Любители на котки - тема 41

• 66 647
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • на брега на морето
Елиас,  Hug  newsm76 не пиша тук, защото нямам котка и нямам за какво да разкажа. Но се радвам и смея от сърце на вашите пухчета. Много мило ми става като гледам, че никой не се сърди на пакостите. Ама коткарките са такива, добрички.
Преди години имахме една хамстерка, мамина душичка мъничка! Като я пускахме на разходка се хващаше за ъгъла на вратата и започваше едно гризане newsm09 Лежи по гръб, гризе, хвърчат трески, обръща се да й е по-удобно. Мъжът ми само  казваше: да не се забие някоя треска в устата й. Хамстерите са големи плетки Joy

Корделия, ако искаш да питам за цените моята позната и да ти пиша на ЛС. Тя и дъщеря й имат общо 8 котета и само при него ги лекуват и кастрират.

# 586
Коте, какво като нямаш котка в момента  Crossing Arms Темата е за любители на котки, не само за притежатели  Peace
А за сърденето за пакости- винаги съм съветвала хората, които искат да си вземат животинка в къщи, да помислят как биха приели накъсаните тапети, или счупена ваза. Животинките не го правят със зла умисъл, а в процеса на играта  Laughing Няма място за сръдни, или наказания- обезопасяваш максимално и чакаш бебето да стане голямо, с надежда да се укроти...ех, надежди Laughing
Ако знаете как ми се успокои сърцето, когато видях как малкия болник краде бонбони в хартийка и разиграва футбол на паркета с тях  Heart Eyes Направо ми олекна- доста се бях притеснила за него. Ужасно отслабна, душичката, но вече е здрав и яде за двама. Кажете какво да му давам, че да понапълнее малко- не можете да си представите колко е кльощав  Sad Гранули вече не давам- само на госпожицата и то тайно. Мишо хапва консерви, хапва и други неща- месце, дробчета, млекце...обаче дребния не ще и туй то. Само консерви яде, а тях като ги знам колко са хранителни  Stop... Thinking

# 587
  • София
Kordelia, ще ти дам телефона на една клиника в която цените са много поносими. Самата клиника не е лъскава, но кастрират животни - котки и кучета и доктора е добър, д-р Илиев се казва. Намира се в началото на Драгалевци, има един магазин Фантастико на бул. Черни връх и с/у него се намира малка невзрачна сграда. Телефона е 967 1032.   Ето тук   има адреси на много вет. кабинети, като в началото е въпросния  Peace  Този линк според мен е полезен и може да се сложи на първа страница в следващата тема.

Ние сме добре, снощи имаше коткопер и после коткопостриж  Twisted Evil Нали ми е вакло агънце и се беше сплела малко на коремчето, та се наложи да я фризирам.

Иначе нещо ми е сдухано, почина най-възрастната котка на майка, беше на 14г. и страшно си я обичахме, но след операция от тумор на мл.жлези поживя още 1 година  Cry
А пък преди няколко дни пред очите ми сгазиха едно малко котенце и направо....  Cry  не искам да си спомням....

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 11:46 от elix

# 588
  • на брега на морето
Елиас, ще напълнее постепенно, не се притеснявай. Някакви витминки, рибено масло, ленено масло, омеги разни newsm78 Не знам дали са подходящи за котки, пък са и маслени разтвори. Но сигурно ще има мнения на специалистки Peace

# 589
Виждам, че е станало дума за пакости: Бела ми спретна мръсен номер тая нощ.  Confused Напоследък свикна да идва по някое време по нощите и да се настанява на спалнята по средата в празното и като замърка и се заусуква не ни дава сърце да я гоним, а то и тя сама си  изчезва по някое време. Кротува си, и я усещам само, ако ми стъпи на краката.
Тази нощ  ми се стори в просъница, че чувам нещо .. някакви звуци, ама ми се спеше и не обърнах внимание. Та сутринта ми се допишква и се надигам към 5.30 и както търся с  боси крака за чехлите, стъпих направо в нещо гадно, мокро и студено  Shocked  и се разсъних моментално.. и не само аз Close.  „Тааая гад мръснааа ...” може да са го чули и комшиите. Mr. Green  Повърнала косми наш’та, ама защо откъм мойта страна и точно до чехлите, а? Thinking  По-после си помислих, че си има добра страна – поне не беше в леглото, Laughing а и тя, когато е направила поразия, изглежда  някак много виновна и така гузно гледа и се смотава по кьошетата, че ми става много смешно и ми раминава бързо. Laughing

Елиас, опитай  с варено пилешко, може и  дробчета. Наш’та ги яде, а ако е в „настроение” яде даже кренвирши. Даваме, когато има, и от разни пушени филета, бекон и луканка - тях много ги обича и ги гълта моментално като хапчета, Mr. Green  но не мисля, че е много  подходяща храна за тях. Давам много малко, колкото за глезотия... Та ще напълнее котьо – не се тормози излишно, щом си играе, значи е добре.  Hug

# 590
Banshee, докато беше болен хапваше варено месце, и бульонче близваше. Сега- тц, не ще  Close Ще поряде, обаче, къде ще ходи  Twisted Evil
Благодаря ви за съветите  Hug

# 591
  • на брега на морето
Сега не трябва ли да давате на котката специална храна за косми в стомаха? Това, че ги е повърнала означава, че ги е събирала доста време. Да не се задръстят чревцата newsm78

# 592
Малцова пастичка за по 45- дни в месеца е напълно достатъчно. Много я харесват котките. Моя последно време не я иска много но то сигурно защото имаше период при който имах чувството че се е пристрастил към нея. Правеше опити да си краде тубичката  tooth

# 593
  • София
Малцова пастичка за по 45- дни в месеца

Това 45 дни в месеца ми се струва, меко казано, много дълъг период.

# 594
  • на брега на морето
Елиас, сега се сещам за рибка - варена, печена.

Правеше опити да си краде тубичката  tooth

Докажи със снимка  Grinning

# 595
  • София

Oсобено като се има предвид, че месеца е най-много с 31 дни.  Laughing   Все пак за 4-5 дни става  Wink. На моите нищо не давам. Късокосмести са и почти няма проблем. Само в най-голямата жега имаше по-осезаем косопад Wink. Повърнаха каквото се беше събрало и сега пак всичко е нормално.

Да ви се оплача - Мъро само след мен върви и ми мяука. Сутрин стават мъжът ми, дъщеря ми, той само ги поглежда и нищо. В момента, в който аз се размърдам се започва едно пищене... Не зависи кога е това - през нощта или по друго време. Сутринта имах работа и мъжът ми му даде да яде. Не отива на яденето. Стои и иска от мен. В един момент взех чинийката със сипана храна и лично му я поднесох. Негово Котичество взе да яде  #Crazy. То бива капризи ама ми идва в повече...

Току-що прочетох за риба. Нашият ветеринар беше казал, че при проблем с камъни не бива да се дава. Особено Мацо не го лишаваме, защото си умира и пощръклява само като му замирише Laughing, но гледаме да не е често. А Мъро не е по рибата.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 15:26 от tania67

# 596
  • София и Морето от време на време

Подозирам силно, че става въпрос за 4-5 дни в месеца, иначе няма логика за 45 дни пък в месеца newsm78

Джеската от снощи е пак при нас. Първо се започна страшен бой с братчето - той явно искаше много да играе с нея, но тя се отбраняваше и ръмжеше здраво. Едва я отървавах - гушках я при мен, а той все идваше да я закача, а пък тя го ръмжеше и хъскаше.  Mr. Green Накрая изпозаспаха, но имаше периоди през нощта, в които пак имаше бой и се чуваха специфични звуци.
Днес вече нещата са спокойни - че има бой, има, но е борба без прекалено ръмжене. Даже преди 15-20 мин ги намерих на спалнята заспали гушнати.

# 597
  • Варна
В един момент взех чинийката със сипана храна и лично му я поднесох. Негово Котичество взе да яде  #Crazy. То бива капризи ама ми идва в повече... .
Joy  Joy  Joy
Кетя е същата гевезана понякога, отива до паничката, сяда пред нея и чака. Аз и досипвам (нищо, че има предостатъчно), а тя става, подушва и ме гледа. Докато не я намилвам по коремчето и гръбчето не започва да яде, а като я погаля се размърква и започва да хрупа Crazy

# 598
Сега не трябва ли да давате на котката специална храна за косми в стомаха? Това, че ги е повърнала означава, че ги е събирала доста време. Да не се задръстят чревцата newsm78

Да, вероятно ще трябва. Къде да я търся - в зоомагазини или ветеринарни кабинети?
Когато е будна, това и е основното занимание - ближе се почти непрекъснато.
Вчера я карахме за вътрешно обезпаразитяване и май за втори път се случва да повръща след това. Може лекарството да предизвиква повръщането, Thinking  ама доста бяха космаците.  Sick

Мъро май го е подгонила някаква фобия - заподозрял ги е другите в антикотешки намерения.  Laughing

Бела много се притеснява, ако паницата е празна - може да не е гладна, но проверява редовно, и ако няма хрупки,  започва да се блещи, обикаля, подтичва наоколо и ни "води" там..  Сипеш ли - всичко е наред, значи няма да загине от гладна смърт горката Mr. Green

# 599

hahaha  хаха 4 - 5 съм имала впредвид де  hahaha hahaha hahaha

Котьо Тръмп за съжаление това нещо не може да се снима освен със скрита камера. Като ме види и се правеше на света вода. Но това като беше по-малък. Сега повече спи. Общо взето си ми е мързеливичък и страхлив до немай къде е Рижо.  baby_neutral
Имаме си една любима игра на криеница. Но скоро завесата, зад която се крие няма да я има а на нейно място ще бъдат врати с огледала. Та да видим как ще реагира на себе си.
А и да ви го похваля моя убавец. Този месец не съм рязала нокти, но вече като си играем се научи да си ги крие. Той по-принцип не драска но до скоро много не умееше да ги прибира. Абе малко бавно развиваме някои умения ама поне ми е добричък и  послушен.

А и за храната за космените топки специално съм виждала в пикадили на уискас. Но беше скъпичка. Не съм купувала от нея, само съм я мервала.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 16:17 от kokoshinkata

Общи условия

Активация на акаунт