Програмата "Личен асистент" - 2

• 180 447
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!
Какво се изисква за личен асистент какви документи
детето е с 95 процента с ДЦП
Изисква ли се бележка от работодателя на бащата за брутен доход-понеже от социални грижи така ни казаха
Ако дохода е над 200 лв не можело да става и дума за личен асистент
дохода трябвало да е 150 лв и 80 ст
как е възможно това какви са тия глупости които говорат служителите от социални грижи
дайте съвет какви документи са нужни наистина за жалост незнаем по-каква програма искат да ни вклучат
дано ме  разбрахте какво питамама и аз как го написах
благодаря  дами  bouquet

# 271
  • Русе/ София
Здравейте. Много от нас избягват да дават подобна информация, защото случаите са строго индивидуални и може да объркаме или подведем някого. Има значение дали имате или не брак с бащата, от колко члена е сем-вото ви, дали сте собственици на имот, съжителствате ли с други лица (баба, дядо) -малко като бланката на преброяването Wink и много, много други неща, които вземат предвид при разглеждане на молбата ви. Сега не мога да си спомня дали на бащата искат доходите за 12 м назад или за 1 месец (предходния на подаване на молбата) - дори да нямате брак със сигурност искат и неговия доход - той се вписва в графата "съпруг"-макар че реално няма това качество. Това е различно от молбата за детските, при които ако нямате брак, доходите на бащата не се искат. И аз имам обаче спомен, че навремето когато подавах , искаха дохода за 4 членно сем-во да е под екзестенц минимума обявен за страната (минималния праг на бедността)  и бях изумена и шокирана. За съжаление тук няма компетентни служители които да отговорят на въпросите ви. При положение, че социалните работници не са напълно наясно и всеки дава различна информация по темата....ще ви е нужен и много късмет да се "разберете" със системата.

# 272
Имаме сключен брак
живеем на квартира тримата аз съпругата ми и детето
Имаме само кола ,имоти и пр. нямаме
съпругата ми се занимава с детето понеже не ходи на градина-не го приемат там не го желаят
мерси за отговора
живи и здрави  bouquet

# 273
Въ ваш интерес е да представите договор за наем . Ако дохода надвишава определение по закон,може да кандидатсвате "по изключение". Успех !

# 274
При нас за четиричленно семейство ни изчислиха доход от 230 лв. То само майчинството е 240 лв. и сме вън от играта  Sad. По изключение ни казаха ,че изобщо няма смисъл да подавам, защото от доста време не отпускали...ама пак зависи от общината. Опитайте поне, нищо не ви пречи.

# 275
Сега се оказа, че е проблем ,че преди година съм продал имот Tired
Що за закони ,какво е това чудо?Трябвало да минат поне 5 години  от продажбата и тогава отново да се опита съпругата ми и да подаде документи,това че сме на квартира и че само аз работа а на детето трябва да се плащат рехабилитацията и логопеда не се вижда
Жена ми не може да започне работа защото гледа детето,  гледа го понеже не е желан в никоя детска градина ,защото не говори Tired
Ужасен съм просто това е само в България

# 276
Що за закони ,какво е това чудо?Трябвало да минат поне 5 години  от продажбата и тогава отново да се опита съпругата ми и да подаде документи,това че сме на квартира и че само аз работа а на детето трябва да се плащат рехабилитацията и логопеда не се вижда
Жена ми не може да започне работа защото гледа детето,  гледа го понеже не е желан в никоя детска градина ,защото не говори Tired
Не се коси Hug, на мен пък преди 8г ми отказаха, че нямам собствен дом и живея под наем ooooh!.

# 277

Не знам дали това ще ви помогне, но аз от миналата година съм личен асистент на сина ми, но не от АСП, а по европейска програма "Развитие на човешките ресурси" от общината. Проверете във вашата община, а също така вижте и тук http://www.novatv.bg/news/view/2012/04/19/29486/%D0%A5%D0%BE%D1% … %BC%D0%BE%D1%89-/

# 278
Здравейте,искам да попитам тези,които са назначени като лични асистенти по праграма"Развитие на човешките ресурси"към общините,има някакъв слух,че ще удължават програмите,аз съм назначена до 03.09.2012г.Някой знае ли дали е верно за удължаването и евентуално до кога?Благодаря!

# 279
  • густо майна Филибето
Да, има удължаване, до 18 декември.

# 280
това сигурно ли е , ако е така е много хубаво ще сме докато започне новата програма  bouquet

# 281
Май,че е сигурно,но новата програма,която се задава"Помощ в дома" е с толкова отвратителни параметри,че не знам дали си заслужава-това,което е сигурно е,че ще плащаме сами на себе си за услугите,които ползваме,защото е направена с изскванията на социалния патронаж,а и трябва освен собствените си болни деца,да обслужваме и други хора за които  ни назначат,защото не може по тази програме да се грижиш само за един болен - едни ще сменят само памперси,други ще хранят,трети ще дават лекарства....А моето дете е с парциални пристъпи и не знам как ще го оставям само,за да сменят памперсите на други болни,не ми се мисли...............

# 282
  • густо майна Филибето
това сигурно ли е , ако е така е много хубаво ще сме докато започне новата програма  bouquet
Да, сигурно е .

# 283
  • Русе/ София
Здравейте,
Знам че повечето тук се "борите" за включване в тези програми, но искам да ви разкажа как става напускането им, за да имате едно на ум.
Преместихме се в друг град - цялото семейство, поради стечение на обстоятелствата (работа, лекари и т.н). Винаги съм била изрядна и педантично изпълнителна, пускала съм си отпуските, уведомявала съм проверяващият ме служител за всяко "мръдване" от  работното си място и т.н Естествено обясних ситуацията и помолих за разрешение на казуса ми...."Не можело!"
Записаните основания за прекратяване в договора са: смяна на постоянен адрес, започване на работа на несубсидирано работно място (трябва да е на 8 часа, на постоянен договор) и някои други. Доброволно прекратяване няма! Трябвало да върнат всички пари на държавния бюджет, от момента на назначването ми и щели да ме санкционират с дисциплинарно уволнение вписано в трудовата книжка поради неизпълнение на трудовите задължения (не са ме намерили на работното място при проверка- аз съм в друг град)?! Shocked
Постоянен адрес със смяна на лична карта и т.н  нямаше как да си извадя - само настоящ, който не върши работа.  Безсрочен трудов договор на ново работно място без да сте прекратили старото си трудово правоотношение също няма работодател и счетоводител, които ще се съгласят да ви издадат....и така един омагьосан кръг от недомислици. #2gunfire
Много ми се иска първо нещата да се обмислят преди да се правят. Разбирам стремежа за усвояване на разни еврофондове по европейски програми и т.н, но нека всичко първо се изпипа, за да няма подобни "неразрешими" казуси. Няма логика майката грижеща се за дете с увреждане, която си е изчерпала отпуската да стои на работното си място, а детето да е в друг град с баща си примерно. ЛА следва лицето с увреждане, а не си пази работното място! Сякаш спираш да се грижиш за него извън това място?! Направо недоумявам от такива абсурди! Sick
Та така - закона е несъвършен, както всички знаят и се търсят вратички - фиктивен нов договор, нов адрес (ако в 1 месечен срок възстановите стария си постоянен адрес , не търпите санкции по закона за личните документи и не се налага да ги сменяте)  и т.н
Благодарна съм за програмата -не ме разбирайте погрешно. Макар парите да са малко, те ни помагаха на бюджета през цялата тази година, но минах през такъв Ад за да изляза от нея. Все пак ние не сме крепостни селяни Naughty Хората напускат страната за да търсят едно по-добро бъдеще за себе си , за децата си, а мен щяха да ме уволняват дисциплинарно за напускане на града..... ooooh!

# 284
Здравейте !!!Детето ми е с 80% телк.Искам да попитам необходим ли е постоянен адрес?Ние нямаме жилище и в момента живеем в апартамента на една позната.Незнам докога.Телка му е от тази година.Немога да си позволя да си сменям личната карта през месеци.Моля,кажете ми как да постъпя.Може ли временна адредна ретистрация,като мисля да представя бележките за плащане на нета,те са мое име или какво да правя .....

Общи условия

Активация на акаунт