ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 157
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Защо? Симптоми ли имаш? И какво значи "приключих го", нали се взема еднократно? Thinking

# 616
  • Пловдив
МОже ли да ми кажете дали мога пак да почна с осцилококцинума при положение,че го преключих преди 4-5 дена?

Не вярвам ако си при Клас.хомеопат да разреши или пък назначи той ползването на Осцилококц.  Rolling Eyes

# 617
  • Пловдив
Нали осцилококц. е монопрепарат? Не е комбиниран...

# 618
  • София
МОже ли да ми кажете дали мога пак да почна с осцилококцинума при положение,че го преключих преди 4-5 дена?

Предполагам, че си го давала "профилактично". Тук никой няма да ти препоръча да продължиш или да спреш, защото не познават случая. Класическите хомеопати дават опрелено лекарство само след интервю и то винаги е индивидално според симптомите и никога (доколкото аз съм разбрала) профилактичо (в смисъл преди да има симптоми).

# 619
Нали осцилококц. е монопрепарат? Не е комбиниран...

Монопрепарат е и е нозод.

# 620

Не вярвам ако си при Клас.хомеопат да разреши или пък назначи той ползването на Осцилококц.  Rolling Eyes

Случва се, но доста рядко. Нужно е да има картина на лекарството за да бъде предписано.

Ето тук картината на Oscillococcinum:   http://hamaelleon.wordpress.com/2007/12/12/oscillococcinum/

# 621
Благодарности на Александер и Nial  bouquet
Успях да си приготвя още от хом.л-во и ми стигна до днес.При това /може да си въобразявам/, но ефекта му беше много по-добър, и сутринта не се наложи да го давам.

Затрудних се с дестилираната вода, защото се оказа, че освен дестилирана има и дейонизирана, което е маалко по-различно.

Усмихнатото, много се радвам за вас!Браво, че самата ти успя за "устискаш"да не включиш АБ.

# 622
  • Varna
И аз да се вклю4а.От една година малкият е с една суха,грозна кашлица..от която полу4аваше спазми,но от няколко месеца не е получавал спазми,но кашлицата не из4езва.Има ден-кашля два-не..Ина4е е с диагноза Астма.Няколко пъти сме влизали в болница и..Та на въпроса:с нашия хомеопат до сега сменихме 6 ХО когато аз най-накрая се сетих 4е кашлицата по4на след като ни изписаха от болницата последния път и ни дадоха да пием бронховаксом.Та на втория му прие се появи и от тогава не е из4езвала..Та Хом.ни даде Туя 30 за 10 дена,пихме нищо..В 4етвъртък бяхме при нея и пак ни даде Туя само 4е по-висока потенция(незнам колко)3 седмици по 1 гранулка седми4но.Та дадох му я същата ве4ер-през деня в петък абсолютно нищо,но ве4ерта....ужас такова кашляне,такова свирене....това не е било никога.Много ме изплаши..Разликата беше 4е кашлицата ве4е беше влажна,все едно 4исти хра4ки,но така свиреше....е дадох вентулин,но 4ак след втория 4ас ,като през това време калшицата беше на всяка минута...,знам 4е е грешка,но ве4е си мислех да го водя в спешния.
Дали е възможно това да е било ле4.криза,4ак на другата ве4ер след приема??или пак си я подкарваме по стария на4ин..кашля-свирене-урбазон..
пп единствено Антимониума ни помага та се 4удя сега за тази Туя..може ли 4ак такъв ефект?ами другата седмица като повторя приема пак ли да 4акам същото...
Ще говоря и с Хом.,но 4ак в понеделник.Какво е вашето мнение???
Не знам дали ще ти е полезен моя опит... Щерката също основно с антимонум я действаме при спазми... Но той е по-скоро хомеопатичен вариант на изчистващо секретите, май. А не ХЛ, което лекува проблема. Аз мисля, че при нас, въпреки това изкарваше нещата на по-плитко. Също сме имали много силна криза от друго ХЛ, което е дадено с определена лечебна цел. Това беше може би най-силния спазъм, който е имала... Според мен е добре да си държите постоянна връзка с хомеопата, ако се наложи да вдига потенцията на антимонума след туята, защото с толкова много секрети както го описваш... той организма си е свършил работата. Само е трябвало нещо да му помогне да ги изкара.
За следващата седмица... не се плаши. Говори с хомеопата за тази реакция. Опиши всичко и може да ти предложи вариант за действие предварително и да си спокойна ако се случи пак същото през нощта. Стискай зъби, вентолина така и така ти е наблизо, но го дръж в шкафа до последно Peace
Благодаря ти bennita!Аз днес ве4е ще се чуя с хомеопата.А вие имате ли кашлица?При нас вече година не изчезва:((Спрях го от ясла,че много боледуваше ,но сега вече идва ред за градина.Как да обясня на лелките там за нашата кашлица?В смисъл той не кашля всеки ден,нито е по едно и също време.вече незнам какво да правя.Толкова лекарства пробвахме...Дано Туята да му помогне...

# 623
  • Пловдив
АБКМ  може ли да се излекува  с хомеопатия?

# 624
Да, много успешно. В повечето случаи е следствие от ваксината BCG. Децата развиват или алергия към белтъка на млякото или към глутена. В годините напред това  върви ръка за ръка често с атопичен дерматит, който ако решат да го потискат с кортикостероидни препарати след време резултира в астма. Това е добре познат път за развитие на хомеопатите и хомеопатията успешно се справя с този проблем.

# 625
Беки, за кашлицата и аз да кажа.
Детето като тръгна на ясли, се започна с кашлицата.Спирам го от ясли и тя престава.Да, но болничен за кашлица не дават.Хомеоп.ни помогна много, но се налагаше да я давам почти през седмица.
Разрових се из форума и в ГМО открих, че кашлицата при децата се явява конфликт на територията.нормално, това за детето си е чужда територия/то зависи и как детето я възприема, защото не вс.деца кашлят/.Тогава взех решение, че просто трябва да свикне с мястото там.Носеше си любимото мече, което трябва да се запознае с дечицата, и кашля, не кашля, изобщо не го спрях в продължение на 2 месеца.Детето се адаптира много добре.Сега подкашля по някога, но изобщо не е кашлицата която беше.
Идеята ми е в адаптацията на децата.да свикнат бързо и нетравмиращо с новата среда.

# 626
  • Добрич
Да, много успешно. В повечето случаи е следствие от ваксината BCG. Децата развиват или алергия към белтъка на млякото или към глутена. В годините напред това  върви ръка за ръка често с атопичен дерматит, който ако решат да го потискат с кортикостероидни препарати след време резултира в астма. Това е добре познат път за развитие на хомеопатите и хомеопатията успешно се справя с този проблем.
Моята бебка също има някой симптоми на АБКМ, и малко зачервени грапави обриви по крачетата, а отначало започнаха да излизат по ръчичките. Беше на 3 месеца като се появиха, според ЛЛ било не добре омазнено тялото с бебешко олио  Rolling Eyes Преди 2 седмици започнахме хомеоп. лечение и нещата започнаха да се подобряват  Grinning Чудя се какво ли предизвика тези симптоми, бебка няма ваксини! Между другото л-вото ни е Калкарея карбоника 30. От вчера нещо взе да се сополиви и днес сутринта на едното й оченце имаше засъхнал жълт секрет, възможна ли е някаква реакция от л-вото или просто някаква случайност, баткото е кашлящ и сополив от една седмица може да е от това знам ли вече 

# 627
  • София - Варна - Бургас
Да, много успешно. В повечето случаи е следствие от ваксината BCG. Децата развиват или алергия към белтъка на млякото или към глутена. В годините напред това  върви ръка за ръка често с атопичен дерматит, който ако решат да го потискат с кортикостероидни препарати след време резултира в астма. Това е добре познат път за развитие на хомеопатите и хомеопатията успешно се справя с този проблем.
Моята бебка също има някой симптоми на АБКМ, и малко зачервени грапави обриви по крачетата, а отначало започнаха да излизат по ръчичките. Беше на 3 месеца като се появиха,

според ЛЛ било не добре омазнено тялото с бебешко олио
  Rolling Eyes

Преди 2 седмици започнахме хомеоп. лечение и нещата започнаха да се подобряват  Grinning Чудя се какво ли предизвика тези симптоми, бебка няма ваксини! Между другото л-вото ни е Калкарея карбоника 30. От вчера нещо взе да се сополиви и днес сутринта на едното й оченце имаше засъхнал жълт секрет, възможна ли е някаква реакция от л-вото или просто някаква случайност, баткото е кашлящ и сополив от една седмица може да е от това знам ли вече  

Цитат
според ЛЛ било не добре омазнено тялото с бебешко олио    Rolling Eyes

Очудващо елементарно и неверно определение!?...

Сама виждате че след хомеопатичното л-во - Калкарея карбоника 30, нещата се оправят и то без да "омазнявате" кожата му.

# 628
Вчера научих, че и двете дечица на моя отскорошна приятелка имат таласамия, открита преди 3 г. след като е открита на баща им. Направени са кръвни изследвания в онкологията.
Можем ли да им помогнем с хомеопатия ???

# 629
Ами не знам, момичета. Вчера беше добре, но тази нощ пак вдигна Т - малко де - нямаше и 38 даже. Днес ми изглежда като цяло по-добре, продължава да не яде и да се кисели. Ще го водя след малко на рентген, защото вече се стресирам и трябва да се успокоя. Появи му се и обрив по почти цялото тяло - и това не знам какво е. Но тръгвам след малко и дано се вредя сред всички пациенти, че там е лудница...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт