Варицела

• 413 366
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 1 665
Здравейте! Виждам, че и други като мен са имали пъпчиви новогодишни
елхички Sad...
Дъщеря ми беше на село- пред да тръгне имаше температура едната вечер и повърна и сега си отивам на село в петък и я гледам в пъпки- не ми казали, че да не ме притесняват, а и мислели, че е от храна. Та- пъпките и са и от една седмица. Къпали са я цялата веднъж.Мазали са я с крем здраве ooooh!Кажете,че не е толкова зле
Имам въпроси: 1. Тя заразна ли е в момента- утре мисля да не ходи на училище и  да я види лекарката.(доколкото знам се маже само с ментолов спирт)
2. Трябва ли да се ограничи в храната?
3. И мога ли да я къпя?
Нямам време да чета назад темата .....

# 1 666
  • София
Заразна е, не я води.
Ограничи  горещи, кисели, люти храни също, може да дразнят ако има пъпки в устната кухина. Някои ограничават и много силните алергени, като шоколад, яйца и т.н.
Можеш да я къпеш спокойно, но без  сапуни, шампоани(чиста вода или да обливаш със смрадлика, с вода с трици и т.н.), без търкане, накрая само лееко се попива с мека кърпа.
Ментолов спир ако има сърбежи...тя на този етам мн вероятно вече да няма.
Консултирай се с лекар има ли нужда с нещо да мажеш или да тушираш със сулфатиазол.
И да не чопли коричките.

# 1 667
 Hug  bouquetБлагодаря ти.
тъкмо си мислех, че  не е заразна newsm78.Ама не съм запозната много

# 1 668
  • До морето :)
Здравейте! Имам следния въпрос: Възможно ли е детето да има варицела с една-единствена пъпка на брадичката?  newsm78 Около нас върлува тази пущина, а трябва много да я пазя да не се зарази. От 1 седмица на брадата има 1 пъпчица, която все чопли. Днес сутринта до нея се появи втора. Не съм я водила на лекар, защото си мислех, че е нещо друго. Пък и с една пъпка. В никакъв случай не трябва да е шарка.  Praynig

# 1 669
  • София
За една седмица все щяха да избият и още предполагам...а и те на варицелата са много характерни пъпките...
Защо в никой случай да не трябва да е варицела?

Amantes de la siesta! - обикновенно децата за най-сигурно се изолират за 10 дни.

# 1 670
Защото съм бременна в 7г.с. и не съм я карала.  Sad Та вероятността и аз да се заразя е голяма.
И аз си мисля, че с 1 пъпка няма как. Пък и щеше да е на някое по-слабо място. Мисля си, че от лигите се е възпалило нещо. Сега ѝ избиват последните зъби и е голямо лигавене.

# 1 671
  • София
ами на варицелата пъпкие са пълни с нечност мехури, от лигите пъпките са съвсем други на вид...

# 1 672
Защото съм бременна в 7г.с. и не съм я карала.  Sad Та вероятността и аз да се заразя е голяма.
И аз си мисля, че с 1 пъпка няма как. Пък и щеше да е на някое по-слабо място. Мисля си, че от лигите се е възпалило нещо. Сега ѝ избиват последните зъби и е голямо лигавене.

За една седмица щяха да избият всякак.Много характерно за варицелата е да има пъпки по окосмената част на главичката.Лека бременност ти желая!

# 1 673
Благодаря за отговорите! Мисля си, че тези пъпки не са от шарка... все още.
Днес детето вдигна ей така Т, 38,5... Ако е симптом за шарка, трябва ли да ѝ давам нещо? Дадох Нурофен малко, веднага ѝ спадна, но съм чувала, че при шарка нищо не се дава.  ooooh!
Как да знам дали е шарка или нещо друго?  ooooh!

# 1 674
С риск да бъда линчувана- аз бих дала червено вино малко  smile3505 и тя си избива... Това си е мое мнение... Не мисля, че от еднократно дадено малко алкохол (и то най- полезният) ,може да стане нещо ...

# 1 675
Сега ме накара да отворя запасите.  hahaha Наистина ли ще избие шарката, ако я има? Ако е така, ще дам. Тъкмо довечера ще спи повече  hahaha Че и аз ще пия за всеки случай.  Laughing

# 1 676
Щом първата пъпка е от преди седмица надали е варицела, при нея пъпките избиват доста по-бързо и се образуват мехурчета, пълни с течност. Иначе температурата може да е симптом за шарка, но не е задължително.
При мен примерно на първия ден вечерта имах 1 пъпка, на сутринта вече бяха 4-5, през деня се появиха още доста пъпки, а на другия ден вече имах мехурчета. Така както ти го описваш не ми прилича на шарка, но хвани го заведи на лекар детето, за да каже какво е и да се успокоиш.

# 1 677
Аз лично бих направила така - незнам по колко се дава - моята докато я разбера и изби всичко...Нека и някой друг да сподели

# 1 678
Утре сигурно ще я заведа, зависи от времето... Колата е развалена, извън града сме и ще трябва да я мъкна по автобусите. Затова и гадая, но ако и вечерта има Т, утре сме при доки.  ooooh!

# 1 679
  • София
Ако Т е от шарка ще има и обрив до утре, те пъпките с Т избиват обикновенно.
Вино не бих давала, нито пък ще помогне с нещо, Т понижаващи се дават естествено, по-добре парацетамол, пред ибупрофен.
Но и според мен много по-вероятно да сте хванали някое друго  банално вирусче.

Общи условия

Активация на акаунт