Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 560
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Аз ползвам на Авен 50+ с минерален филтър, честно казано от него не се влошава дерматита, а на морето наистина кожата й се чувства много добре. Заведохме я още на 7м първото лято, ходихме и миналата година, сега ще видим и тази как ще е. Но ние ходим в средата на юни, за да не е по зверските жеги.

# 871
  • София
Здравейте, записвам се с бебче на 9 месеца. От 4месечен е с лактозна непоносимост след чревна инфекция, а малко след това и с АД. Диагнозата нямаме от дерматолог, ЛЛ ни я сложи. Сухите места са само по крачетата. Мазахме с Нахткерцен без успех, сега мажем с Адерма, пок без особен успех. Храним се с Фризопеп, захранването върви бавно, но аз и не бързам, въпреки че той е много лаком и иска всичко, каквото ние или кака му ядем да яде и той.  Embarassed Последно бяхме декември на гастро и тя каза от 7мия месец д му вкарам попара с овче сирене, но аз естествено не съм дала още. Сега и педи ме натиска да почвам да му давам, но аз не смея.
Извинявам се, че любопитствам, но ми е интересно как спазвамте безмлечна диета и ходите на ясла? Защото и ние се мъчим с каката, че и тя е уж с лактозна непоносимост, ама няма как да стане. В яслата на всяко ядене има я прясно мляко, я кисело. Уж сме говорили, ако може да не и дават, ама.... То не че тя ходи, 3 дни е на ясла, после 1 месец вкъщи болна. Но все някога трабва да ходи, а и брат и той...
Не боледува никак често пу-пу, при все, че е на ясла. Калций в общи линий не набавям допълнително ако трябва да бъда честна, яде грах до колкото може, но тя и не е на изцяло безмлечна, в менюто й няма прясно и кисело мляко, яйца и кашкавал в общи линии. Не ги избягваме с цената на всичко, яде сирене и извара понякога, защото според диетоложката е хубаво да хапва помалко, за да свиква.

# 872
  • София
Ходи на частна ясла, там поръчват храната от детска кухня Ян Бибиян и там имат специално диетично безмлечно меню, което й доставят.

# 873
  • София
Аааа, така може.  Embarassed Аз се надявам наесен направо в детска да я везмат, там няма толкова мляко в менюто.

# 874
Здравейте може би тук не е точното място,но ще ви споделя какво ни се случи.
От края на Януари на малката се появи някакво зачервяване на едната бузка и от време на време се появяат и малки пъпки  на зачервеното място.ЛЛ ни предписа тридерм,който да го ползваме само 3 дни ,а после да продължим с крем на мустела за по-дълго време.Днес пак ходихме и ни изпрати да ходим при кожен лекар.
Дали накой знае добър кожен лекар София ,който работи с направление и със здравнвта каса?
Благодаря предварително.

# 875
След написаното от Дидка-бандитка се замислих:

1. Колко от вашите дечица с АД са имали чревна инфекция преди картината напълно да се разгърне?

2. Вашите дечица с АД имат ли проблем с килограмите. Пухкави ли са или по-скоро слабички?

Моля Ви да отбележите за Вашето дете тези въпроси как стоят.  Praynig

# 876
  • София
С първия въпрос малко ме затрудни. За първи път избиха обриви и се влоши от АД преди да направи месец. Оттогава бяхме относително наяно какво ни чака. Чревна инфекция не съм сигурна дали е имала. Около 4 месечна възраст започна да има слуз в акото, носихме материал за изследване, не излезна нищо, ходихме на гастроенетеролог и той каза, че я прехранвам. Сложи я на диета, при все, че беше изцяло на кърма ми разреди къремнията на 3 часа и половина, за да си почива стомаха. До към годинката беше по-пухкава, но в границите, по-скоро към горната. От годинката насам се зидължи и сега е пак в границите, но по-скоро към долната.
В понеделник ще ходим при д-р Ангелова. В тази връзка да знаете, че тя от 04.04 излиза в продължителен отпуск и дотогава часовете са фул. На нас ни каза да отидем в 12.46 и да чакаме да се отвори дупка, ще ни приеме със сигурност, но не знаеше кога.

# 877
the Дорис, дъщеря ми не е имала чревни инфекции.
За килограмите - води се слабичка. От новородена върви по-висока. Сега на 2г.3м. е 96-97см. и няма 13кг. Апетит има, а и е доста подвижна, не се застоява, обича да тича, скача и какво ли още не.
Дерматита започна към края на първи месец като до 6м. беше само на кърма, а аз на най-строга диета. В даден момент се прокрадна мисълта (според лекарите), че може би кърмата е причината (тогава ми се струваше абсурдно). Факт, обаче е, че след като мина на АМ постепенно започна да отшумява, може и причината да е в израстването.
При нея положението беше изтървано т.е няколко месеца коземетики и бездействие, а беше цялата в мокрещи екземи и очевидно си беше за друго лечение.
И сега се появяват обриви понякога, предимно по слабините и дупето (като бебе там не е имала изобщо), не ги свързвам с нищо конкретно. Подозирам прекомерната ми мания да я мия по тези места, предполагам, че изсушавам повече от необходимо кожата й.

# 878
След написаното от Дидка-бандитка се замислих:

1. Колко от вашите дечица с АД са имали чревна инфекция преди картината напълно да се разгърне?

2. Вашите дечица с АД имат ли проблем с килограмите. Пухкави ли са или по-скоро слабички?

Моля Ви да отбележите за Вашето дете тези въпроси как стоят.  Praynig

1. Получи едно много упорито разстройство след ваксините и след това се "разгърна" и дерматита Simple Smile  Напълно убедена съм, че пробиотиците са много важни и изобщо здравето на детето.
2. Дребничка е, по-скоро слабичка, но в никакъв случай не е злояда - храни се добре.

# 879
В отговор на въпросите:
1. Не е имало такава - след това е сме имали слуз в акото понягога;
2. Първите месеци вървяхме малко над нормата (при нас дерматита се провокира веднага след ваксината през 3-тия месец), а след 5-тия сме в обичайни граници.

За стомашно-чревния тракт ясно, но какво е идеята на връзка с килограмите?

# 880
При двете ми деца отключващ фактор са ваксините. Не са имали чревни инфекции преди това или скоро след първите симптоми на дерматита. След ваксини освен АД прекараха и бронхиолити, особено тежко беше при малкия, но това го спаси от поставянето на следващите ваксини, докато при каката никой не направи връзка между едното и другото и проблемите при нея са много по-драматични.
И двамата вървят много дребни и слабички.

# 881
  • filibeto-maina:)
Здрaвейте нa всички, ние сме нa 3,5 месрцa и в моментa с много обострен дермaтит с хомеопaтично лечение сме. При нaс зaпичнa с зaчервени петнa по лющешти по скaлпa и скулите още в първия месец. Кожнaтa се чуди кaкво дa изспише нa толковa мaлко бебе, ние с тaткото сме със себореен, питaм я дa не е нaследствен,a тя кaзвa не товa не е себорея нито пък AД. Изписa крем нa aдермa, но aз зaбелязaх че скaлпa му имa зaчервяеaне под крустите и когaто пaднaхa крустите избихa секретирaщи екземи със зaчервяеaния и лющене.
Сегa имaм нуждa от вaшия опит зa съвет. Зaрaди хомеопaтиятa не трябвa дa мaжa с aгресивни кремове, a нещо по природно и изчистино.Кaжете ми с кaкво дa облекчa сърбежa, с кaкво дa хидрaтирaм сухите учaстъци( без дa сa нa мaзнa основa,мaслaтa нa икaров не ни овлaжнявaт,зехтин,мaс и кокосово мaсло,ни влошaвaт отколкото дa облекчaвaт) инaй- вече с кaкво дa третирaм секретирaщите, зaщото сме уникaлно стрaшнa гледкa. Лошото е че не попaдaм нa свястни дермaтилози имaт съмнение че имaме и двaтa и себореен и AД. Но не ми потвърждaвaт, от Пловдив сме aко сте доволни от някой, ще се рaдвaм дa ми споделите. Съмнявaм се и зa непоносимост към белтък или лaктозa, чудя се aко имa тaкaвa непоносимост a ние не знaем кaк ще му действa хомеопaтиятa.
Блaгодaря нa всички които ще ми отговорят,знaм колко много сте ги коментирaли и козметиките и лекaрите, зaтовa може и нa лични.
Зaбрaвих дa кaжa че ние се влошaвaме от слънце и не сме много пухкaви- нормaлни бих кaзaлa.
Дaно един ден дa се излекувaме всички!!!

# 882
Здравейте,
Аз исках да споделя, че съм доста доволна от козметиката на Тьопфер - тя е био и не е специална за дерматит. Ползвам триците за вана (ние се къпем рядко) и измиващото. При нужда - има и крем, но аз не ползвам и не мога да дам отзиви. Така или иначе всичко си е субективно...

# 883
  • Пловдив
На нас много добре ни действа кокосовото масло, само с него ни се махнаха два големи лишеи по краченцата

# 884
Mnogo sam blagodaren,4e ima takiva forumi ot kadeto 4ovek moje da vzema informacia ot parva raka,sina mi e sas AD,i se obriva ot pove4eto ne6ta koito yade,6te sam vi mn. blagodaren ako nyakoi mi kaje kakvo moje i ne moje da yade edno takova dete.

Общи условия

Активация на акаунт