Раждане в МБ "Вита" - тема 3

• 67 185
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Прегледите във Вита са си платени, не се поемат от здравната каса. Това са цените им:

http://vita.bg/ceni_dkc.php?d=1

# 346
Здравейте, бъдещи мами,
минаха няколко месеца от моето раждане във Вита, но все не оставаше време да споделя. Все пак мисля, че може да ви е полезно, както на мен ми бяха полезни тези теми преди.
Много съм доволна от всички грижи, които получих там и аз, и малчо. Родих нормално при д-р Кълвачева (невероятен специалист и много грижовна!), в екип с д-р Богословова (също много приятна жена). Раждането ми беше почти без болки, съвсем поносимо и мина сравнително бързичко! Бебчо беше в ръцете на неонатолога д-р Гергинова, която също страшно много ни помогна и съм й безкрайно благодарна за грижите и отношението. Целият екип е страхотен, внимателни са и всичко мина много хубаво. Ако имате конкретни неща, които ви интересуват, бих се радвала да отговоря на лични.
Леко раждане на всички и здрави бебенца!

# 347
Привет на всички!
Моля за мнение от мами, които са раждали при д-р Велкова от Вита. И аз съм се ориентирала към болницата , на прегледите докторката е много мила и отзивчива, успокоява ме като говоря с нея. Но не можах да намеря из форумите впечатления от мами, раждали под нейно ръководство. Благодаря предварително.

# 348
Някои (бъдещи)мами бяха питали относно транспортирането на бебетата в случай на усложнение и за това кога дават бебето на майката. Пропуснах да напиша по този повод по-горе...на мен , когато бебко се роди, също ми го дадоха за половин минутка да поседи върху мен, въпреки че беше в тежичко състояние, с асфикция, сравнително нисък АПГАР и т.н. Веднага неонатоложката (още докато ме шиеха и оправяха)  ми обясни, че ще бъде в кувиоз, че гарантира, че всичко ще е наред и т.н. В това отношение са много професионални, но и грижовни и за майката. А наистина не беше в безобидно състояние нашето момченце.
Относно транспортирането, в нашия случай си остана 7 дни в кувиоз при тях, там му правеха каквото е необходимо, вкл. кръвопреливане и др. По време на престоя ми обаче бях свидетел, че транспортират извън Вита и пак - страшно внимателни, професионални и много грижовни. Видях как почти в 10 вечерта след цял ден смяна лично неонатоложката заедно с една сестра, беше гушнала едно бебче и се качиха в кола на болницата и го откараха в Токуда. Много човешки и внимателни с аим грижите във всяко отношение.
Да не говорим , че за мамите пък е съвсем като в хотел грижата. В 2 през нощта съм звъняла на акушерката по телефона - идва в стаята, веднага вижда какво ми е нужно и т.н.

# 349
Записвам се да следя. За сега не съм бременна, но правим опити. Първия път родих в Майчин дом, но не мисля, че бих повторила. Проучвам "Вита" за мнения и най-вече кой лекар да се избере за проследяване на бременност и за раждане. Ще следя с интерес мненията ви.

# 350
  • София
Препоръчвам ти д-р Богословова с две ръце. Прегледите ги провежда в частния си кабинет, но изражда във Вита. Повече за нея можеш да прочетеш по-горе в темата или тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362747.300
Успех! Simple Smile

# 351
  • София
Препоръчвам ти д-р Богословова с две ръце. Прегледите ги провежда в частния си кабинет, но изражда във Вита. Повече за нея можеш да прочетеш по-горе в темата или тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362747.300
Успех! Simple Smile

И аз! И двете си деца съм родила с нея, ако имаме трето, жз, пак ще й се доверя  Heart Eyes

# 352
и Кълвачева, и Илиева са много добри, можеш да им се довериш.

# 353
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,мами.Попрочетох доста от темите до тук,но явно съм пропуснала някой ред.
Можете ли да кажете как стоят нещата със свижданията-по кое време,къде се провеждат,по колко души се допускат и т.н ?

# 354
когато аз бях там - преди година и два месеца - нямаше ограничение - който и когато дойдеше, влизаше
но най-много са идвали по трима човека - за повече не мога да кажа

# 355
  • София
На вратата на родилното пише, че свижданията са от 10 до 12 и от 14 до 16 (или от 16 до 18) часа. При мен идваха в тези часове, само в деня на раждането таткото и майка ми се качиха веднага, щом им се обадих, а на колежката по стая също й дойдоха на посещение - проблем нямаше. За ограничение на броя посетители не съм чувала Simple Smile При мен бяха 3ма максимум.

# 356
  • Berlin
Мъжът ми идваше, когато можеше сутрин и вечер. Вечер единствено мисля, че до 20 или 22ч. трябваше да си тръгва. А иначе дойде, след като родих, ок. 22ч., тогава по изключение остана до късно.

# 357
  • Sofia, Bulgaria
 Благодаря за бързите отговори   bouquet

# 358
  • София
Когато родих първото си дете (октомври 2009), близките можеха да идват на свиждане по всяко време, без ограниченичения в броя им (бях сама в стая и най-много са идвали по 5 човека -когато родих). Сега, октомври 2011, разрешаваха свиждания само в посочените за това часове, вечер са между 16 и 18 ч. Естествено, винаги има и изключения, но особено когато е пълно отделението, избягват да пускат роднини между часовете, така ми казаха поне на мен  Wink

# 359
При мен веднъж дойдоха 4 човека наведнъж и им направиха забележка, че са твърде много (макар че бях сама в стая) и не било добре за бебето, но ги пуснаха все пак с уговорката, че няма да стоят дълго.

Общи условия

Активация на акаунт