Любители на котки - тема 41

• 66 645
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да ви се оплача - Мъро само след мен върви и ми мяука. Сутрин стават мъжът ми, дъщеря ми, той само ги поглежда и нищо. В момента, в който аз се размърдам се започва едно пищене... Не зависи кога е това - през нощта или по друго време. Сутринта имах работа и мъжът ми му даде да яде. Не отива на яденето. Стои и иска от мен. В един момент взех чинийката със сипана храна и лично му я поднесох. Негово Котичество взе да яде  #Crazy. То бива капризи ама ми идва в повече...

Танче, и при нас е същото положение, седи и ме гледа в очите кога ще стана, чак ми става неудобно, че се излежавам  Joy
Но е запомнила, че първо слагам кафето и ме ближе по краката докато дойде нейния ред  Flutter
А иначе и в четири да стана до тоалетна идва с мен и ляга по възможност вътре  Crazy

# 601
  • In a surreal moment!
Привет - мривет!
Ейййй...туй кастрацията е голяма работа, тюююю, да се мъчим толкоз време...тц, тц..
Сега си имам едно супер - дупер добро момче, което само ме чака да се прибера!
Много съм доволна!
Има едно лошо нещо ...разви голямо нахалство, ама мнооого голямо...Попарата си я яде, ама ако може и нещо друго, по-меснато да изпроси...въобще просяк от класа.
Загладихме косъмите, тръткътъ тежи и си намери ново любимо място за спане - принтера.
СКърца тоз ми ти малък принтер...ама не, кацва върху му и ме зяпва, сакън да не изтърве нещо...
Мамин Писанчо Heart Eyes ...глезен и гушлив, да го бях скопила преди няколко години, че дори миналата, да не се беше претрепал толкоз, ама на ...глава проста...

Маша, нея какво да ви я разправям...лови, де що шава. Завръща се, държи реч, погалва се и беж пак навън...ееее и попара хапва и трътчицата е дебелшка...пухинка е много...,но не се задържа покрай мен, голям вагърец има в дупиту  Grinning

# 602
Привет - мривет!
Ейййй...туй кастрацията е голяма работа, тюююю, да се мъчим толкоз време...тц, тц..
Сега си имам едно супер - дупер добро момче, което само ме чака да се прибера!
Много съм доволна!
Има едно лошо нещо ...разви голямо нахалство, ама мнооого голямо...Попарата си я яде, ама ако може и нещо друго, по-меснато да изпроси...въобще просяк от класа.
Загладихме косъмите, тръткътъ тежи и си намери ново любимо място за спане - принтера.
СКърца тоз ми ти малък принтер...ама не, кацва върху му и ме зяпва, сакън да не изтърве нещо...
Мамин Писанчо Heart Eyes ...глезен и гушлив, да го бях скопила преди няколко години, че дори миналата, да не се беше претрепал толкоз, ама на ...глава проста...

Маша, нея какво да ви я разправям...лови, де що шава. Завръща се, държи реч, погалва се и беж пак навън...ееее и попара хапва и трътчицата е дебелшка...пухинка е много...,но не се задържа покрай мен, голям вагърец има в дупиту  Grinning

Душичката мила  Heart Eyes ...
Ми ще му угаждате сега  -  честно е да има компенсации за "загубата" Laughing

# 603
  • При хората, които обичам
Все се каня да впиша нашата кипра и все се отнасям...
Типси е сиамка, родена на лесна дата /точно за отвеяна стопанка като мен/ - 05.05.2005г. Все още е госпожица. Ето такива са отношенията ни Laughing
Намерих още една снимка, която я отразява най-добре - пълен непукист. Нищо не може да наруши спокойствието и. Нито малки деца, нито малки кучета. Успешно преживя два броя деца и три кучета - кокер, кавказка овчарка и немска такава. Кокерът все още не може да се примири с факта, че котката го игнорира напълно и прави опити да я предизвика. Не, няма човек или животно, което да е в състояние да я разтревожи.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 22:42 от Де Ваня

# 604
  • Пловдив
 ooooh! Здравейте, скоро не съм ви чела, заета съм с бебетата, които храним със спринцовки.Вече вървят,но не искат да ближат мляко от купичка,защо? Подаряват се. Утре ще ви сложа снимки някой, ако иска ще му подаря с удоволствие. Тази тъпа,тъпа котка какво и стана,че ги заряза. ooooh!

# 605
Де Ваня добре дошли! Страхотна е сиамката, изглежда много мекичка, и толкова спокойна - рядкост за сиамка Grinning Може ли да попитам защо точно Типси? да не е имала някой инцидент с винце?

sauron давай им да ближат нещо от пръста ти, масло, сирене някакво, да свикнат че храната не идва само от бутилката, и да опитат други неща да им се събуди интереса.

ИКСИ е така е, на един мъж мине ли му мерака да гони фусти, уляга, успокоява се, шкембе пуска... Whistling

# 606
  • Пловдив
MissNellie    ooooh! това и правя от 2-3 дни,но са като слепци,газят в млякото,давам им пастет,на пръста на лъжичка,но са будалички още, ох така ще ми олекне като почнат сами

някой знае ли къде в Пловдив може да се дадат котенца,нещо като приют,страхувам се от магазините да не ги купи някой за храна на змии ooooh! ooooh! ooooh!

# 607
  • При хората, които обичам
Котката е кръстена от голямата ми дъщеря. Точно тогава даваха Телетъбис. Едното се казва Дипси, ама нещо не ни звучеше добре и го поизменихме в Типси. Даже на галено и казваме Типи, така пък я наричаше малката щерка за по-лесно.
Наистина е много спокойна, чак апатична. Според мен просто я мързи да прави излишни движения. Много е икономична откъм действия и съответно - откъм храна. Яде само гранули, но пък в най-ящните си дни стига до 50гр, не повече.

# 608
Типси е сладурана, а снимката където целува... Heart Eyes
Ето госпожицата от вчера:

Ушите са назад, защото чу птиче някакво Laughing

# 609
  • София
Момичета, спешен въпрос

Имате ли предтсава от къде може да се намери пръчка - примка за хващане на животни ?
По енимълл планет съм виждала такива.
На паркинга с/у блока в процепа м/у два гаража е заклещено малко коте, от сутринта се чудим как да го извадим.

# 610
Можеш да пробваш с рибарско "кепче"(не съм сигурна така ли се казва). На подобен принцип е.  В някой ловен магазин провери.

# 611
  • На небето
Марипоса ако се притеснявате да не ви надере, защо не сложите 2 дебели ръкавици и да го хванете?  newsm78

# 612
  • Варна
По-скоро според мен не могат да го достигнат с ръце. Наистина в ловно-рибарски магазин евентуално може да се провери. Дано да успеете да го извадите Praynig
Sauron, не знам нищо за Пловдив, дано някой от там да даде съвет, представям си колко са сладки мъниците Heart Eyes

# 613
  • София
Момичета, акцията приключи успешно!
Оказа се не малко коте а една от "предблоковите" котки.

Завряла се м/у две гаражни клетки в супер тясно пространство, от горе е  паднала изглежда.Там процепът е около...10-15 см най-много.Отпред и е най мн 5.Едвам я виждахме.
Съседи казаха че от вчера вечерта е там.Горкото животно, беше прежадняла и прегладняла.

Успяхме да я извадим с подръчни средства, пръчка от един парцал  и връзки за обувки спуснати от процепа откъм покрива (дали се разбира нещо  въобще от тези обяснения?!?)
Преди това и спуснахме една летва 2 м дълга омотана в чаршаф и въже за да може да се изкачи,ама тя не се сети какво да направи.

Както и да е, котката е добре вече  Heart Eyes

Запазвам си идеята за кепчето, не се бях сетила.
Естел, не можехме да я стигнем.

Покрай тази случка се замислих, има ли организация в Бг , която би съдействала при такъв случай?Знам че принципно може да се търси помощ от пожарна или гражданска защита, въпросът е дали ще се отзоват  Thinking
Или някое 'животинско"дружесво...
Полезно е да се знае за в бъдеще.

# 614
  • София
Покрай тази случка се замислих, има ли организация в Бг , която би съдействала при такъв случай?Знам че принципно може да се търси помощ от пожарна или гражданска защита, въпросът е дали ще се отзоват  Thinking
Или някое 'животинско"дружесво...

Ако са скучали известно време и имат настроение, могат и да се отзоват  Wink. Доколкото знам в 99,99% от случаите се изсмиват  Sad. Все пак си спомням, че преди 2-3 години сваляха от високо дърво едно черно коте, но дървото се намираше на гърба на сградата на БНТ и беше излъчено по новините  Laughing. Сигурно и от телевизията са подали сигнала и затова са се притекли  Grinning.

Саурон, защо не пробваш да пуснеш снимки на мъниците във фейсбук. Има много групи, в които непрекъснато се пускат снимки и на голяма част от тях им се намират стопани. Непрекъснато препращат котенца и кученца от един град в друг. Може да имат късмет! Защо не помислите за кастрация? Трудно е всяка година да търсиш дом за няколко котенца  Sad.

Момичета, видяхте ли, че в 39-та тема е писало момиче с проблем? Аз я препратих тук, но досега не се е обадила. Котката е яла воденички и са се задръстили. Предлагат операция, но тя пита дали не знаем начин да ги изхвърли? Ако някой има идея - отговорете. Писала е тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=505457.msg16365315#msg16365315

Общи условия

Активация на акаунт