ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 39 514
  • 812
  •   1
Отговори
# 675
Защо не мога да си направя лентичка?

# 676
  • София
Защо не мога да си направя лентичка?
Оправих ви профила. Направили сте тикера, но сте копирали адреса не там където трябва.
Адресът се покира в поле "Подпис".

# 677
В подфорума "Купувам" пуснах една тема два пъти по грешка вместо в друг форум на друг сайт. Моля изтрийте дублирането. Благодаря ви!!

# 678
махнах едната Купувам "Вечните детски романи", ИК ПАН с жълта корица

# 679
Здравейте, от екрана http://www.bg-mamma.com/index.php сред заглавията на форумите не ми се визуализира "На път" - ясно е, че не мога да пиша, защото съм регистрирана наскоро, но защо не мога да чета?

# 680
  • в сърцето на един мъж...
Моля за извинение, тъй като не знам към кой да се обърна конкренто, но видях обява, на роман, който е преведен от частно лице, фен превод, да се продава в Продавалника. Екипът преводачи не е давал съгласие за такава продажба, възможно ли е да се спре обявата? Или какво е правилно да се предприеме?
Става дума за това
http://prodavalnik.com/nad-1000-lubovni-romana-zapis-na-dvd-6-lv-i1848067

Книгите могат да се намерят безплатно от читанка и ескейп.

# 681
махнах едната Купувам "Вечните детски романи", ИК ПАН с жълта корица

Именно тази   bouquet

# 682
Здравейте, от екрана http://www.bg-mamma.com/index.php сред заглавията на форумите не ми се визуализира "На път" - ясно е, че не мога да пиша, защото съм регистрирана наскоро, но защо не мога да чета?
Защото рангът ти не позволява. Ще можеш, след като ти се отброи един постинг. Не във всички форуми и подфоруми постингите се отброяват.
Ранговете http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0

# 683
се продава в Продавалника

Моля, свържете се с екипа на Продавалник.
Отдавна вече сайтът е отделен и няма общо с БГ-Мамма.

# 684
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря, мислех, че е все още под шапката на бг мама.

# 685
  Здравейте,

Защо не ми се виждат броя публикации? Навсякъде пише че имам 0 публикации - и в профила ми и на аватара, който се вижда от всички, а не са 0. Имам публикации в различни теми и те се виждата в публикациите на потребителя.

# 686
# 687
  Приемете моите извинения Embarassed

# 688
На вниманието на модераторите на форум "Здравословни проблеми" и неговите подфоруми.

На 16 май в темата "ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18" беше публикувано съобщение със заглавие "В България умират деца от ваксина", в което се твърди, че в България са починали 7 деца от ваксината "Trivivak" на чешката фирма "Севак".
То е преведено от украински сайт, публикувано на няколко съмнителни български сайта и в него още се казва, че тази статистика е съобщена от "европейската организация, обединяваща водещи лекари – имунолози "Independent European union of doctors of immunologists" (IEUI)".

Опасявам се, че съобщението е измамно и е разпространено от антиваксинистките среди в Украйна или България, защото:

1. Съществува ваксина TRIVIVAC, а не "Trivivak".
2. Тя се произвежда от чешката фирма SEVAPHARMA, а не "Севак" (компанията не се казва Sevak вече 14 години - пише го на официалния им сайт).
3. Тази ваксина не притежава разрешение за употреба в Република България, както може да се провери на сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата.
4. След проверка установих, че не съществува т.нар. "Independent European union of doctors of immunologists" (IEUI), който уж е съобщил за починалите деца в България.
5. Не съществува и цитираната в съобщението "Асоциация на лекарите в  България "Асоциация Имунолози" (София)".

Горното съобщение от темата "ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18" цели да създаде смут, да предизвика страх и масова паника, с което противоречи на т. 8  от правилата на форумите.

Моля модераторите да изискат от потребителя WorldRebellion да предостави достоверни източници на публикуваната от него информация, в противен случай моля да бъде санкциониран, както и потребителите, които разпространиха тази информация, без да я проверят.

За пореден път искам да алармирам, че потребителите на алтернативния подфорум не са адекватно защитени от неточна, непълна и откровено грешна и вредна информация, въпреки последните промени (розовите буквички над всяка тема).

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 00:35 от Persona

# 689
Персона, въпреки че разбирам мотивите и позицията, в случая не смятам, че може да направим повече, отколкото в момента.
В правилата на сайта, които всеки приема при регистрацията си, ясно е записано, че по никакъв начин не се обвързваме с информацията, която се предоставя от потребителит, че не даваме никакви гаранции за нейната достоворност, че отговорността за публикациите се носи от нейните автори и че не сме длъжни да правим проверки и да доказваме истинността на дадена публикация.

Ние предоставяме платформа за комуникация.Не сме арбитър (макар че често се опитват да ни ползват за такъв), не сме компетентен орган, който да разследва, доказва или отхвърля нечии твърдения. Реагираме в случаи на явно закононарушение (пример от днес - обява за продажба на бъбрек), но няма как да взимаме отношение или да премахваме публикации, които не са явно закононарушение, не нарушават правилата на форума, не са спам...

Изключително много публикации във форума не ми харесват, не ми допадат, крайно се отличават от моите разбирания, но в случая те (моите възгледи) нямат абсолютно никакво значение и модерацията не зависи от тях.

В посочения от Вас случай ние няма как да знаем, а и не сме длъжни, дали това е истина или не, дали е лъжливо съобщение или не и не сме длъжни да търсим доказателства, потвърждаващи или оборващи твърденията.

По отношение на предупрежденията - веднъж са записани в правилата, валидни за целия сайт, втори път са записани в правилата на конкретния подфорум, като допълнение сега ги визуализирахме, така че да са видими и при четене на всяка една тема. Ако някой е решил да се довери на безумна публикация въпреки всичко, да предприеме тип самолечение или нелечение, ние няма как да предотвратим това.
Единствено може да се надяваме, че (за разлика от стотици други сайтове) тези предупреждения са видими на поне 3 места и може да накарат някой да се замисли и да не предприема (само)лечение на база споделен опит и безумни препоръки (независимо за какво става въпрос, дали за традиционна или алтернативна медицина), написани някъде из мрежата.

П.П. В случая публикацията тук не е първоизточник на информацията -  цитирана е от друг източник, намира се на стотици сайтове из Мрежата, включително печатни медии, доколкото видях. Пак напомням, че БГ Мамма е платформа за комуникация, нямаме нито инструменти, нито правомощия, нито компетенции да разследваме информация, публикувана в медии, пък било те и такива, които са с оспорвана достоверност на информацията.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 23:58 от Mamma

Общи условия

Активация на акаунт