Преброяване онлайн

• 110 787
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 1 035
  • ride my bike...
И аз да попитам
Попълвам за майка ми.
Въпрос 16 "Брой живородени деца" - Аз броя ли се като съм доста над 18 г...

# 1 036
Разбира се.

# 1 037
Здравейте! Може ли да ми помогнете за попълването?
В един апартамент живеем аз, съпруга ми и детенцето ни.
Ето как отговорих на раздел номер 3 - население:
1. Колко лица живеят в жилището? - 3
2. В колко домакинства се разпределят тези лица?  - 1
3. Запишете броя на лицата, които временно пребивават в жилището -0 

Но при последващото 3.1 Лице 1,  3. Отношение към главата на домакинството 
Попълнете за лицето, за което въвеждате данни. се затруднявам:
Тук трябва да попълня Съпруга ми. Как да го запиша - 1. Глава на домакинството  или
2. Съпруг/съпруга (партньор/партньорка)

И тук също :
4. Отношение към главата на семейството
Попълнете за лицето, за което въвеждате данни.
Семейство са две и повече лица, които могат да бъдат:
- двама съпрузи в юридически брак или съжителство без брак, без деца или с никога
не встъпвали в брак деца;
- един родител с едно или повече никога невстъпвали в брак деца.
Едно лице не формира семейство.
1. Глава на семейството
2. Съпруг/съпруга (партньор/партньорка)
3. Неженен син/неомъжена дъщеря
4. Друго лице, което не е член на семейството, но е член на домакинството
4а. Брой членове в семейството  -
Благодаря предварително. Нямам време заради малката да прегледам отговорите до тук.

# 1 038
Щом попълваш първо данните на съпруга ти - глава на домакинството и глава на семейството.

# 1 039
  • София

Gesika, посмекчи малко назидателния тон и броя на удивителните, моля те!

Добре, че въведоха електронното преброяване. Това ме спаси от възможността да ме преброява някоя особа, която да знае за домакинството ( семейството) ми повече от мен.  Mr. Green

Никъде  не съм  те  назидавала теб лично  ?  Докато  ти  го  правиш непрекъснато  ?

Това  ,което съм  писала  относно  въпросите -кое  е семейство, и  кое  домакинство  е съгласно  официалната  инструкция  от  НСИ , а не  моя  лична  интерпретация !

Тук  обсъждаме  по принцип  семейството и домакинството   от  статистическа  гледна  точка, а  не  конкретно  твоето  или  моето   семейство  ,и  кой  знае повече  или  по малко ...

# 1 040
  • Дива Индия
Преброявам свекърите. Двама души-едно семейство-едно домакинство. Има въпрос "Брой живородени и/или осиновени деца."  Като пиша 1 - мъж ми, който е преброем в нашата къща и в нашето семейство, ми прави проблем, че има член, неописан в домакинството. Ако напиша, че жената деца няма ще ме пусне, ама няма да е вярно? А сега де? Губя търпение. Ще се радвам да ударите едно рамо. Щото инак пиша, че няма деца и точка.Аааааа...!

# 1 041
Преброявам свекърите. Двама души-едно семейство-едно домакинство. Има въпрос "Брой живородени и/или осиновени деца."  Като пиша 1 - мъж ми, който е преброем в нашата къща и в нашето семейство, ми прави проблем, че има член, неописан в домакинството. Ако напиша, че жената деца няма ще ме пусне, ама няма да е вярно? А сега де? Губя търпение. Ще се радвам да ударите едно рамо. Щото инак пиша, че няма деца и точка.Аааааа...!
Странно. Сутринта броих нашите и писах, че мама има едно живородено дете. Пусна ме без проблем да продължа нататък.

# 1 042
  • Дива Индия
 Crossing Arms ooooh! Crossing Arms ooooh!...
"Лицето, което се е регистрирало за преброяване, не е член на домакинството..."
Не е там ключа от палаткатаааа... Ключът от палатката е, че регистрацията е с егн-то и № на лк на мъж ми, а той не е нито от семейството, нито от домакинството. Честито!  #2gunfire А свекърите не щат да си дадат № на лк. Тогава да чакат гости след 10-ти! Crossing Arms !

# 1 043
  • София
Искам да попитам ,как мога да променя нещо в анкетата при положение че нито едно квадратче не е активно.Моля за помощ

# 1 044
  • София
Не е там ключа от палаткатаааа... Ключът от палатката е, че регистрацията е с егн-то и № на лк на мъж ми, а той не е нито от семейството, нито от домакинството. Честито!  #2gunfire А свекърите не щат да си дадат № на лк. Тогава да чакат гости след 10-ти! Crossing Arms !

Ами   защото  изрично  е  посочено ,че   регистрацията  се прави  с данните на  едно  от преброяваните лица , в  даденото домакинство . В  смисъл  с  неговата л.к.

Като  не  искат , да си ги преброяват  преброителите  , да не ти  пука  .......

# 1 045
И аз да питам нещо- днес по радиото чух, че ако в един апартамент живеят трима души примерно, които са се преброи ли онлайн, трябва да дадат на преброителя три номера... newsm78.
Не е ли един в смисъл когато си попълнил анкетата там са описани и тримата живущи  - с ЕГН-та, месторабота и т.н и си получил един номер  newsm78

# 1 046
Един номер е.

# 1 047

Ами   защото  изрично  е  посочено ,че   регистрацията  се прави  с данните на  едно  от преброяваните лица , в  даденото домакинство . В  смисъл  с  неговата л.к.

Като  не  искат , да си ги преброяват  преброителите  , да не ти  пука  .......
не са ти необходими данните им,т.е. л.к., тъй като те са отделно домакинство е необходимо просто да получиш нов код за нова анкетна карта, като с твоите данни попълниш просто друг е-мейл...

# 1 048
Здравейте, мами Simple Smile

Имам един въпрос, на който търся отговор...  Embarassed

Живея в София от 2 години, но никога не съм подавала документи за временно местожителство, нито се водя със софииско гражданство. Знам, че би следвало да попълня, че живея в София, но следва ли да нося наказателна отговорност, че не съм се регистрирала в София и дали изобщо, ако по нито един документ не се водя там е редно да се пиша с адрес София?

Благодаря предварително

# 1 049
...и дали изобщо, ако по нито един документ не се водя там е редно да се пиша с адрес София?

Благодаря предварително

При положение, че от 2 години живееш там, да, струва ми се редно да се преброиш в С-я.

Общи условия

Активация на акаунт