Парфюмни размисли и страсти - 97

• 45 054
  • 725
  •   1
Отговори
  • София

L E A T H E R

Групата на кожените аромати, особено в дамския диапазон, не е никак многобройна, но затова пък съдържа интересни, макар и предизвикващи противоречиви мнения аромати. Миризмата на кожа не се приема с отворени обятия от всеки. Повечето от нас са чели и са се усмихвали на находчивите и изпълнени с чувство за хумор описания от съфорумки на потни елени, умрели чифто- и нечифтокопитни бозайници и други изпаднали в тежка беда представители на световната едра фауна. Парфюмерите комбинират коженото ухание както в спортни и изчистени аромати, така и в нежни флорални композиции, а нерядко и в истински плющящи кожени камшици, които не всеки може да понесе. Плашат ли ви тези аромати? Обичате ли някой от тях, носите ли, притежавате ли, планирате ли придобивка? Или само намекът за нещо животинско и страховитата представа за възлите по тънките ивички на бича убиват на секундата желанието ви дори да опитате да ги доближите? Ще се похвалите, че не се страхувате от камшиците или ще изкажете задоволство, че можете и без този тип аромати (на принципа "един дерт по-малко")?

Заповядайте   bouquet

Предишната тема.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 07:36 от Атти

# 1
  • USA, Steak State
Кожата я заобичах заради тази тема. Придава една особено мистика на аромата, особено ако е примесена и с тютюнев дим или пури.. Ммм....

Ха, довро утро! Атии и за късно лягащи е темичката. Wink

# 2
  • Германия
Атти, страхотна тема и все по-близо до моите любимци.   bouquet
О-б-о-ж-а-в-а-м парфюмната кожа - самостоятелна и примесена.
Най-добрият ми кожен и екстравагантен парфюм е Bandit (Robert Piguet), следван от Trussardi (Trussardi)  и Cabochard (Gres). Други в момента нямам, но ми се иска Kelly Caleche Hermes.

# 3
Ехаааа - ранобудна съм явно  Wink Wink
Атти
- отново интересна тема, а за мен право в 10-та на омразните съставки в парфюм. Много обичам финната миризма на луксозна кожа, но само НАТЮР! и в никакъв случай в парфюм - в повечето парфюми, на които отраз сбръчвам нос има или кожа или тамян  Sick

леле, добре че не сме в Япония в момента............http://earthquake-report.com/2011/03/11/massive-earthquake-out-o … nshu-coast-japan/ - най-голямото земетресение в историята им днес

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 09:48 от Asinka

# 4
Кожа не обичам  Confused

Атти  Hug

П.с. Ако някои поръчва проби на Монтал да ме има предвид  Praynig

# 5
  • виртуално
Добро утро - и аз тук  Grinning

не обичам кожа в парфюми - видя ли я като съставка, бягам надалеч   animal037

# 6
Не отчитам кожата като отделен елемент в парфюм, но има такъв, който ми мирише на кожено яке: Elixir des Merveilles, с който, за съжаление, при все голямото ми желание, няма шанс да се сдобия скоро.

# 7
Добро утро.

Атти, страхотно оформена тема.  Hug  bouquet

Обичам аромати със загатната или добре съчетана кожа. Откровено кожените са ми неприятни. Най-впечатляващо непоносим в тази група за мен е Бандит, чиято кожа, примесена с пушек е досущ идентична на аромата на прегоряла манджа. Поне за мен и на моята кожа.
Кабошар е добър, елегантен кожен аромат. Кели Калеш също. И двата обаче ми омръзнаха бързо и не смятам да ги нося скоро.  Има нещо накъртващо и пресищащо в кожените парфюми. Твърде агресивни и нахални са, крадат от личното пространство на другите направо. Това за мен ги прави трудни за носене и за изтърпяване върху някой друг.

Еликсирът на Ермес изобщо не го усещам кожен, а подправково-смолист.

# 8
Обичам кожа в парфюмите  Heart Eyes Особено, ако е съчетана с амбър, ванилия, роза... Любими са ми (с уговорката, че някои от парфюмите нямат кожа, но моят нос регистрира такава) Кели Калеш, Трусарди (бялата кожа), Кабошар, Жоли Мадам, Ники дьо Сен Фаль, Еликсира на Мерве, Лакост Фам...Хм, сигурна бях, че имаше още  newsm78 Не се сещам  в момента. Ще добавям в последствие.

# 9
  • Варна
В началото на парфюмното ми вманиачаване (да се чете: когато започнах да гледам пирамиди и да се мъча да разчепквам съставки), много ме интригуваше когато прочета L E A T H E R и напоръчвах на сляпо Бандит и Кабошар. И двата почти на мига прокудих безжалостно. Много сурова и безмилостна кожа, много, все едно пред очите ми има одрано животно  Confused Най-потресаващият все пак си остава за мен Парфюм де по на Монтана - е няма по-натуралистично нещо от този парфюм!
В някои парфюми има нещо, което едва ли е кожа, но аз определям като миризма на луксозно кожено изделие от най-висок клас. Така ми мирише началото на "най-новия на света" и нямам нищо против това да продължава по-дълго време. Натали, дори молекула тубероза не намирам в него. Също такава "кожа" намирам в Джил.

Маринска, честит рожден ден, бъди щастлива!   bouquet

Аси, като ти видя аватара и забравям да скролвам  Heart Eyes Laughing

Атти,   bouquet

# 10
  • София
Идея си нямам как по-точно трябва да се усеща "кожата" в парфюм  Crazy Ама и аз съм тук! - да не изтърва   bouquet

# 11
Атти  bouquet
Харесвам определен тип кожа, в отделни парфюми.

# 12
  • Бургас
Aтти, супер тема!  bouquet
Единственият парфюм, в който усещам кожа, харесва ми и го нося е Chanel 19. Heart Eyes В Shalimar и Kiss Her(KISS) не я усещам.В Cabochard е твърде опушена и ретро  Rolling Eyes, в Rumba освен, че има много пушек не ми понасят сливите. Confused В Anglomania е разкошна кожата  Heart Eyes, но виолетките никак не ми допадат Sad , в Kelly Caleche e сурова. Stop Тествах Cuir de Lancome, там пък е омазана с блажна боя Laughing, а може и пробичката да е била развалена.
Не съм пробвала Bandit и Chanel Cuir de Russie, но май и не искам. Grinning

# 13
Обичам кожа в парфюмите.
Знаете аз съм един от най-големите фенове на Бандит и го нося доста. Ще го подновя веднага щом свърши това, вече малко останало количество. Обожавам Руската кожа Шанел. Тя е моя мечта. Heart Eyes
Нося и Кабошар. Трусарди не. Харесвам понякога Кели Калеш, а в "най-новия на света", Jil и Vivienne Westwood Anglomania усещам кожата лека.
Най-луксозните кожи съм мирисала в нишовата парфюмерия. Кожата там е така замаскирана, че не накъртва, а създава характер и допълва останалите съставки или по-точно те нея. Бял велур, nude кожа, липсва животинското и не те удря в носа. Пример са Daim Blond Serge Lutens, Grand Amour Annick Goutal. Като се сетя ще допълвам още хубави за мен кожи.

Атти, страхотна тема. Hug

# 14
Атти,   bouquet ,ама някоя по-брутална обувка можеше да сложиш в началото Laughing и още малко идеи за оформлението Wink

Обожавам кожените дрехи/якета,панталони,топове,рокли/,аксесоари/ръкавици,чанти,колани/,обаче кожените парфюми не са ми чак такава слабост,малко екземпляри познавам и още по-малко харесвам,но съм любопитна за много други,някой ден може би ще им дойде времето.
Тези които ми допадат и нося с удоволствие-Kelly Caleche ЕДТ и ЕДП,дори втория повече ми харесва,Cuir Amethyste na Armani Prive,отново безумно луксозна кожа за жени които знаят какво искат и как да го постигнат.Даааааа,за мен кожените аромати са за самоуверени жени.Jolie Madame na Balmein-малко по-грубичка е кожата тук,но поносимо,харесва ми,Anglomania na Vivienne Westwood-тук кожата е с косъм,мека,гушлива,топла.
 Екземпляри с които не можах да се погодя,въпреки желанието ми:Ambre Fetiche na  Annick Goutal-изключително груб за моя обонятелен орган,Cabochard na Gres-така мирише коженото ми яке за мотора,ама цялата неща да ухая така/носи го мъжа ми,на него ми харесва/,Cuir de Lancome-този не ме спечели,но не помня защо.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 11:17 от goddess

Общи условия

Активация на акаунт