Раничка на шийката на матката - 4 част

• 154 652
  • 793
  •   1
Отговори
# 105
А защо мили момичета? нищо не знам за този Солкожин. ако е това което говорихме с док. е някаква киселина,,, май?? кажете ако знаете повече  Rolling Eyes
Много сме го коментирали и те съветвам да прочетеш темата за цитонамазките в подписа ми,за да ти се изяснят някои неща.Солкожинът е киселина,с  която някои лекари третират именения на маточната шийка или т.нар. РАНИЧКИ.Проблемът с тази киселина е,че тя прогаря горния слой кожа и "раничката'" временно може да изчезно,но..Тук идва голямото НО...В много случаи раничките са по-дълбки или сериозни,отколкото лекарят може да види с ПРОСТО ОКО.Като се игори горния слой изменен епител,то той ще се възстанови ,но има голяма веротност под него да остане болен епител от 'раничката' и този епител да продължава да си се развива в някакъв процес,не дай Боже ,злокачествен.Та на повърхността лекарите ще виждат здрава тъкан,а в дълбочина може да си се развива предраково образувание и никой да не го види навреме.Затова се правят редица изследвания преди да се третират раничките: колпоскопия,чрез натриване с оцетно-йоден разтвор,цитонамазка,взета от съмнителния участък с ЧЕТКА,не тампон и биопсия,ако лекарят прецени.В нерядък случай е добре да се направи и ДНК тест за ЧПВ,за да се създаде обективна картина на състояниета и да се вземе най-правилното решение за лечение.Горене,мазане с киселини и други,без да има направени горепосочените изследвнаия, са НЕПРАВИЛНИ и животозастрашаващи за мен.Казвам го от личен опит,минала през няколко интервенции по горепосочените проблеми,включително една конизация в болница. Peace

# 106
Страшно много ти благодаря ДХЗ!!!
представа нямам на какво да обърна внимание в случая, а твоя отговор много ми помага! Ще прочета темата, която казваш.
А се зачудвам дали да не потърся и второ мнение Confused лекарят при когото ходя е добър, но мнението мие на лична преценка, това което ти ми описа за тази киселина направо ме плаши да не стане и в моя случай ....
ох не знам Confused дано вс е наред
още един път благодаря за изчерпателния отговор Flowers Bouquet

# 107
  • Благоевград
Мислите ли, че може да се е отделило парче тъкан, там където е било раничката и вече наистина да я няма?
Не.РАНИЧКАТА не е истинска рана,а тъканта за биопсия е съвсем мъничко.Според мен това е била кръв,примесена с влагалищна слуз.Отиди обезателно на колпоскоп.

Не обясних правилно - беше си цяло парче, гъвкава тъкан, еластична, и затова си мисля, че може би е било нещо от там, защото нямах цикъл 4 месеца и може би тази тъкан се е отделила при вземането на биопсията, знам ли вече и аз. Ама пуста му глава, не се сетих да кажа на доктора за това, просто не знаех как да обясня на какво прилича и е близко като вид  ooooh!

# 108
Мислите ли, че може да се е отделило парче тъкан, там където е било раничката и вече наистина да я няма?
Не.РАНИЧКАТА не е истинска рана,а тъканта за биопсия е съвсем мъничко.Според мен това е била кръв,примесена с влагалищна слуз.Отиди обезателно на колпоскоп.

Не обясних правилно - беше си цяло парче, гъвкава тъкан, еластична, и затова си мисля, че може би е било нещо от там, защото нямах цикъл 4 месеца и може би тази тъкан се е отделила при вземането на биопсията, знам ли вече и аз. Ама пуста му глава, не се сетих да кажа на доктора за това, просто не знаех как да обясня на какво прилича и е близко като вид  ooooh!
Щом си нямала цикъл аз си го обяснявам с това,а не с биопсията.Няма как да е от биопсията.Да нямаш някой полип в матката?

# 109
Привееетттт  Crazy
от днес започнахме мазането с тази киселина, за която говорех, казва се Ваго-нещо си, не е Солкожинът, за който говореше ДХЗ. стискайте палци да е успешно и ако някой има наблюдения за действието на Ваго-нещото си (и името му не мога да запомня даже... Joy) да казва
много успешна седмица от мен  newsm51

# 110
Привееетттт  Crazy
от днес започнахме мазането с тази киселина, за която говорех, казва се Ваго-нещо си, не е Солкожинът, за който говореше ДХЗ. стискайте палци да е успешно и ако някой има наблюдения за действието на Ваго-нещото си (и името му не мога да запомня даже... Joy) да казва
много успешна седмица от мен  newsm51
Същата работа е и Ваготилът.Успех.

# 111
ТИКВИЧКА ДА  НЕ СИ В ОВУЛАЦИЯ.Ако е след полов контакт веднага след това би трябвало да има кръв но на другия ден не ми се вярва.Споко нио все пак чичо док да си каже мнението.

# 112
Оф, аз без да искам вместо да се редактирам си изтрих съобщението  Laughing Но не, Климс, не съм в овулация, тя мина преди 10 дни и не е бременност за съжаление, защото преди няколко дни пак имах същото зацапване.
Та така, ще си чакам до осми  Rolling Eyes

# 113
На мен ми гориха раничка преди повече от година. Откриха ми я при профилактичен преглед. Сега като ходих пак на такъв, лекарят ме попита (защото явно не си ме спомняше): Абе аз тук раничка ли съм ти горил?

Замислих се, нормално ли е да се вижда почти година и половина по-късно?

# 114
  • Благоевград

Щом си нямала цикъл аз си го обяснявам с това,а не с биопсията.Няма как да е от биопсията.Да нямаш някой полип в матката?

Би ли ми обяснила какво е и от какво се получава?  Hug И как, ако имам такова, не са го видели при нито един преглед?

# 115
Тина, не мисля, че някоя от нас би могла със сигурност да ти отговори на въпроса. Това би могъл да направи само лекар. Ти сподели ли на гинката ти за тази случка? newsm78

# 116
  • Благоевград
Тина, не мисля, че някоя от нас би могла със сигурност да ти отговори на въпроса. Това би могъл да направи само лекар. Ти сподели ли на гинката ти за тази случка? newsm78

Не, забравих, после като си тръгнах се сетих да му кажа. Ама мисля, че ако е имало нещо, би трябвало да го е видял при прегледа. Другият път като отида, ще помоля да ми направят колпоскопия, защото предишния път каза, че не вижда нищо и няма нужда от това, но аз мисля, че е хубаво на 6 месеца да се прави, пък и нали направлението ми го поема. Сестрата ми каза, че се прави по преценка на доктора по принцип, но ако си поискам, ще ми направят. Така и смятам да постъпя, да си кажа какво искам. Но това ще е март месец, че сега не ми е до това.

# 117
Тина, на мен раничката цели двама гиниколози "не я виждат"  #Crazy или както казва сегашния - не са искали, защото означава, че е трябвало да се наемат и с лечението ѝ. а на мен няколко дни след първото мазане с тази киселина започна да се отделя точно такава тъкан, каквато описваш ти, но на много по-малки парченца и са бели без пирмес с кръв.

# 118
Здрaвeитe извиням сe 4e пи6a туk нo прoстo нe мoйaх дa нaмeря тaзи тeмa.Знa4и нa 4 януaри ми гoрихa рaни4ka нa 6ииkaтa нa мaтkaтa и сeгa ми зakaснявa,сутринтa си прaвих тeст зa брeмeннoст и сe okaзa пoлуйитeлeн.В пoнeдeлниk 6тe сaм нa прeглeд и мнoгo мe e стрaх.Ako мoйe няkoи дa ми дaдe няakвo мнeниe,kakвo 6тe сe слу4вa:(    Sad

# 119
Здравейте Simple Smile В четвъртък тази седмица се подложих на електрокоагулация за раничка на шийката на матката, но не типичната раничка, а по-скоро имах нещо като травмирана матка и раничката ми се беше появила от по-груб полов акт, доколкото разбрах. Не съм раждала, на 22 години съм и гинекологът ми каза, че няма нищо страшно във въпросната процедура и беше прав нито ме болеше, нито беше дълга - наистина не беше приятно, но се издържа. Предишният ми гинеколог искаше да ме оправи с лекарства и първо ми изписа Бетадин песари на йодна основа след като свърших опаковката отидох на преглед, той се учуди, че кървенето продължава и ми изписа Флоражин пяна със сребро , която да впръсквам всяка вечер , да изчакам следващата си менструация и да отида пак на преглед. Когато отидох каза, че всичко е наред и съм здрава. След това имах полов контакт много ми беше притеснено, но наистина всичко беше нормално. Въпросът е , че след около месец въпросното кървене между менструациите ми се появи отново . Първо си мислех, че може да е от това,че пия Диане 35 вече 2 години, но се оказа, че не е. Отидох при нов гинеколог в София, за който бях чувала много хубави неща и той ми каза, че няма за какво да се притеснявам, че имам раничка и трябва да я изгорим, да изчакам следващата си менструация, да не ползвам тампони и да отида на преглед да видим дали всичко е ок. Не ми прави колоскопия, защото каза, че резултатите от цитонамзаката са добри и няма смисъл. В момента имам нещо като бяло течение усилено, за което ме предупреди. Въпросът ми към вас е ясно е, че сега ще изчакам и няма да имам полови контакти, но ме притеснява , че следващият път като правя секс ще ми се появи отново раничка и не знам какво да правя. Предният ми гинеколог явно искаше да ме излекува с лекарства, но ефектът от тях е само временен. Искам да ви попитам възможна ли е повторна поява на раничката от секс и какво всъщност означава самото определение груб секс - според мен самата област ми е по-чувствителна, защото имам и поликистозни яйчници, но това е друга тема. Как да се предпазя от повторна поява на раничка ? Благодаря ви много предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт