Варицела

• 413 484
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 1 680
  • До морето :)
Благодаря отново за съветите!   bouquet

# 1 681
Аз също бих те посъветвала да изчакаш. Температурата е симптом. Изчакай за да видиш за какво е симптом. Аз бих дала имуностимулиращи или просто витамин С. В нашия случай започна с лека суха кашлица,температурата се появи след първите обриви, чак на 3-4 ден. Започнах с умкалор и витамин С.
Освен това погледни в нет-а снимки на варицела. Пъпките с това мехурче, са много типични.

# 1 682
Аз лично бих направила така - незнам по колко се дава - моята докато я разбера и изби всичко...Нека и някой друг да сподели
Не зная за толкова малко детенце. newsm78
Аз лично пробвах в/у себе си навремето /на 27 г./ - вино и няк. лъжици мед - е, няма такова чудо - за броени часове бях  изпъпена буквално цялата/в т.ч. и скалпа/. Whistling

# 1 683
Потърси си в гугъл ' вино и шарка' (нещо като шампанско и сълзи Laughing) и си прецени...

# 1 684
  • София
И като потърсиш виждаш, че вс лекари и статии са на мнение, че връзка няма между двете.
Да не говорим колко е добре на бебе/малко дете да се дава алкохол, пък било то и 1 лъжица и да се смесва с лекарства, пък било то и  за Т.
Surela - обаче няма как да знаеш дали и без тях, нямаше да се опъпчиш също толкова добре, за същото време Simple Smile

# 1 685
При нас май ще се окаже вирус (за щастие). Цяла вечер е с Т от 39,5 и не мога да я сваля. Спада малко и пак се качва. После ще ходим при докторката, когато се събуди детето.

# 1 686
Да ви попитам-  кога може да се къпе детето по- обстойно/ с шампоан, душ-гел и подобни/ Карантината му изтече днес.Трябваше да е на градина, но като го заведох разбрах ,че имат сега и скарлатина.Прибрах си го за още една седмица.Дано през това време не се разболее още някое детенце, че да се удължи карантината. Praynig

# 1 687
аз влизам с питане точно за къпането- дъщеря ми е от една седмица с пъпки, а
лекарката каза, че вече може да ходи на училище...Та- мога ли да я мия и как / с душ гел, без?/

# 1 688
  • София
Amantes de la siesta! - защо не пита лекарката. Аз лично само с вода бих къпала, но и не бих пуснала детето на у-ще, бих си го оставила в къщи до края на седмицата, като оставим това заразно ли е или не, след варицела имунитета е страшно отслабнал и може от най-малкият вирус да станат  усложнения.

# 1 689
Значи няма проблем пъпките да се мокрят с вода?

# 1 690
  • София
не само да не е гореща. да не размекваш мн коричките.

# 1 691
Аха мерси. Тя пие витамини в момента, ще започна да и давам и клеева тинктура и витамин Ц допълнително..

# 1 692
Здравейте!
Температурата е била от вирус, с леко зачертвено гърло е малката. Пъпките по брадата са от лигите и дето постоянно ги чека.
Бързо оздравяване на всички!   bouquet

# 1 693
Браво - сега можеш да спиш спокойно Hug

# 1 694
Здравейте, момичета!
Току що откривам темата, безкрайно полезна е. Заразих се с варицела точно на коледа, стигнах и до болница с всичките му усложнения, но всичко сега е наред. Идвам тук, за да ви помоля да ме посъветвате какво би било най-хубаво да се пие за укрепване на имунната система? Видях, че сте препоръчали сироп от черен бъз, утре ще се впусна в неговото издирване, има ли някакви други хубави варианти?
Следващ въпрос от който съм сигурна, че вече ви е втръснало... с какво третирате малките белези след варицела? Моята лекарка просто ми заяви "виж какво ще ти кажат в аптеката"  Shocked ooooh! та се впуснах в четене из форумите. Много голям процент от хората препоръчват контратубекс, има ли някакви алтернативи?
Благодаря ви предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт