СЛИВЕН - 46

• 126 155
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте на всички Сливенски мами от една софийска такава Grinning  За около 10 дни ще сме на гости при моята баба във вашия хубав град, в който и аз съм прекарала известно време като дете.  Имам голяма молба към тези от вас, които имат възможност да предоставят на моята дъщеря (на 2 год.) за периода на гостуването някоя триколка, с която да се разхождаме из града? Готови сме да оставим пари за услугата или стабилна почерпка в някой детски кът - въобще по споразумение. Ще се радваме покрай това и да се запознаем лично с някое детенце и неговата майка Simple Smile  Ние сме в центъра на града, ул. Дунав, в начлото на Ларгото, при моста към Градската градина - изобщо не знам дали сега така се наричат тия обекти. Благодаря предварително, ако някой се отзове!
Естествено, ако нещо повредим триколката ще я платим. Просто нямам как да помъкнем нашта с колата..., а не ми се купува нова. Пеша сме за никъде, града е доста голям, за количка също сме големи.

# 181
  • София / Сливен
Здравей, ivana31 триколка нямаме но това пък не ни пречи да се запознаем! Моето малкото ми детенце е на 1г.

# 182
Здравейте.Може ли някой да ми каже до колко часа работи магазина на Мат Стар, който се намира в Кауфлант?

# 183
  • Сливен
Здравейте съгражданки, рядко пиша тук, чета от време на време. Емилия расте и си я разхождам всеки ден, когато времето позволява, я на центъра, я на градската.  Grinning От педи съм много доволна - д-р Божидарова(е нея си я познавам от години, лична ми е). Тъкмо мислех и да ходя на гинеколког на профилактичен и докато се наканя разбрах, че Наталия Кънева е заминала за Франция Sad Някой да ми препоръча гинеколког, но този път предпочитам да е от Държавна болница.

# 184
Препоръчвам ти д-р Гугова.РАботи в Окръжна болница.А кабинета и е в Трета поликлиника.Ако искаш пиши ми на лични и ще ти дам мобилен номер да се уговорите. Peace

# 185
Здравейте, мили майки Simple Smile
Повече чета отколкото пиша в този форум,но сега съм в една чуденка и ще ви попитам за мнението ви относно хирурзите в Сливен.По точно дет.хирург.Ние ходихме при д-р Жечков.Каза че сме за операция,а и от това което прочетох в нета ми стана ясно че без операция няма да минем.Та чуденката е на кой хирург да се доверим,д-р Жечков ми направи добро впечатление,но не е ли вече мн.възрастен за да практикува.Ако някой има мнение по въпроса ще се радвам да го сподели.Благодаря ви предварително!

# 186
Марти, виждам, че си не си от Сливен. Така или иначе ще пътуваш за болница. Защо не се насочиш към по-голям град като София, Пловдив или Бургас? Нямам впечатление от детските хирурзи, но за моите деца вероятно бих се ориентирала не към сливенските специалисти...
А сега и аз да питам - искам да отидем на вечеря със децата и моите родители на място в или много близо до Сливен, където децата да има с какво да се забавляват - катерушки, полянка... Идеята ми е да не съм изправена през цялото време, а да мога хем да им хвърлям по един поглед, хем да съм спокойна, че няма да се наранят. Децата ми са малки, непослушни и много енергични... Помагайте!

# 187
  • София/Сливен
Преди време имаше няколко пъти въпрос за детската кухня (и от мен също). Докато не съм забравила, да напиша. На някого може да му е от полза.
За записване трябва копие от акта за раждане и бележка от личния лекар на детето, че няма алергии. Там на място дават едно заявление, което се попълва. После ти издават карта (едно обикновено листче) с номер, с което се купуват купони. Купони се продават само срещу името на детето (или номера на тази карта). Всички тези неща са абсолютно нови за мен, затова ги пиша подробно. Могат да се купят произволен брой купони - може само 1, или 2. Обикновено купувам 5 за цялата седмица или 10. Може и повече.

Купони се продават в центъра в малка барачка до малкия магазин Рошко, недалеч от детското зъболечение, до гарата в самата кухня, също така и в Дружба, в детска градина Рай. На тези места става и записването.
Речица - понеделник 12,00-12,30
Дружба - вторник 9-13 часа
центъра - сряда 9,00-12,30 часа
Даме Груев (до гарата) - четвъртък и петък 8,30-12,30

Другото, което е ново е, че купони се заверяват всеки ден, става ден за ден, както се изрази жената. За сравнение и по-голяма яснота - преди купоните се заверяваха само в петък за цялата следваща седмица. Сега можеш да отидеш в сряда, да завериш за четвъртък и да вземеш храна в четвъртък, не е необходимо да чакаш понеделника. И така всеки ден за другия, не можеш да завериш наведнъж за 2 или 3 дни или за цяла седмица. Заверката представлява печат с датата, ударен на гърба на купона. Прави се в пункта от който се взема храна, заедно с оставяне на 3 празни бурканчета. Следващия път ще си ги вземете пълни и ще оставите другите 3 празни за другия ден.
Необходимо е да подготвите 6 бурканчета с големина на тези от лютеница с винтова капачка. Добре е да са с по-широки гърла, а не като сегашните лютеници, за да става по-лесно пълненето на храната и да не се олива отвън буркана. Отгоре върху капачката се надписва буркана, както желаете, за да се различава отдалеч от другите буркани. Желателно е всички ваши буркани отгоре да изглеждат еднакво, за да не се бъркат жените когато ви дават храната. По желание може да надпишете и самия буркан, ако се съмнявате, че може да ви го разменят. Но за толкова години и с 3 деца на мен не ми се е случвало.

Това са моите буркани. Използвала съм ги и за трите деца. Само купувам нови капачки.

Пунктовете за раздаване на храна работят както следва (това е за лятото; през зимата предполагам е малко по-дълго времето за раздаване; през лятото заради високите температури  да не се държи храната дълго навън на горещо):

11,30-12,15   Център
                      Клуцохор
                      Република
                      пл. Левски
                      Даме Груев

12,00-12,45  Ст. Заимов
                      Дружба
                      Сини камъни
                      Българка

12,15-12,30   Речица

От 1 април 2011 година е премахната храната за най-малките 4-9 месеца.
Сега се продават купони за възрастта от 10 месеца до 3 години. Има 2 вида купони - червени и сини. Червените са за по-ситно пасирана храна, а сините - за храна с по-едри парченца и цели продукти (напр. цяла пълнена чушка). Купуват се по желание, в зависимост каква храна предпочита детето ви. Храната се състои от супа, основно ястие и десерт и в двата случая.

Актуална информация, телефони и седмичното меню ето тук

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 23:25 от М_е_г_и

# 188
  • Сливен
Здравейте, момичета! Аз съм от Сливен, но до сега не съм писала тук. Търсих информация в нета и ми изскочи стара тема от форума. Искам да направя нещо за детските площадки и по-скоро за липсата им в града ни. Ако има привърженички за разрешаване на проблема сред вас ще се радвам да се опитаме заедно да променим нещата.

# 189
Това за детските площадки и аз съм си го мислила.До нашия блок има площадка за игра,но освен една катерушка и две маси за пинк-понк няма нищо.ИСка ми се да се пооправи, да се сложат люлки и парзалки, скамейки.Но не знам от кого зависи това.Ако мога с нещо да помогне съм насреща.  bouquet

# 190
MEIA, и аз ще помогна с каквото мога! Наистина детските площадки са в окаяно състояние, а места за нови такива почти няма в центъра. Интересно каква идея имаш...

# 191
  • Сливен
Точно формирана идея все още нямам. Писна ми да се чудя къде да си водя детето всеки път, когато нямам финансови средства за красивите детски кътове по заведенията. Сетих се за площадките на белла, но за тази година вече няма как да се включим. Видях, че преди време сте правили митинг, но не разбрах имало ли е резултат или не. Засега търся съмишленици за да направим подписка, да внесем исканията си в общината, да потърсим спонсори... И аз не знам какво точно да направя. Просто ми се иска детето ми да играе на безопасно място и ако само си го искам и не правя нищо, то няма да се случи. Сега се опитвам да навия родителите от блока да си направим нещо в градинката. Дано се получи Praynig

# 192
Спонсор няма смисъл според мен да се търси, при условие, че ЕС отпуска средства за привеждане на ВСИЧКИ детски площадки в БГ в съответствие с изискванията си за периода 2008 - 2013г. Т.е до 2013г. всички детски площадки трябва да са съобразени с нормите на ЕС. Естествено, и в нашата община никой не прави нищо. Сигурно едва ли имат и план за това, пък камо ли да го изпълняват. Аз писах до общината, но нищо не ми отговориха, после взех да пътувам много често и за мой срам...бях до там. Мислих да ходя при Лечков, но се оказа, че е много трудно да се вредиш при него, защото никога го няма, защото няма работно време. Освен това в редките такива случаи се държал нагло и безцеремонно. Иначе и Дидка Коджабашева имаше желание да сме заедно, което си е по-добре от сам човек.
Освен това отделно от детските площадки, но свързано с тях, са зелените площи. От 1 или 2 години общината сключи договор за 4г. за поддържане на зелените площи за 11,5 млн. лева. За съжаление вместо да се поддържат зелените площи, да се изградят напоителни с-ми за тях, което явно си е доста работа, за по-лесно се реши да се отрежат всички тополи в града. Работата е там обаче, че зелените площи пак са неподдържани, което си е чисто неизпълнение на договора.
За площадката близо до нас от Комисията за защита на потребителите ми казаха да не ровя повече, защото мястото било апетитно и набързо можели да обявят детската площадка за опасна, да я затворят, продадат мястото и построят кооперация.
Ако искате, мога да ви дам и входящия номер от моето ...запитване ли беше, все пак е минало доста време и може да се зачешат и на тази тема (но това може да стане най-рано август).
В темата за детските площадки, СБНМ води дело и го спечели като съда задължи софийска община да предаде на СБНМ плана за детските площадки, който е трябвало да бъде готов до 31.12.2009г., но и до ден днешен не е изготвен. Сега са длъжни да го дадат, но пак нищо май. 
П.С. Хрумна ми нещо друго току-що. Нещо, което може да има поне някакъв бърз резултат.
1. Ако има счупени катерушки на площадката, направете снимки и ги изпратете онлайн на Комисията за защита на потребителите и/или в сливенският отдел (намира се в Общината, входа откъм фонтаните на последния етаж в дъното). От собствения си опит съдя, че ако първо се изпрати онлайн жалба, в сливенския отдел обръщат повече внимание като отидеш при тях и ги уведомиш за това, иначе носят от 99 дола вода (дори и това, че те били към Бургас, а какво правят в Сливен не е ясно и тн.) Ако се чака на централата на КЗП минава поне месец преди да пристигне сигнала в Сливен и т.н.
2. За зелените площи: това не е моя идея. Гледам какво правят хората тук, където съм и всичко е много поддържано. И тук си правят оглушки от общината, но хората звънят. За един ден напр. само от нашия блок са звъннали 4 човека в общината да им кажат, че градинката до блока и до която те дори нямат достъп заради ограда, а само визуално ги безпокои, има нужда да се окоси. И цъфна едно момче и окоси площадките. Тъй че, звънете. Звънете всички. Намерете номера разни и звънете на всички да дойдат и да окосят градинките. И като ги окосят веднъж, и забравят да се върнат след 3-4 седмици, звънете пак. Има време до края на лятото. Също е хубаво да се напомни, че и трябва да се поливат, за да е зелена тревата и че е платено за това - от нашия джоб. Накрая току-виж им омръзнало и взели, че свършат някаква работа.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 19:56 от г-жа Претенция

# 193
  • Сливен
Благодаря ти г-жа Претенция за отговора!  Ама, то тук където живея /в кв. "Сини камъни"/ няма какво да се привежда в съответствие с изискванията на ЕС. Тук няма детски площадки. Няма какво да снимам. Няма и зелени площи, ако не броим няколко буренясали пространства зад блоковете. При нас става въпрос да бъдат изградени площадки. Най-лошото от всичко обаче е, че като споделя недоволството си и желанието си за промяна, чувам единствено че трябва нещо да се направи, че всеки е готов да помогне или просто вдигане на рамене и никой не иска да се ангажира с нещо конкретно. Аз признавам си не знам от къде точно да започна и какво да направя. Но съм решила да намеря време и информация и да направя каквото ми е по силите.

# 194
Здравейте, отдавна не съм писала. През Ноември ще си имаме второ бебче, което на ФМ за радост на каката се оказа сестричка, има ли мами с термин около моя, да се разхождаме заедно с бебчовците?

Поздрави  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт