те изчакаха и си родих нормално.
За престоя там мога да кажа че е като на хотел, вода, храна, превръзки всичко ....
Препоръчвам с две ръце болницата и целият им екип!!!

# 362
Записвам се да следя. За сега не съм бременна, но правим опити. Първия път родих в Майчин дом, но не мисля, че бих повторила. Проучвам "Вита" за мнения и най-вече кой лекар да се избере за проследяване на бременност и за раждане. Ще следя с интерес мненията ви.

д-р Иван Цанков или Хаджиев... аз раждах секцио при тях Simple Smile)) Много съм доволна а и обслужването от сестрите е много на ниво !!!!!!!!!

# 363
С много добри впечатления от болницата съм Simple Smile
С две ръце гласувам за нея !!!!
Д-р Иван Цанов направо си ми спаси бебето, благодарение на бързата реакция да го извади (пояснявам оплете се пъпната връв в хода на раждането) , така че с две ръце препоръчвам и него!!!!

# 364
  • София
Мдаа и аз гласувам за Цанов с две ръце, но той вече няма кабинет във Вита ами преглежда в 25ДКЦ в Младост, но пък там може да се запишеш по ЗК. Цанов само изражда във Вита.

# 365
Здравейте!

Ще разкажа и аз за раждането си във Вита. Общо взето впечатленията ми са по-скоро положителни.
Постъпих след като пренасях 8 дни и нямах никакви признаи за раждане. Тъй като бях станала огромна и вече сериозно се притеснявах с моята лекарка (д-р Велкова) решихме, че ще предизвикваме раждане. Сутринта при постъпването ми направиха стандартните процедури (никакъв проблем) и бях настанена в стая. Дадоха ми хапче и зачакахме. Водите ми изтекоха спонтанно при една от проверките за разкритие. Първите контракции не закъсняха, но бебо беше много голям и не искаше да слиза. Чакахме, чакахме, положението не напредваше, едва стигнах до 4 см разкритие, водите си течаха и най-накрая след 8 часа решихме, че е по-добре да не ме мъчат повече и да направим секцио. Бебо беше с увита пъпна връв и доста голяма глава, та добре че ги послушах. В другата стая имаше и момиче раждало с форцепс, изобщо не искам да си представям за какво става въпрос.

След раждането веднага викнаха мъжа ми да ни види, милвах си момченцето, гледахме се в очите и после го отнесоха, за да почивам. Никога няма да забравя погледа на бебето ми...беше прекрасно! Малко по-късно в стаята вкараха още едно момиче. От една страна съм доволна, защото си правихме компания цяла нощ, беше голяма емоция. От друга- при нея често идваха мнооооооого роднини и приятели в следващите дни и беше изтощително. Бих предпочела да има по-голям контрол, дано сега да е така.

На следващия ден или около 12 часа по-късно ни вдигнаха и беше малък ад, но се преживява.
Бебето си стоеше при мен винаги, когато поисках- иначе ги носят за кърмене на 3 часа с 6 часа пауза през нощта. Е, заради секциото моята кърма слезе на третия ден, та се бях ошашкала. Това е и единствената ми критика към докторката- шашна се и тя, а реално 3-ти ден не е късно и е ОК.
През това време все пак слагах бебето на гърда за да се "стимулира лактацията", показаха ми и уж как да кърмя...то с абокат в едната ръка не е много удобно, нито след като си бил срязан на 2 и едва седиш...но минава и заминава.

Важното е, че акушерките са внимателни, следят те, имаш телефон и винаги можеш да звъниш за всичко, храната ти я сервират и отсервират в леглото...катетъра не го усетих как ми го слагат, нито системата...можех да си виждам бебето колкото и когато поискам. Отделно- факири са, почти нямам белег, за болки и оплаквания и дума не може да става! 2 седмици по-късно бях забравила, че изобщо съм раждала....е тогава вече ме боляха гърдите заради кърмата де, но това е за друг подфорум  Laughing

Така че като цяло съм доволна. Много е важно, особено след секцио, човек да има на разположение разни "благинки" като хубава баня например и акушерки, които да ти донесат вода и да ти носят винаги, когато трябва. Отстрани може да изглежда като "лукс" или глезня...за мен това е нещо необходимо, особено ако си първескиня и особено ако си секцио. Не мога да си представя болница с една баня и тоалетна на коридор..особено като се сетя аз колко време прекарвах там...

Отдавна забравих за инвестираните пари и не съжалявам нито за момент. Снимките и клипчетата, които направихме с мъжа ми през тези първи 4 дена са ми от най-милите и още ми се пълнят очите със сълзи от умиление.

Успех на всички бъдещи мами! Вита може да не е най- най- хубавата болница (винаги може повече!!), но сте в сигурни ръце и с всички удобства, които заслужавате! Използват качествени материали и не пестят от нищо!  Hug

# 366
Мдаа и аз гласувам за Цанов с две ръце, но той вече няма кабинет във Вита ами преглежда в 25ДКЦ в Младост, но пък там може да се запишеш по ЗК. Цанов само изражда във Вита.

Да така е Simple Smile
 Наистина е доста човечен....и има отношение към бременните и после когато родих всеки ден идваше да ме види и бебето също Simple Smile

# 367
Здравейте на всички, бих искала да попитам - в сайта пише, че здравноосигурените пациентки минават по здравна каса. Ако вляза да раждам там по здравна каса, колко трябва да заплатя за избор на екип? Изобщо, колко ще ми струва? Благодаря предварително!

# 368
Ще платиш с 400 лв. по-малко от цената за неосигурени пациенти. Виж цените на сайта им.

# 369
  • София
Здравейте на всички, бих искала да попитам - в сайта пише, че здравноосигурените пациентки минават по здравна каса. Ако вляза да раждам там по здравна каса, колко трябва да заплатя за избор на екип? Изобщо, колко ще ми струва? Благодаря предварително!
Избора на екип си е включен в цената. Аз родих естествено, с избор на екип и платих 1400лв, нито стотинка отгоре за каквото и да било Peace

# 370
Здравейте! Предстои ми раждане и се следя при д-р Богословова, а тя изражда във Вита. Интересуват ме няколко неща. Таткото може ли да стои с мен от постъпването ми в болницата до раждането на бебето? Какво е необходимо да си нося като багаж? Има ли нет в стаите? Тези, които сте преносили за по продължителния престои заплащахте ли допълнително? Ще попитам док в сряда когато съм на ЖК, но исках и тук да проверя. Благодаря ви предварително!

# 371
Таткото може да е със теб от началото да края, всичко зависи от теб! Трябват ти лични принадлежности и чехли-джапанки. Нощница ще ти дадат и превръзки дават даже. Мисля че е опоменато в сайта им какво ти трябва. Задължително всички документи и изследвания. С нета е много зле положението, а за преносване не мога да ти помогна. Виж в сайта цените, това може да ти помогне.

# 372
  • София
teddy_, какво имаш предвид под продължителен престой при пренасяне? По принцип не стоиш по-дълго от останалите родилки. Или отиваш с контракции, изтекли води и т.н. и раждаш или пък без, дават ти хапче или ти правят секцио и пак раждаш. През останалото време си седиш вкъщи и ходиш всеки ден на тонове, през работно време в кабинета на  Богословова, през почивните дни във Вита.

# 373
  • Berlin
аз заплатих 100лв. за един допълнителен ден престой след раждането. По принцип отиваш в болницата, когато се появят някои симптоми на раждането, а не чакаш там.

# 374
Благодаря ви!

За преносването имах впредвид следното - с първото дете преносих и влезнах за предизвикване, но раждане не тръгна и понеже не исках секцио решиха да ме изчакат и така се проточиха нещата, че родих на следващия ден.

abs , благодаря! Явно това е тарифата 100лв на ден. Ще попитам и док.

Общи условия

Активация на акаунт