Токуда Болница - София - 8 тема

• 52 564
  • 720
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, имам питане - утре бебокът е на платен преглед при д-р Масларска, аз нямам възможност и ще го води майка ми. Имаме записан час ,но не се сещам там къде има регистратура та да се обади мама и да я извикат и да си плати преди това. Защото ако отиде направо пред кабинета без да е минала регистратура и да е дала парички няма да я извикат според мен.
Може ли помощ по този технически въпрос, вие като водите бебоците в нео-то къде се регистрирате ,че сте пристигнали и плащате.

# 166
Момичета, копирам това, което ми отговориха от Токуда на запитване относно цените - защо липсват и даи ще има изменения :

"Здравейте!
Ценовата политика на МБАЛ "Токуда Болница София" АД, като частно лечебно заведение, не се е променила. Променено е основанието за заплащане на обявените в официалния ценоразпис на лечебното заведение суми."

# 167
  • София
Момичета, копирам това, което ми отговориха от Токуда на запитване относно цените - защо липсват и даи ще има изменения :

"Здравейте!
Ценовата политика на МБАЛ "Токуда Болница София" АД, като частно лечебно заведение, не се е променила. Променено е основанието за заплащане на обявените в официалния ценоразпис на лечебното заведение суми."

Ха,честито Sunglasses. И аз днес се опитах да питам, ама нищо не ми казаха. Благодаря за инфото  bouquet

# 168
  • софия
Момичета, имам питане - утре бебокът е на платен преглед при д-р Масларска, аз нямам възможност и ще го води майка ми. Имаме записан час ,но не се сещам там къде има регистратура та да се обади мама и да я извикат и да си плати преди това. Защото ако отиде направо пред кабинета без да е минала регистратура и да е дала парички няма да я извикат според мен.
Може ли помощ по този технически въпрос, вие като водите бебоците в нео-то къде се регистрирате ,че сте пристигнали и плащате.

atenan, регистратурата на неонатологията е същата както на АГ-на 2 етаж.Минава от там, плаща и се качва на 3 етаж пред неонатологичния кабинет-от там ще я извикат

# 169
mozzi много благодаря. Аз ако бях щях да се оправя ама мама не е ходила там и трябва да дам точен инструктаж за всичко.

# 170
  • в 1001-та нощ
регисратура нео - в допълнение - ако ще се качват с асансьор - ако са  количка - обърни внимание да ползва сансьора - директно срещу центр. вход, защото този  в дясно преди него не спира на ет.2  Hug

момичета, днес едно приятелче - ми цъкна на скайп - предстои раждане на съпругата му с цезарово ....планирали са да ползват фонд, но от Токуда са им представили инфо, че основанието за плащане ще е "дарение"....което не е гъвкава схема за фондовете

на всички им е ясно, че се осигуряваме допълнително - не за да правим дарения

не знам как са болничните истории, но не разбирам - какъв е проблемът - основанието да е в посока реалните разходи - за престой, храна, лекарски интервенции и т.н.

дори мога да приема да бъде 900 лв избор на екип и останалото да се оформи по друг начин, в краен случай дарение, но защо да има ощетени пациенти, най-много масово да има насочване към други места…където си има ценоразпис и доплащането е по него – пак на такава стойност

не мога да повярвам на толкова негъвкава реакция….недоумявам какво става и дали няма нещо друго…

а и целият закон е едно безумие – все едно утре да кажат, че не може да има коли по-скъпи от 5000 лв или шоколади над 1 лев ….

не съм пряко засегната, но ме засяга всяка малоумщина в държавата ни и не ми харесва да чакам да бъда пряко засегната – за да се случи нещо …крайно ми е неприятно, че това се случва в България в 21 век …

# 171

момичета, днес едно приятелче - ми цъкна на скайп - предстои раждане на съпругата му с цезарово ....планирали са да ползват фонд, но от Токуда са им представили инфо, че основанието за плащане ще е "дарение"....което не е гъвкава схема за фондовете

на всички им е ясно, че се осигуряваме допълнително - не за да правим дарения

не знам как са болничните истории, но не разбирам - какъв е проблемът - основанието да е в посока реалните разходи - за престой, храна, лекарски интервенции и т.н.

дори мога да приема да бъде 900 лв избор на екип и останалото да се оформи по друг начин, в краен случай дарение, но защо да има ощетени пациенти, най-много масово да има насочване към други места…където си има ценоразпис и доплащането е по него – пак на такава стойност

a.l.e.n.a , аз иенно заради това се нервирам вече втора седмица  #2gunfire Комуникирам с някаква жена писмено от формата им за контакт, която в един от мейлите като и обясних каква е ситуацията ми написа, да съм се "споразумяла" с екипа да ми разделят основането поне на една част "избор на екип" - така ще ми се възстановят поне част от сумата...а не да е цялата написано"дарение"...Но силно се съмнявам, че някой ще се съобрази с моите изисквания другата седмица...Ще си го напишат както решат...

Момичета, пишете и вие, както направих аз, че не ни устройва така - дано се светнат малко като има повече недоволни!
Исками се на намеря мейл на някой от по-висшата управа на долницата даже, но в сайта е даден само някакъв стандартен за контакт, от който си пище някаква служителка просто...

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 16:30 от amidala13

# 172
Здравейте, дами. Засега само ще благодаря за подробната и изключително полезна информация в темата - отговорихте на много въпроси, които ме тревожеха без даже да се налага да ги задавам   bouquet

Прочетох добри думи за д-р Димитров, на 21.02 съм при него и се притеснявах дали пък няма опасност да ме върне, но доколкото разбирам, щом тогава ще съм в шести месец, не е твърде късно да ме поеме за наблюдение и раждане.

Новината за плащането за екип не е приятна, но не мога да кажа, че съм изненадана...

# 173
  • в 1001-та нощ
amidala13 мейл  newsm78аз бих тръгнала на диретка среща ....1500 лв - никак не са малко, но не само това е въпрост - това с апазарни принципи  #2gunfire ; осигуряване !!!

дарения се правят на църквата и домове разни ....тук имаме осигурителна система и ...

подозирам, че и някоя телевизия трябва да се намеси  #2gunfire

# 174
Така, мили момичета, току що си говорих по телефона с един господин, който оглавява Отдела за работа с пациенти с ДЗО - това е отдела, който се занимава именно с фондовете  Peace Който иска може да звънне - 02/403 41 57  - ако се обадят повечко хора ще е по-добре, да се усетят, че не сме доволни  Naughty

Общо взето това, което ми каза е, че се коментирало още с ръководството какво да се пише като основание, но най-вероятно ще е кофирансиране/демек- дарение, съфинансиране/, защото в противен случай би могло да ги съдят... Thinking Като го попитах за вариант за написване поне на част от сумата като Избор на екип, а останалата - като кофинансиране, каза, че можело и щял да се поинтересува, даде ми личен тел утре да му звънна за повече информация, но да ви кажа - Избора на екип за раждане бил 350 лева/не 900/, което на фона на цялата сума си е меко казано "смешно" - даваш 2100, а ти възстановяват "евентуално" 350... #2gunfire За какво говорим... Naughty

# 175
  • в 1001-та нощ
ммм, да  newsm78 обаче това изобщо не е достатъчно - нямам предвид твоите усилия ....а неговите думи .....

този човек - аз съм го виждала - той е в неравностоно положение - и за него е важно да си запази хляба, а не да се черни пред шефа; дори да сподели нещо - не вярвам да е настоятелен

ако ръководството е неадекватно и малоумно - докато не се разтропат телевизии - няма да се случи нищо - безкрайно съм изненадана, че до момента не са го измислили .....

освен това - не само болницата е крива....тя с нейните си косури ...еднона ръка ....това е някакъв малоумен закон.....кйто просто не разбирам как ще го бъде ....

не че държа нещо да плащам много, но ... не се прави така  #Crazy

# 176
 Аз пък точно това очаквах - пълна липса на фантазия и гъвкавост. Обяснението е едно - главният юрист Таня Коцева. Работили сме заедно - въпреки годините работа като юрист тази жена нямаше грам юридическо мислене, винаги е демонстрирала юридическа ограниченост и късогледство, нежелание да се търсят гъвкави решения и пълно невежство в голяма част от сферите на правото.
Спомням си когато се редяха промените в КТ за ползването на платения годишен отпуск, аз докато ме преглеждаха и ми мереха тоновете обяснявах на девойките  кое как може да се ползва и с какви документи следва да се оформи  - а те ми обясняваха безумията, които им били казали да правят.

# 177
Абе, че беше ясно, че няма да се променят цените, беше. Ама пък да минават за дарение......баси.....ние да не сме благотворително дружество  #2gunfire
Сигнализирах на "Господари на ефира".

# 178
Може ли да ми препоръчате за моя позната гинеколог от Токуда - става въпрос за киста на яйчника  Praynig

# 179
campanula за Карагьозови съм чувала прекрасни отзиви. Обадете се на регистратурата. за да запишете час. Успех !

Общи условия

Активация на акаунт