,сега вече мисля,че се изяснихме.
/в кръга на шегата/.

, мисля ,че тя беше , каза нещо , което повтаряме вече 30 - ина теми - коментираме вече написан и режисиран , че и изигран филм ! Толкова с предположенията - ако , ама ... , трябваше . Затова и се опитвам да гледам и коментирам само конкретни образи и поведение , без да ги товаря с моите предположения и догадки .Затова и дори да не харесвам даден образ , да не оправдавам неговите постъпки , се опитвам поне да го разбера , а не да го съдя . По повод Нихал и възпитанието и и "грешките " , които са допуснали баща и и Мадмоазел - твърде строго ги съдите , не мисля ,че са се провалили . Те са направили най- доброто , на което са били способни , според ситуацията ! Когато сестра ми почина , племенницата ми беше на 14 години - тези , които са минали през тинейджърският период на децата си , знаят за какво говоря ! Та в точно в тази и без това трудна възраст , моето момиче остана без най- близкият си човек , без опора , без смисъл , без нищо... Разбира се , че това не беше така , но за нея светът беше свършил , независимо , че беше заобиколена от близките си . Реакцията на нейната психика и организъм , се прояви в рязък хормонален дисбаланс , което е не по- малко страшно от припадъците на Нихал. В този момент и аз и баща и , бяхме неотлъчно до нея , опитахме се да я предпазваме от всичко и всеки , който би могъл да я нарани допълнително или с нещо да усложни положението ! Опитахме се , доколкото можахме , да е обградена само с обич , разбирателство и позитивизъм. Ако това е държане под похлупак - да , правихме го ! И , ако в този момент , се беше появил някой върло интелигентен , да ми каже ,че племенницата ми е невротична глезла или инфантилна пикла или каквото там още беше наречена , най- вероятно , това щяха да бъдат последните думи в живота на този човек ! Племенницата ми порасна прекрасна млада жена , с образование и добра професия и се справя с предизвикателствата на живота много добре !
Не е нито инфантилна , нито несамостоятелна , нито безотговорна.
- относно Нихал - съм абсолютно на твоето мнение!
може би: Не ти ли хрумва, че може така да искам 

- относно Нихал - съм абсолютно на твоето мнение!
Препоръчани теми