Варицела

• 413 299
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 1 650
Синът ми е с варицела от тая вечер.... дъщеря ми е предимно на кърма, дали има голяма вероятност от заразяване? Каква диета да приложа ?

# 1 651
  • София
За какво диета? Само внимавай, че може да дразнят солени, кисели, горещи и т.н. неща, особенно ако излязат пъпки в устата.

# 1 652
  • София
gundie, ти карала ли си варицела? Ако да и след като я кърмиш, рискът от заразяване е малък  Peace

# 1 653
За какво диета? Само внимавай, че може да дразнят солени, кисели, горещи и т.н. неща, особенно ако излязат пъпки в устата.
Ами педито каза нещо от рода без шоколад и др. алергени?? newsm78Ама беше преди две седмици, вече си мислех,че и тоя път няма да я хване...
gundie, ти карала ли си варицела? Ако да и след като я кърмиш, рискът от заразяване е малък  Peace
Карала съм, правих си тест по време на бременността, кърмя я, но тя има и разни проблемчета заради които пие Ам по малко след кърмене, а и се изрива заради разни си нейни (не може да усвоява лактозата) и сега не мога да разбера едни пъпчици от какво са й? Ама и това да е, ако няма усложнения не е проблем, поне ще я изкара....

# 1 654
Възможно ли е варицелата да предизвика хиперактивност, направо истерични състояния, при положение, че обрива вече почти не сърби?
Много съм притеснена, детето е постоянно в истерии.

# 1 655
Да се включа и аз-малката е с варицела от 29ти вечерта. Тогава се появиха три пъпки на гърба.Температура вдигна на 23ти декември -38градуса и си я свали сама за един час. На 30ти сутринта бяхме на лекар/не джипито/ и ни пратиха в инфекциозна клиника. Там ми казаха само да не я къпя и да взема пудра.Пудра не взех-не знам защо я свързвам с прах и замърсяване.Не се чеше-само сутрин като се буди, но и няма много пъпки-една на ръката, три-четири на гърба, две на слабините, три на лицето и няколко под косата. Не мажа с нищо, не къпя /само дупе мия, но тя там няма пъпки/.Трябваше да започна вчера втора доза на бактериална ваксина, но и нея не смея да я започна. Докторката не си вдига телефона...
Да попитам-малката има освен изброените пъпки и едни мънички червени петънца, които просто си стоят така, не стават на пъпки засега. Та...да очаквам ли да станат пъпки или ще си изчезнат така?

# 1 656
Здравейте! Е, и аз в темата. От вчера дъщеря ми е с  пъпчица нагушката, а тази вечер открих пъпки и по вратлето и крачетата. Явно е варицела, но утре ще я заведа на лекар. Видях че сте писали за смрадлика. Обливате детето с отварата ли? Ако е така, как се връзва това с некъпането? И всъщност какво значи да не се къпе - да не се мокрят въобще пътките или смисълът е да не се разтъркват с гъба или сапун?

# 1 657
... Карала съм, правих си тест по време на бременността, кърмя я, но тя има и разни проблемчета заради които пие Ам по малко след кърмене, а и се изрива заради разни си нейни (не може да усвоява лактозата) и сега не мога да разбера едни пъпчици от какво са й? Ама и това да е, ако няма усложнения не е проблем, поне ще я изкара....

Нашата педиатърка ни бе казала, че докъм 6-я месец   newsm78 мисля бебетата са защитени чрез имунитета на майката.

# 1 658
  • София
не винаги, не задължително.

# 1 659
При нас всичко се изчисти. Онзи голям мехур се оказа просто разчесана пъпка, падна вече коричката. Сега мажа белега с контрактубекс.  Peace

# 1 660
И моята мацка (голямата) се изрина покрай коледа. Вече я пратих даже на градина. оказа се има бум в нейната група. Списъка на вратата набъбва всеки ден и вчера бяха записани 10 деца. има страшно мноо пъпки и навсякъде. Но пък други усложненеия е хубаво, че няма. Вдигаше температура само 2-3 дни.
сега очаквам включване и с малката  Rolling Eyes

# 1 661
Синъ ми е с варицела от 29.12-кара я леко.Не е имал температура.Първите два дни го мажех с ментолов спирт, след това с Фенистил.Лекарката ми каза да не слагам пудра,защот ставали големи карички и трудно падали след това.Къпя го всеки ден с вода със сода.

# 1 662
Здравейте ! Синът ми е с варицела от няколко дни, но се затруднявам да си изчисля от кога да броя дните за карантина. Протича сравнително леко и първите зачервени обриви около дупето се появиха на 2ри, но  първото мехурче се появи на 4ти и чак тогава се досетих че е варицела. Температура имаше само малко снощи и тази сутрин избиха още пъпки. Та, докога според вас е нормално да избиват и едновременно ли завяхват всички. Изобщо процеса със завяхването и люспенето хич не ми е ясен. Мажа само с ментолов спирт и Джинджира Алба. А, и още нещо, върху всяко зачервено място ли трябва да излезе мехурче или ако започне оздравяване те ще се скрият без да са имали мехурчета ? Благодаря ви  Simple Smile

# 1 663
На малката не и излязоха пъпки на зачервените места.Пъпки имаше общо10-15, като на гърба и под косата бяха повечкоНе всички бяха с течност вътре. Някои минаха без да се пукат и т.н..А петънца имаше, но си избледняха самички. Карантината се брои 9дни от деня на диагностицирането.Аз не мазах с нищо, пъпките вече са с коричка.Не завяхнаха едновременно, но в рамките на ден-два започнаха всички.
Избиват три-четири дни и после започва обратен процес към завяхване.

# 1 664
Благодаря ти Zolka !   bouquet Звучи обнадеждаващо !

Общи условия

Активация на акаунт