Училища първолаци Варна

• 152 863
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Поздрави,мами, с някои се знаем .
Мисля да не се съсредоточаваме само над първия клас,че следват други. Нито само на избраната учителка (,пак следват други).Одобрявам идеята за общия рейтинг на у-щето, и доколко програмата му е в унисон със заложбите у детето. Близостта е най-странния за мен критерий. Все едно да настоявам за работа в супера под блока .
Благодаря за темата на Тането и на вс, които пишат мнения за всеобщо безвъзмездно ползване (ех, ако бяха и в табличен вид Wink

hahaha но в супера под блока със сигурност търсят продавачка от квартала  (поне).

Тъй като работя на пълен раб. ден, мъжа ми също, трябва да ангажирам човек за водене и прибиране от училище, след първи клас - когато минат на смени, ако то не е в близост до дома. Друг вариант е занималня в близост до училището (но ще ми дойде скъпичко). Пък и какво по-различно предлагат различните училища - рисуване, хореография и в музикалното вече инструмент и балет. Е, моето дете няма силно изразени такива заложби  newsm78. Та това е за мен лично, странния критерий (сигурно не напразно фигурира и в училищните критерии).

Довечера от 18:00ч. е родителската среща в "Найден Геров"
  Wink

# 271
  • Варна
Майки на бъдещи първолаци, извинявам се, че нахълтвам в темата ви, но имам една молба. Търся мнение за предучилищните групи в "Раковски" и "З. Стоянов". Моят син трябва да бъде предучилищна тази година и сме в голяма чуденка къде да го запишем. Ако на някого детето е ходило предучилищна в тези училища ще съм благодарна за всякакво мнение и коментар.

# 272
Despina, имам наблюдения от госпожата на подготвителната група в Раковски - изключително мила, спокойна и добра. Децата на 3 мои приятелки бяха там миналата година, и трите бяха доволни. Смятам, че доста добре подготвя децата за 1 клас.

# 273
Мисля да не се съсредоточаваме само над първия клас,че следват други. Нито само на избраната учителка (,пак следват други).Одобрявам идеята за общия рейтинг на у-щето, и доколко програмата му е в унисон със заложбите у детето. Близостта е най-странния за мен критерий.

Не съм съгласна с теб. Вярно, след избраната учителка следват други. Но първата учителка може да направи чудеса, а може и да унищожи всички стремежи и желания на детето. Нейното място е доста по-специално.  Общият рейтинг на училището може да се окаже подвеждащ фактор. С какво ще ми помогне той, ако учителката на моето дете се случи некадърна? А близостта в един момент се оказва много съществен критерий. Все пак няма с година да се водят децата за ръка. Познавам доста деца, които пътуват от кварталите рано сутрин. Спят в автобусите. Кошмарно е.

# 274
Излязла е официална информация за у-ще Раковски, тук.
На 12.04 от 18:00 часа ще се проведе родителска среща. А от 14.04 ще се приемат заявления.

# 275
  • ВАРНА
Сега детето ми е в предучилищната подготовка в "Славейков".Предстои му(другата година )да е в първи клас.Пак в "Славейков".Кварталното ни училище е "Цар Симеон 1".Избягах на втората седмица от там с още едно майче.Базата е крайно мизерна.Отношението към малките странно,а и имаше реална опасност да забрави българския език.На сайта им всичко бе толкова прекрасно,но действителноста се оказа различна.

# 276
  • вляво от асансьора
Родителската среща в "Найден Геров" мина. Confused
Аз, обаче, съм в чуденка, как е възможно да кандидатстваме и за друго училище, след като удостоверенията за завършен подготвителен клас ще се получават от ДГ съгласувано в един ден,а в съответното училище се подава оригинал?Класиранията излизат след това, а ако детето ми не е прието в едното училище, няма шанс в такъв случай и за второ(трето и т.н.) защото пък там е изтървало срока за подаване на въпросните удостоверения.Притеснява ме големият наплив за "Найден Геров" и се опасявам, че макар и да отговаряме на всичките им критерии за предимство, има вероятност да не приемат детето ми.Как тогава да се застраховам с подаване в още едно училище при гореизброените обстоятелства? Rolling Eyes

# 277
Няма основания за притеснение. Във Варна има 2 /две/ училища, където могат да не ви приемат  -Руско и "Славейков'. Във всяко друго училище и на 15.09. да почукате на вратата им, ще бъдете приети на секундата. Така че, спокойно. А защо е големият наплив в "Н. Геров" не знам. То си е квартално училище, с учебен план като всички останали.

# 278
  • вляво от асансьора
Няма основания за притеснение. Във Варна има 2 /две/ училища, където могат да не ви приемат  -Руско и "Славейков'. Във всяко друго училище и на 15.09. да почукате на вратата им, ще бъдете приети на секундата. Така че, спокойно. А защо е големият наплив в "Н. Геров" не знам. То си е квартално училище, с учебен план като всички останали.

При положение, че подадените заявления надхвърлят доста отпуснатия прием, пък бил той и максимален, означава, че няма да приемат всички деца.Чудя се къде е грешката и защо се допуска и приемът в училище да се превръща в истерия, както с градините, до преди да решат въпроса с лотарийния принцип.В този ред на мисли, ми изниква и още един въпрос, на какъв принцип става подборът сред децата, отговарящи на едни и същи критерии, на съответното училище?Просто толкова много недомислия отново... Confused

# 279
Мен ме тегли към "избор на учител"- за истерията де, така си я обяснявам аз. Миналата година беше същата работа, но пък паралелките са 5, вместо 4.

# 280
  • вляво от асансьора
Дренка, за това си права, две са там "най-желаните" преподавтелки, поне по мои наблюдения,  но съм сигурна, че преди 4 години, когато са поемали първи клас, не е било така.Явно сега им се е разнесла много славата. Simple Smile

# 281
  • Варна
Близостта е най-странния за мен критерий. Все едно да настоявам за работа в супера под блока .

Ако си дете и се налага ежедневно да пресичаш няколко улици, за да стигнеш "до работа в супера", а някой мисли за безопасността ти, близостта хич няма да му е странна.  Rolling Eyes

k_savova, нещо интересно казаха ли на родителската среща, че бях в командировка и мъжът ми нямаше как да присъства с двете деца?! Thinking

# 282
Близостта е най-странния за мен критерий. Все едно да настоявам за работа в супера под блока .

Ако си дете и се налага ежедневно да пресичаш няколко улици, за да стигнеш "до работа в супера", а някой мисли за безопасността ти, близостта хич няма да му е странна.  Rolling Eyes
Именно.  Peace За нас точно това накланя везните в полза "Захари Стоянов". Дъщеря ми е супер отвеяна и не съм сигурна дали в следващите няколко години ще мога да я пусна сама да пресича натоварени улици. А по пътя към "Захари" големи улици няма, да не говорим, че самото училище ни е на максимум 10 минути път.  Simple Smile

# 283
  • Варна
k_savova, нещо интересно казаха ли на родителската среща, че бях в командировка и мъжът ми нямаше как да присъства с двете деца?! Thinking
Обесниха, какво и как ще учат в първи клас по отделните предмети. В първи клас са само първа смяна, от втори обаче минават на смени. НЕ препоръчаха занималнята при наличие на други алтернативи. Обесниха какви са критериите за прием /има ги на сайта/ и можеш да запишеш на кои критерии отговаряш на гърба на заявлението. Избираш или учителка или чуждия език. Учениците на Рухова ще учат руски, на Георгиева немски, а другите класове - английски. Това от втори клас. Друго май нямаше.

# 284
  • Варна
Сега детето ми е в предучилищната подготовка в "Славейков".Предстои му(другата година )да е в първи клас.Пак в "Славейков".Кварталното ни училище е "Цар Симеон 1".Избягах на втората седмица от там с още едно майче.Базата е крайно мизерна.Отношението към малките странно,а и имаше реална опасност да забрави българския език.На сайта им всичко бе толкова прекрасно,но действителноста се оказа различна.

Аз пък мога да кажа точно обратното!! От тази година в Цар Симеон има две групи предучилищна подготовка, синът ми е при г-жа Златева, явно дъщеричката ти е била при другата госпожа. Стаята, в която учат е доста добре обзаведена замоите представи за училище - светла е, имат син мокет, дървени маси и сладки жълти столчета. Цветна е и изглежда много добре. Мога да пусна снимки от последното тържество, но довечера, защото сега съм в офиса. По отношение на подготовката смятам, че тази госпожа прави чудеса - в интерес на истината, натоварнето особено в началото беше огромно - всеки ден имаха за домашно по 2 страници по математика и 2 страници по български (ченгелчета и букви). Най-ни мъчеше звуковият анализ на думата с разбивка на гласни и съгласни, но го научихменай-накрая. До момента синът ми е изписал общо 10 тетрадки от тези, които са с големи квадратчета и тесни и широки редове. Но още от януари решават задачи с цифрите до 10 като имат "уравнения" при това с 3 числа в редичка - примерно 6+1+ колко = 10 и т.н. В момента вече втора седмица правят контролни с нещо като тестове за интелигентност - нещо като матрици с 9 квадратчета, от които 8 са попълнени и трябва да се избере деветото. Смятам, че подготовката му е желязна. Освен това имат постоянни извънкласни занимания - синът ми ходи на уроци по танци, често ги водят на куклен театър, досега са имали 3 изложби с техни рисунки. Проблемът ми беше, че тази госпожа е само в ПГ и търсех учител със същият хъс и себеотдаване и за 1 клас. Именно затова исках да го преместя другаде, но както вече знаете, реших да го остая в Цар Симеон точно заради препоръка към друг такъв учител. Специално към Иланг-Иланг, много ми е интересно с какво повече се занимават децата в ПГ на Славейков, но ако може с конкретни примери.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 15:38 от Manzhelka

Общи условия

Активация на акаунт