ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 46 009
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
[=Само че целта на хомеопатите не е да изчистят бактерията, защото това е само временно решение, а да се премахме предразположението към определени заболявания.., което от своя среда създава условия за развитието на съответните микроорганизми.

Добре де, какво е това "предразположение" към заболявания, как се измерва и как можем да покажем чрез експеримент, че хомеопатията го премахва не мога да разбера.

Да речем (съвсем хипотетично), имаме Стрептококова ангина, даваме ХЛ, човекът се оправя. Как се разбира, че ХЛ не е убило бактерията, не е стимулирало имунната система да я убие, ами е намалило "предразположението" на пациента към Стрептококи? Какво наистина значи "предразположение"?

Между другото, хомеопатията лекува ли хронични заболявания като диабет тип I?
предразположение е ,когато се разболееш, винаги да правиш стрептококова ангина (в нашия случай доказана ,след дадена посявка) След като започнахме да лекуваме с хомеопатия, вече не се изолират стрептококи

# 451
  • Пловдив
Помощ...знам,че тук не предписвате,но...дали може нещо да ми помогне при болка от никнене на мъдрец/на тези години  Mr. Green/От събота съм така и вече... Cry а иначе незнам какво е зъболекар май ще ми се наложи,а  Peace

# 452
  • ул. "Мечтание"
Помощ...знам,че тук не предписвате,но...дали може нещо да ми помогне при болка от никнене на мъдрец/на тези години  Mr. Green/От събота съм така и вече... Cry а иначе незнам какво е зъболекар май ще ми се наложи,а  Peace

Това е акупресурна точка за обезболяване:

(не можах да намеря по-свястна картинка) На мен добре ми действа. Peace

# 453
[=Само че целта на хомеопатите не е да изчистят бактерията, защото това е само временно решение, а да се премахме предразположението към определени заболявания.., което от своя среда създава условия за развитието на съответните микроорганизми.

Добре де, какво е това "предразположение" към заболявания, как се измерва и как можем да покажем чрез експеримент, че хомеопатията го премахва не мога да разбера.

Да речем (съвсем хипотетично), имаме Стрептококова ангина, даваме ХЛ, човекът се оправя. Как се разбира, че ХЛ не е убило бактерията, не е стимулирало имунната система да я убие, ами е намалило "предразположението" на пациента към Стрептококи? Какво наистина значи "предразположение"?

Между другото, хомеопатията лекува ли хронични заболявания като диабет тип I?

Не съм от хомеопатите, които отговарят в тази тема, но ще се опитам като обикновен потребител да обясня, доколкото са ми възможностите. Въвличаш се в голям екшън с тия убийства на бактерии. Simple Smile

Хомеопатичните л-ва стимулират организма и след като влязат в резонанс с него, а лечебния процес започне, микрофлората се регулира и влиза в обичайното си състояние на баланс. Т.е. спира свърхразмножаването, респ. отделянето на токсини от бактерията.

Предразположението не се измерва, а се вижда с просто око Simple Smile - дете, което боледува много често от тежки респираторни заболявания, протичащи винаги по една и съща схема, както беше моето. Е, след хомеопатичното лечение, резултатите са осезаеми - кара някоя кашлица или хрема най-много веднъж до 2 пъти в годината, почти винаги и на крак, без влошаване на общото състояние, и най-често без каквито и да било лекарства, дори хомеопатични.

За диабета може би е по-добре някой хомеопат да се включи. Предполагам, че прогнозата зависи от развитието на болестта при конкретния пациент, докъдето патологията е обратима.. Ако имаш искрен интерес, намери подходящи книги (тук ще ти дадат съвет с какво да започнеш). Уверявам те, че много много от авторите на хомеопатична литература имат богат професионален опит. Ще се изненадаш колко случаи на излекувани хронични болести ще откриеш, с което традиционната медицина не може да се похвали.  Peace

# 454
Добре де, къде има описан пример за това как при приема на хомеопатията организма влиза в резонанс (т.е. как се измерва тоя резонанс) , и къде е описано как приема на хомеопатия е съпътстван с намаляване на отделянето на токсини от бактериите. Мен от книгите, които 4етох за ХЛ, пове4е ми се струва, 4е не е ясно въобще как работи хомеопатията.

Това "работят там, където патологията е обратима" не го разбирам напълно: искате да кажете, 4е ХЛ работят там, където 4овек и от самосебе си може да се оправи?

Това 4е трандиционната не може да се справи с хрони4ните заболявания е така, и затова се 4удя дали има слу4аи на излекуван диабет тип 1 с ХЛ.

Имам и още един интересен въпрос: след като ХЛ се предписват след интервю, как се решава какви ХЛ да се дадат на животни? Интервю със стопанина ли Simple Smile

# 455

Имам и още един интересен въпрос: след като ХЛ се предписват след интервю, как се решава какви ХЛ да се дадат на животни? Интервю със стопанина ли Simple Smile

Иронична усмивка?  Grinning

Наблюдава се поведението на животното и се отчитат отклоненията от обичайното му поведение.

# 456

Това "работят там, където патологията е обратима" не го разбирам напълно: искате да кажете, 4е ХЛ работят там, където 4овек и от самосебе си може да се оправи?

Няма да ти поникне нов бъбрек.  Grinning

Диабет тип 1 се характеризира с недостиг на инсулинова продукция от b-клетките на Лангерхансовите острови на панкреаса.
Ако става дума само за недостиг - в тези случаи хомеопатията помага и такива случаи са описани в хомеопатичната литература.
Ако островите са взели, че са "потънали" или ги е "удавило" цунами, няма такова хомеопатично лекарство, което да ги накара да порастнат отново.

Ето разлика между обратима и необратима патология.

В случаите, когато патологията е необратима, хомеопатията действа палиативно.

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 16:29 от Nial

# 457

Добре де, къде има описан пример за това как при приема на хомеопатията организма влиза в резонанс (т.е. как се измерва тоя резонанс) , и къде е описано как приема на хомеопатия е съпътстван с намаляване на отделянето на токсини от бактериите. Мен от книгите, които 4етох за ХЛ, пове4е ми се струва, 4е не е ясно въобще как работи хомеопатията.

Работата на хомеопатите е да прилагат принципа на подобието с цел възстановяване здравето на човек. Работа на физици, химици, биофизици, биохимици, психолози е да открият как работи хомеопатията. Това, че за тях все още няма яснота, онзначава просто, че за тях няма яснота. Идеята, че хомеопатията постига резултат заради пласебо ефекта е само една хипотеза, която не е доказана. Въз основа на една  недоказана хипотеза, не може да се отхвърли друга хипотеза.

От гледна точка на хомеопатията хипотезата, че субстанция която предизвиква симптоми у здрав човек е същата субстанция, която ще излекува болен, който демонстрира същите симптоми каквито е изявил здравия при приема на субстанцията, е доказана с резултатите които се получават. Така хипотезата се превръща в теория и намира практическо приложение за възстановяване на здравето на човек.  Хомеопатите са ангажирани единствено в това да прилагат на практика теорията за лечение с подобното, а не с вътрешната природа и механизъм на случване на процесите. По същият начин ние се ползваме от елекричеството, но не знаем кое кара електроните да се движат насочено.

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 16:31 от Nial

# 458
Мен от книгите, които 4етох за ХЛ, пове4е ми се струва, 4е не е ясно въобще как работи хомеопатията.
Хомеопатията в основата си е емпиричен метод, можеш да си припомниш какво е писал Nial още в началото на темата за Ханеман и начин по който е открил, проверил и доказал как работи.

А ако трябва да направя подходящо (като за теб) сравнение - както "работи" употребата на аджуванти във ваксините за производството на антитела. Simple Smile

Не знам какво точно си чела, но специализираната литература може да ти даде повече детайли за принципните неща, отколкото който и да е форум.  Peace

# 459
Цитат
Това 4е трандиционната не може да се справи с хрони4ните заболявания е така, и затова се 4удя дали има слу4аи на излекуван диабет тип 1 с ХЛ.

Диабет тип 1 се характеризира с недостиг на инсулинова продукция от b-клетките на Лангерхансовите острови на панкреаса.
Ако става дума само за недостиг - в тези случаи хомеопатията помага и такива случаи са описани в хомеопатичната литература.
Ако островите са взели, че са "потънали" или ги е "удавило" цунами, няма такова хомеопатично лекарство, което да ги накара да порастнат отново.

Периодично се въртят едни и същи въпроси и периодично се лъже в същата тази тема.

В медицинската литература няма нито един описан случай на човек, излекуван от захарен диабет тип 1 с хомепатични средства!

Тук може да се проследи диалогът, в който Archangel сложи най-силния си коз на масата - "публикация" на сайта hpathy.com (на него пише, че е "the world's leading homeopathy portal"  Rolling Eyes) и след като се запознах с нея, се оказа, че захарният диабет тип 1 при описаното дете очевидно не е излекуван.

Работата на хомеопатите е да прилагат принципа на подобието с цел възстановяване здравето на човек. Работа на физици, химици, биофизици, биохимици, психолози е да открият как работи хомеопатията.

Не, много грешно сте го разбрал. Работата на хомеопатите е да докажат дали и как работи хомеопатията. Физици, химици, биофизици, биохимици, психолози си имат друга работа, за да се занимават с всеки шарлатански метод. Освен това, както писа begem0t_ "Противно на популярното схващане, научният метод не се състои в съставянето на хипотеза и търсене на нещо, което я доказва, а в търсене на нещо, което може да я отхвърли". В този смисъл хомеопатията отдавна е отхвърлена.

# 460
Идеята, че хомеопатията постига резултат заради пласебо ефекта е само една хипотеза, която не е доказана.

Напротив! Превратна точка във възприемането на хомеопатията поставя именно мета-анализът на 110 хомеопатични изследвания, проведен от Aijing Shang MD et al. и публикуван в Lancet през 2005 г.

Are the clinical effects of homoeopathy placebo effects? Compara … thy and allopathy

Отговорът на въпроса от заглавието, който мета-анализът дава, очевидно не се харесва на световната хомеопатична общност и затова хомеопатите удобно го "забравят"...

От гледна точка на хомеопатията хипотезата, че субстанция която предизвиква симптоми у здрав човек е същата субстанция, която ще излекува болен, който демонстрира същите симптоми каквито е изявил здравия при приема на субстанцията, е доказана с резултатите които се получават.

Това никой никога не е доказал с репродуцируем научен експеримент.
В тази връзка наградата на Джеймс Ранди ви зове - наградата е за първия човек, който в контролирани условия успее да им представи доказателство за паранормални, научно необясними, свръхестествени, окултни събития или способности. Много хомеопати са се опитвали да спечелят милиона...безуспешно.

Така хипотезата се превръща в теория и намира практическо приложение за възстановяване на здравето на човек.

Не, тази хипотеза на хомеопатията никога не се е превърнала във валидна научна теория. Ето защо хомеопатията не може да претендира да бъде валиден научен метод за "възстановяване на здравето на човек".

По същият начин ние се ползваме от елекричеството, но не знаем кое кара електроните да се движат насочено.

Знаем дефинитивно отговора на този въпрос!

# 461

В този смисъл хомеопатията отдавна е отхвърлена.

Значи...да си пиля зъбки с бързата турбина и да не се занимавам с хомеопатия  Laughing  Laughing  Laughing

Кое е онова "нещо" което я отхвърля? Кой, кога и на база на какви експерименти е отхвърлил хомеопатията? Къде мога да се запозная с резултатите?

# 462
Персона, Бегемот, обръщам се към ТЕБ с една молба.

Отиди да отговориш на поставените въпроси в темата за ваксините, например на тези, които потребител Чукчи от толкова време ти задава. Щом не можеш да отговориш на толкова прости въпроси, как ще съумееш да си обясниш сложността на хомеопатията.... Whistling

# 463

Превратна точка във възприемането на хомеопатията поставя именно мета-анализът на 110 хомеопатични изследвания, проведен от Aijing Shang MD et al. и публикуван в Lancet през 2005 г.

Are the clinical effects of homoeopathy placebo effects? Compara … thy and allopathy

Но, този експеримент не е проведен правилно  Mr. Green.

По същият начин ние се ползваме от елекричеството, но не знаем кое кара електроните да се движат насочено.

И ние така знаем за хомеопатията  Mr. Green.

# 464

Превратна точка във възприемането на хомеопатията поставя именно мета-анализът на 110 хомеопатични изследвания, проведен от Aijing Shang MD et al. и публикуван в Lancet през 2005 г.

Но, този експеримент не е проведен правилно  Mr. Green.

И ние така знаем за хомеопатията  Mr. Green.

Това не е експеримент, а мета-анализ! Знаете ли какво е това?

Кои сте "вие" и кои сме "ние"?
Не, "вие" (хомеопатите) не знаете, а вярвате, че хомеопатията работи и се опитвате да я пробутате като валиден научен метод за лечение. Ако си признате, че е псевдонаука, ще Ви оставя на спокойствие.

"Ние" (хората, които работят с научния метод) сме доказали нещата, които твърдим.

Общи условия

Активация на акаунт