Следих си бременността при д-р Чорбова, завеждаща родилно, при нея и родих. Цената на естествено раждане е 1400лв, като това включва избор на екип, анестезиолог, епидурална анетсезия, всички консумативи, медикаменти и храна за майката, включително и превръзки, както и всички стандартни процедури за бебето. Извъредни лечения, като при тежка жълтиница и разни други неща вече се заплащат допълнително, но дано не се налага на никой.
Като ми почнаха контракциите се обадих на д-р Чрбова, беше събота и тя ми каза да отида в родилно да ме видят. Там д-р Богословова ме прие, установи разкритие и се обадиха на д-р Чорбова. Пуснаха ми клизма, пратиха ме в банята, дадоха ми кърпи и нощница и като се оправих ме настаниха в една стая. Мъжа ми остана при мен през цялото време, като непрекъснато следяха тоновете на бебето. Д-р Чорбова дойде до час, прегледа ме и в общи линии и тя остана при мен през цялото време. Пуснаха ми кръвна картина, за да следят показателите, сложиха абокат и акушерката също почти не се отдели от мен. Дойде анестезиолога, сложи ми упойката и понеже ми стана лошо от страх и той гледаше да се върти около мен
Не са ме държали вързана на апарата, даже самата лекарка ме накара на два пъти да се разхождам, за да слезне по-бързо бебето. Като получих пълно разкритие отидох в родилна зала, а около мен имаше мнооооого лекари. Да съм напъвала не повече от 10мин, като беба се роди 3550, аз съм 45кг, а те успяха да я изкарат без епизиотомия и само с един вътрешен шев.
В следващите 3 дена докато бяхме там минаваха непрекъснато лекари и акушерки да ни виждат, даваха ми каквото ми потрябва, следяха ни и не съм имала случай да ми потрябва нещо и да не ми се осигури. Докато раждах аз, успоредно с мен раждаше по нормален път още едно момиче, с което се разминахме с 15мин, това го пиша, за да подчертая, че не съм била единствената родилка в този момент. Свижданията са от 10 до 12 и от 16 до 18ч, което за мен беше абсолютно достатъчно, ззащото до 10ч минава визитация, пък после имах нужда да си почина малко, да се изкъпя и т.н. Бебето си стоеше при мен колкото и когато исках, само в деня на раждането, когато дойде цялата рода да ме види, казаха че няма да я оставят дълго, защото има много народ, но иначе икой за нищо не ми е правил проблем

Обобщението е, че съм безумно доволна и благодарна на целия екип и определено препоръчвам болницата и лекарите като едно прекрасно място за раждане
)) Много съм доволна а и обслужването от сестрите е много на ниво !!!!!!!!!