ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 836
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
Аз пък, като бях във Варна на всички раздавах течни, ама вече не съм във Варнааа  Grinning Grinning Grinning

То пък, като ви раздават гранули - вий си ги разтваряйте.  Grinning Grinning Grinning

Друг е въпросът, че аз ако искам да се лекувам с хомеопатия, пък попадна на такъв, който не спазва принципите - далеч ще избягам. Съвсем по-друг е въпросът, че няма да попадна на такъв, щото съм си подкован и знам за какво да гледам, какво да изисквам и какво да очаквам.

А пък, който отказва да се подкове - ще го подковат  Grinning Grinning Grinning

Такова е дереджето у БГ-то...

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 13:30 от Nial

# 736
Малко по напред имаше питане - как да ги разтваряме и колко да суксираме.. отговор нямаше.. доколкото разбирам има значение колко пъти да се удря.. може ли пояснение точно колко пъти да удрям за да суксирам

# 737

Малко по напред имаше питане - как да ги разтваряме и колко да суксираме.. отговор нямаше.. доколкото разбирам има значение колко пъти да се удря.. може ли пояснение точно колко пъти да удрям за да суксирам

62 пъти  Grinning Grinning Grinning

Разбира се , че има значение, защото чувствителност и възприемчивост и реактивност на ЖС са от значение.

Така че, най добре да си намерите читав хомеопат.

В написаното по-горе от мен имаше доза ирония....

И все пак винаги може в една чаша да се сложат 20 мл. вода и да се постави гранулата, да се разбърка енергично с лъжичка и да се вземе доза. Така приготвеният разтвор има трайност 7 дни, преди да се завъдят чехли, амеби, еуглени и друга паплач.

Другият вариант е да се направи разтвор дестилирана вода + 95% етилов спирт в пропорция 10:1, от този разтвор да се сложат 20 мл в шише, да се посатви  една гранула, да се затвори, да се сукусира 100 пъти и готово - вече имате течно ХЛ за безкрайно ползване. Оттам нататък колко капки, колко често, колко сукусии, дали е нужно допълнително разтваряне - не знам, знае хомеопатът, или поне се надяваме да знае. Сред психотерапевтичната общност има един лаф, в който има мнооооого резон - Надеждата умира последна, след като е убила всичко друго  Grinning

Помислете и ще разберете...

Ама аз друго да ви питам, защо да продължавате да ходите при "хомеопат", който не спазва принципите, пък да ползвате акъл от форуми или книги и да вършите работата, която хомеопатът трябва да свърши и за която му се плаща ?

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 13:45 от Nial

# 738
  • Пловдив

Това трябва пак да е индивидуално...за всеки различно!

# 739
И все пак винаги може в една чаша да се сложат 20 мл. вода и да се постави гранулата, да се разбърка енергично с лъжичка и да се вземе доза. Така приготвеният разтвор има трайност 7 дни, преди да се завъдят чехли, амеби, еуглени и друга паплач.

От този разтвор вече след енергично сукусиране се пие 2, 3 и т.н. пъти на ден ли newsm78

# 740
Аз откъде да знам?

Познавам ли конкретното състояние за което се взема ХЛ?

Свалял ли съм случай? Правил ли съм му анализ? Реперторизирал ли съм?

Диференциална диагноза правил ли съм?

Аз ли съм ви дал ХЛ?

Отговорете ми на тези въпроси и аз ще ви отговоря за вашия конкретен случай колко пъти на ден, колко сукусии и т.н.

И да ви кажа...чашата, ако я сукусирате ще се разплиска  Grinning Чашите се разбъркват, шишетата се сукусират.

Пие се така както е препоръчал хомеопатът, надяваме се че той знае какво прави.

Само тази надежда ни остана...

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 14:46 от Nial

# 741
  • Пловдив
Не е ли по-правилно да не се бърка с лъжица/метална/,а със сламка и в пластм.чаша?

# 742

Стъклена лъжица, стъклена чаша, дестилирана вода е най-правилно.

# 743
  • Пловдив
Не е ли по-правилно да не се бърка с лъжица/метална/,а със сламка и в пластм.чаша?
Стъклена чаша с пластмасова лъжица Peace.

# 744
А пък аз питам: след като гранулите действат на много хора (поне така казват хората), защо просто този параграф не се преразгледа - толкова ли е невероятно то4но този параграф да е сбъркан?

Всъщност, този принцип как е измислен : правени ли са изобщо някъде изследвания да се сравни ефекта от гранулите и от те4ните лекарства, или е приведен само теорети4но?

Правени са.

Доказванията са тези експерименти.

Доказванията не лекуват.

Не ми разбра въпроса. Аз не питам, дали са правени експерименти с гранули изобщо, а дали са правени експерименти, които да сравнят ефекта от прием на гранули и разтвор. Тоест, на една група да се дават в те4на форма, на друга група да се дават под формата на гранули, и да се види има ли разлика.

А ина4е и за самите доказвания аз не намирам основание да вярвам, 4е се извършват в действителност или се извършват правилно, защото навсякъде само казват, 4е дадено лекарство е доказано, но не дават пове4е информация.

И като няма контрол: все едно да ви кажат " Този антибиотик е тестван, ама няма да ви кажем на колко души, къде, кога и как. Но да знаете, 4е работи. Не може да не работи, защото медицината е непогрешима, пък ако на вас ви се е слу4ило да не помогне - грешно са ви я прилагали. Ако вие имате изследване, 4е антибиотика не работи - подкупили са ви БигФарма да манипулирате резултатите. ".

----

И аз се 4удя за лъжицата и водата: първо, водата трябва винаги да е дестилирана, нали, за да се отърве от стари влияния; и второ - метала от лъжицата няма ли да остави следи от метални йони и отново да промени свойствата (и от пластмасата). Не е ли най-правилно в стерилно стъклено шишенце да се постави, да се залее с дестилирана вода, и да се разтръсква докато се разтвори, за да избегнем вси4ки страни4ни влияния?

http://www.nature.com/news/2008/081106/full/news.2008.1212.html вижте в тази статия се говори за "излъ4ваните" в разтвора вещества от пластмасата;

# 745
Ниал, разбрал сте ме погрешно, от Вас не желая да ме лекувате. Зададох въпрос, може би неправилно формулиран, но нали темата е такава. Не беше нужно да изписвате 10 въпросителни изречения за да разбера отговора.
Аз писах, че разтвора се сукусира, не съм уточнявала моя разтвор в чаша ли ще бъде или в друг съд, само цитирах алгоритъма на приготвяне.

# 746

Не ми разбра въпроса. Аз не питам, дали са правени експерименти с гранули изобщо, а дали са правени експерименти, които да сравнят ефекта от прием на гранули и разтвор. Тоест, на една група да се дават в те4на форма, на друга група да се дават под формата на гранули, и да се види има ли разлика.

Не си ми разбрала отговора.

Със сухи форми не се лекува.

Ако има "излекуване" със суха форма, то е в резултат от потискане, а не съгласно Принципа на Херинг.

На тези на които им се дават гранули - доказват. И тъй като по-силното динамично влияние потиска по слабото, то протича доказване (защото разстройството винаги започва от динамичните нива), а симптомите на фундаментално и лезионно изчезват, което лаик би изтълкувал, като излекуване.

Няма нужда от експеримент сравняващ гранули с течни форми, тъй като ефектът от приложението им е различен.

.

Oсвен това ви дадох да четете протоколи, къде е описано всичко - колко са доказващите, индивидуалните номера на всеки, кой от тях какви дози е вземал; симптомите са разписани по дата и час.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 15:07 от Nial

# 747

Ниал, разбрал сте ме погрешно, от Вас не желая да ме лекувате. Зададох въпрос, може би неправилно формулиран, но нали темата е такава. Не беше нужно да изписвате 10 въпросителни изречения за да разбера отговора.
Аз писах, че разтвора се сукусира, не съм уточнявала моя разтвор в чаша ли ще бъде или в друг съд, само цитирах алгоритъма на приготвяне.

Каквото съм сметнал за нужно - съм го написал.

Ако на вас не ви е нужно - прескочете го, ако искате.

Grinning

Цитирали сте обяснението ми за разтваряне в чаша и задавате въпрос как се сукусира.

От този разтвор вече след енергично сукусиране се пие 2, 3 и т.н. пъти на ден ли newsm78

Отговорил съм ви, че разтвор в чаша не се сукусира.

# 748
Прескочих го.

# 749

Друг път недейте да прескачате, защото в прескоченото може да има и нещо полезно.

Лесно е да се отхвърля...

Общи условия

Активация на акаунт