Reduce-Reuse-Recycle по български

• 77 966
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за безценните съвети!   bouquet

Да споделя някои мои измишльотини предимно за пластмасовите бутилки от минерална вода: ползвам ги през пролетта като мини парник за отглеждането на някое растение, през лятото за капково напояване, после ги измивам и заминават в съответния контейнер за пластмаси.

Преди време си бях направила компостер в една голяма саксия на терасата, но като ми покълнаха картофи (от корите на картофите) спрях да хвърлям там хранителните остатъци (картофи не излезнаха, но другия път знае ли се  Mr. Green  ). После незнайно от къде се появи коприва, та си имах постоянно свежа коприва на терасата  Joy  . Тази година пак ще си спретна компостер, но този път по-често ще го разбърквам.
Храните, които не стават за компостера като хляб, месо и млечни ги нося на село за кокошките и за прасенцето на комшията. Корите от банани са лакомство за зайците и фитките  Laughing  .

Големият ми проблем са пластмасовите торбички  ooooh!  Ей, не се научиха тези хора да не опаковат всичко в найлон или още преди да съм казала "Недей!" и да приберат покупките ми в торбичка имам чувството, че само дъвка да си купя, пак ще ми я сложат в торбичка.

какво правите с бурканите от консерви?
Компоти  Mr. Green  , а в по-малките лютеница, в стъклените шишета доматен сок...

# 586

Храните, които не стават за компостера като хляб, месо и млечни ги нося на село за кокошките и за прасенцето на комшията.
Хм а аз гледах в няколко видео клипчета как правят компостери за тераса или за шкафа под мивката и слагаха хляб и реших че може. Много ли съм бъркала  newsm78

# 587
  • Pb

Преди време си бях направила компостер в една голяма саксия на терасата, но като ми покълнаха картофи (от корите на картофите) спрях да хвърлям там хранителните остатъци (картофи не излезнаха, но другия път знае ли се  Mr. Green  ). После незнайно от къде се появи коприва, та си имах постоянно свежа коприва на терасата  Joy  . Тази година пак ще си спретна компостер, но този път по-често ще го разбърквам.

hahaha Passiflora, накараме да се ухиля, ако не бях сама щях направо да цвиля а, днес ми е едно келяво такова

И за да не спамя темата, ето един мой reuse-опит от стари дрехи

килимче (лице и гръб съм снимала)
Но преждата ми свърши. Чакам "зареждане" от майка  Laughing

# 588
Елхичка, страхотно килимче с непозната плетка. Обясни как става
  Между впрочем преди време бяхме в едно хотелче край Охридското езеро и в стаята имаше черги тъкани на ръка като българските, обаче в светли тонове и много ми хареса. Съжалявам, че нямам такива. Мисля, че точно с разни памучни парцали се тъкат  Simple Smile

# 589
Passiflora, дай малко повече информация как използваш бутилките за капково напояване и за компостера в саксия също бих искала да споделиш опит, моля Simple Smile

# 590
  • Pb
Елхичка, страхотно килимче с непозната плетка. Обясни как става
Плетката е абсолютно елементарна - като на този линк не съм на "ти" с термините, понеже съм се учила само от видеоуроци, иначе бих обяснила и словесно
Да, има готови прежди тип T-shirt и съм виждала големи красоти (килими), направени от тях - цветни, слънчеви, носещи страхотно настроение. Ако изровя въпросния блог, ще дам линк.

# 591
Ще чакам с нетърпение  Simple Smile
   Аз съм насъбрала разни парчета плат, но те се нищят  Confused Друго си е с трикотаж

# 592
  • При децата ми
Здравейте! От скоро следя темата и много се радвам, че има такива хора, като вас! Дай Боже да стават все повече! Praynig
Бих искала малко повече информация за компостера, не съм много наясно, как мога да си направя и аз? Живея в къща, с малък двор, имам и тераса на разположение.

# 593
Елхичка, линка за плетката не е излезнал в поста ти. Моля те, може ли още веднъж да го дадеш? Praynig
Clivia, зарази ме с идеята да посъдим с големия ми син дърво пред блока долу. Той отдавна иска да си отлежда сам дърво Grinning
За компостера на терасата и аз проявявам интерес.

Една простичка идейка и от мен за бебешките бодита, които са ни любими, а омаляват Confused или в случаите, когато бебо е на многократни пелени (те издуват тазовата част повече от еднократните памперси)

# 594
# 595
  • Pb
Елхичка, линка за плетката не е излезнал в поста ти. Моля те, може ли още веднъж да го дадеш?  
оффф, ами как да излезе Кабивче, като изветрелия ми мозък е забравил да сложи линк  Laughing Сега ще се разровя и ще дам връзка.

Clivia, ето* красота, направена от парцалена прежда от една много идейна майка (но не е българка, за съж.) и преждата, която е ползвала, мисля, че е от ETSY-магазина. Eто и готови килими в ETSY-то, ама за мен тези цени са  Crazy

*
Видях, че първия линк дава някаква грешка, слагам го така http://sewliberated.typepad.com/sew_liberated/2011/01/the-rainbow-rug.html
И аз се бях меракландисала за компостер на терасата, дори бях намерила инструкции, може би това лято ще се захвана и аз, особено като има кой да ми дава съвети от темичката  Simple Smile

мече, благодаря за инфото!

---------------
малко по-късно:
Това е плетката линка е за шапка, но принципа е същия, просто първия ред няма да се затваря в пръстен, а го правим с дължина по желание

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 14:17 от елхичка

# 596
Елхичка, първият линк не се отваря.
  Обаче другите ми секнаха дъха. Не знам защо толкова харесвам подобни неща. Не само, че са reuse, на мен просто си ми харесват  Simple Smile Още в ученическите си години направих първия си пачуърк-досега си го ползвам. Обикновено ги правя като олекотени завивки-много готино стоят  Simple Smile
   Обаче ми прави впечатление, че тези работи не са правени от парцалена прежда, защото не се виждат краища й. Явно се зашиват предварително на коланчета ли?  newsm78
   Кабив, значи малко по малко, ще направим пловдивска гора   bouquet
   Този компостер няма ли да мирише доста? 
   Ние на вилата пробвахме да компостираме, ама то си има правила, има играчка, времегубене,трябват и различни продукти, не само 2-3 вида.
   Имаме съсед германец, който като ни видя да хвърляме окосената трева, каза ни направо да я хвърляме в неговия компост през оградата. Та, явно трябва да поговоря с него, да обменим опит по въпроса  Mr. Green

# 597
  • Pb
   Имаме съсед германец, който като ни видя да хвърляме окосената трева, каза ни направо да я хвърляме в неговия компост през оградата. Та, явно трябва да поговоря с него, да обменим опит по въпроса  Mr. Green
И на мен не ми се видя толкова лесно като четох за компостирането, за това и все отлагам... но, Clivia, задължително почерпи информация от съседа.

Иначе първия линк съм го дала по-надолу в поста, след звездичката.
А преждата, която дамата от въпросния блог е ползвала е готова и само мога да предполагам дали е от съединени парчета или нишката е непрекъсната. Иначе в домашни условия ще трябва да се съединяват ивиците и ще падне голяма играчка.
Пачуорк - обожавам да си играя с изрезки платове
Ето разни мои измишльотини

Все не ми остава достатъчно време да отида в някоя втора употреба и да си нахаресам чаршафи с хубави десени...

# 598
Съжалявам, така сладко си говорехте, че не се устисках да не пусна това
http://www.liveinternet.ru/users/3985488/post137919219/
http://www.liveinternet.ru/users/3985488/post138880447/
http://www.liveinternet.ru/users/3902010/post132648014    да си "направите" прежда
http://www.liveinternet.ru/users/djuneida/post129482325/
http://blogs.mk.ru/users/zanozaostra/post135309643/         ако не можете да плетете
http://www.liveinternet.ru/users/kassir-lera/post133526400/    да си "направите" прежда
За всекиго по нещо   bouquet и  Hug

# 599
  • София
Ех, страхотни неща сте показали.
Ако ги бях видяла на друго място изобщо нямаше да разбера, че са reuse. Просто ми харесват.
Жалко, че съм с две леви ръце в шиенето и плетенето!!!

Общи условия

Активация на акаунт