ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 835
  • 768
  •   1
Отговори
# 765
Мама123, от 3 години си нося спешните и ползваните в момента лекарства в шишенцата (тъмни шишета с дестилирана вода и спирт и разтоворени вътре гранулки от хомеопата). Нося ги в алуминева кутия и заемат по-малко място от аптечката на колата примерно. Наскоро ми подариха малка алуминива кутийка с мини-шишенца вътре, точно за разнасяне на хомепатични лекрства по градинки и почивки. Позлвам я за спешните лекарсва; другите си ги нося в шишетата от хомеопата, добре опаковани в алуминиево фолио.

# 766

Защо Александър избяга от темата,интересно ми е и той ли разтваря гранулките  Simple Smile
И въпрос към Nial, когато сме направили разтвор и той свърши или се разлее, или......нещо стане,какво правим? Как да знаем, колко да сукусираме,че да е повече от предишното? И ми се струва ,че ти си единственият хомеопат ,който разтваря гранулките! А какво правим ако пътуваме,носим си шишенцето и се молим да не се разлее,как ще го предпазим(шишенцето) от външни влияния? За гранулките има специални кутийки.Според мен ,за по голямо удобство се предписват гранулки!
Последен въпрос  Simple Smile ,ако ни е предписана само една гранулка, еднократно,необходимо ли е пак да я разтваряме?
ПП Възхищавам се на търпението ти ,към нас   bouquet

Определено не съм единственият. Аз познавам поне 20 в България, които го правят.

Нали шишето се затваря - капачка с винт - продават се по аптеките, струват 0,50 -0,60 ст.

Завиват се във фолио.

Да течните лекарства са  склонни да претърпят спонтанно динамизиране. Всяко подрусване е сукусия.

Гранулите са по удобни за транспорт, защото няма сукусии. За да динамизираш гранула трябва да тритурираш. Писахме го вече.

Но това, че гранулите служат за транспорт, не означава, че така трябва да се пият. Като свършите с транспорта - разтваряте в чаша и пиете течно. Просто е  Grinning
Добре ,разтваряме,но как ще получим определената динамизация ?

# 767
  • София - Варна - Бургас
Затварям тема No 13, поради изчерпване на лимита от 50 страници.

Заповядайте в новата тема - No14   Hug

ето линк към нея:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=574850.new#new

# 768
А пък аз питам: след като гранулите действат на много хора (поне така казват хората), защо просто този параграф не се преразгледа - толкова ли е невероятно то4но този параграф да е сбъркан?

Всъщност, този принцип как е измислен : правени ли са изобщо някъде изследвания да се сравни ефекта от гранулите и от те4ните лекарства, или е приведен само теорети4но?

Правени са.

Доказванията са тези експерименти.

Доказванията не лекуват.

Не ми разбра въпроса. Аз не питам, дали са правени експерименти с гранули изобщо, а дали са правени експерименти, които да сравнят ефекта от прием на гранули и разтвор. Тоест, на една група да се дават в те4на форма, на друга група да се дават под формата на гранули, и да се види има ли разлика.

А ина4е и за самите доказвания аз не намирам основание да вярвам, 4е се извършват в действителност или се извършват правилно, защото навсякъде само казват, 4е дадено лекарство е доказано, но не дават пове4е информация.

Лекарство на гранули няма проблем да се повтаря, в случай че е предписана определена потенция в еднократен прием, и след като напълно се е изчерпало действието му, а картината остава непроменена (няма данни за смяна на лекарството). Примерно то е свършило работата и човекът вече няма оплаквания за един относително дълъг период, но може след време отново да се появят симптоми или част от тях, но с по-малък интензитет и на по-голям интервал. Има заболявания, които са упорити и изискват по-продължително проследяване и лечение. В случай че хомеопата прецени, че трябва да се даде същото лекарство, не пречи то отново да бъде на гранули.

В друг случай хомеопатът преценява, че е нужна по-ниска потенция, която се налага да се повтаря на по-кратки интервали, като при всеки прием енергизирането на лекарството трябва да е малко по-силно от предходното, за да се побутва организма с по-кратки и леки импулси (това е в случай, че пациентът няма да отговори добре на единичен по-силен импулс). Тогава повтарянето на твърда доза може да неутрализира предишния прием. Например ЛМ потенциите не се произвеждат под формата на глобули, а само в течна форма.

Доказвания са правени от самото зараждане на хомеопатията, така картините са допълвани с годините. Част от симптомите са описани от патолози при отравяния или са взети директно от клинична практика. Симптомите в реперториумите са с различна тежест, в зависимост от това колко често се проявяват. Всичко това ме навежда на мисълта, че са допълвани предимно по-редки симптоми, с цел да не се пропуска обмислянето на конкретното лекарство при лечение на определени болести. Защото подборът на лекарство не може да става механично, а трябва се мисли за лекарство, което отговаря на централното нарушение. Механичния подбор може да доведе до пропускане на симилимума.

Общи условия

Активация на акаунт