ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 847
  • 768
  •   1
Отговори
# 720

След като излекувах детето преди месец /с АБ и инжекции/, не съм го пускала на градина. По принцип хърка доста от съвсем малко. От 3 седмици обаче диша много леко по време на сън. На какво да го отдам - на гранулката, която била конституционното лекарство, на случайност или.....?

На въпроса може да отговори някой който познава детайлите на случая. Ние тук във форума не ги познаваме.

# 721
"Спирам лекарството и следва рязко подобряване" - ами на мен това ми прилича на подтискане...т.е по време на приема на ХЛ то е пречело на ЖС...

Ами не съвсем, защото то си свърши "черната" работа все пак, а с останалата, ЖС се справи сама!

# 722
  • Варна
Знам, че не познавате детайлите. Споменавам го, защото поне за това , при нас повтарящата се гранулка действа. За по нататък незнам.

# 723
"Спирам лекарството и следва рязко подобряване" - ами на мен това ми прилича на подтискане...т.е по време на приема на ХЛ то е пречело на ЖС...

Ами не съвсем, защото то си свърши "черната" работа все пак, а с останалата, ЖС се справи сама!

Прах в очите...ама щом така ви е ОК...

Я да видим к'во пише:

Имала съм случаи, когато сме в застой (леко подобряване и дотам)... Спирам лекарството и следва рязко подобряване.

А защо няма динамика докато вземате ХЛ? Докарва ви до някъде и до там.

Не е ли логично след като е лекарство - да лекува, т.е да има динамика?

Защо като го спрете се подобрявате рязко?

Да вземаш ХЛ и да има минимално подобрение + застой, и да го спреш и да се оправиш рязко, означава няколко неща:

1/ Дефинитивно знаем, че ХЛ са изкуствена болест. Хомеопатът подбира такава изкуствена болест (ХЛ), която да е максимално подобна на естествената, за да се реализира § 43 в Органон.

2/ Симптомите изчезват, защото изкуствената болест (ХЛ) измества естествената на която е подобна. Но тъй като изкуствената е все пак ПОДОБНА на естествената, т.е те са близки по своята същност, то остава чувството за застой (болест) и едва спирайки приема на ХЛ (изкуствената болест) следва рязко подобрение.

Изводът е, че ХЛ (изкуствената болест) е вземано по-дълго отколкото е нужно и в една и съща непроменена степен на динамизация, а последствията са описани в § 247 на Органон.

Я да видим к'во съм споделил пък аз, по-рано:

От същия параграф 247 на Органон дефинитивно знаем, че при приемане на сухи форми, динамизацията не се изменя, следователно жизнената сила получава един и същ стимул, който в един момент тя спира да отчита, тъй като степента й на динамизация става  по-голяма от степента на динамизацията на хомеопатичното лекарство. Ако продължаваме да стимулираме със същият неизменен стимул  жизнената сила, тя спира да бъде провокирана, т.е вторичното действие на хомеопатичното лекарство не може да се реализира и остава само първичното такова. Така възстановяването на здравето спира и започва доказване.

Откривате ли връзка? Да виждате, че едното обяснява другото?

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 12:21 от Nial

# 724

Знам, че не познавате детайлите. Споменавам го, защото поне за това , при нас повтарящата се гранулка действа. За по нататък незнам.

Не действа, не действа. Само са изчезнали симптомите, това не е равнозначно на излекуване.

В страниците по-назад подробно беше обяснено за йерахията на нивата на хомеоаптичния случай и че "изчезването" на симптом за простото око на наблюдателя лаик, не означава излекуване. Тя и главата спира да боли след аулин, ама ако е тумор - аулина не му пречи да се развива, или пък ако главоболието е заради проблеми с очите - аулина няма да ги реши.
Ей за това ви приказвам. Неспазването на принципите на хомеопатията в най-добрият случай е симптоматично лечение, като цената е потискане на ЖС, т.е дългосрочно не подобрява здравето на човек, не го прави невъзприемчив към разболяване, а точно обратното...

# 725
Добре, АЗ, дето квалификацията ми е в коренно различна насока, схванах всичко и още малко ще почна, да преподавам хомеопатия!
Как, КЛАСИЧЕСКИ хомеопати, които постоянно повишават квалификацията си, НЕ СПАЗВАТ основни принципи в хомеопатията?!? Ей това, ми обяснете!  Praynig Rolling Eyes

# 726
И аз това питам.

Питам също и ЗАЩО?

Да не съм им у главите, че да им зная мотивацията.

Защо един човек не си върши съвестно работата?

Това не е въпрос само към практикуващите хомеоаптия.

Въздържам се да ги наричам хомеопати, защото хомеопат е човек, който спазва принципите на хомеопатията.

Аз имам обяснението за себе си - неквалифицирани са за това което практикуват.

Отиваш на курс, който е с продължителност 2 години и половина, плащаш си някакви пари, изпитват те, като те оставят сам в стаята да си пишеш, т.е да си препишеш. Текущият контрол е само върху ММ (лекарствознание). Няма изпити по хомеопатична философия (Органон), няма изпити по методология на хомеопатичното предписание (реперторизация и дългосрочно водене на случай), няма изпит върху видове хомеопатично предписание. Накрая преди финалния изпит трябва да депозираш есе, което си скалъпил криво, ляво вкъщи....После ходиш по семинари и задаваш тъпи въпроси, щото ти липсват базови познания....е така става....

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 12:28 от Nial

# 727
А пък аз питам: след като гранулите действат на много хора (поне така казват хората), защо просто този параграф не се преразгледа - толкова ли е невероятно то4но този параграф да е сбъркан?

Всъщност, този принцип как е измислен : правени ли са изобщо някъде изследвания да се сравни ефекта от гранулите и от те4ните лекарства, или е приведен само теорети4но?

# 728
Правени са.

Доказванията са тези експерименти.

Доказванията не лекуват.

Описах многократно, както и в Органон е описано, че приемането на един и същ непроменен стимул пречи на реализиране на вторичният ефект на ХЛ, така че остава само първичният - изявяват се симптоми = доказване.

Когато искаме да доказваме не приемаме течни ХЛ, а само сухи форми.

Дефинитивно целта на лечението не е да се доказва ХЛ.

Параграфът е съвсем точен и не се нуждае от ревизия.

От ревизия се нуждаят дипломите на много от практикуващите.

# 729
Объркващо е, ето цитат от твой колега, малко е старичък поста, но противоречи на твоите.

Цитат
но безсмислица е да се предписват 5 гранули, когато и една, максимум 2 вършат работа, безсмислица е и пиенето на хомеопатично л-во - никъде Ханеман не казва че хомеопатичното л-во се пие. То се поставя под езика, независимо дали са гранулки, прах или няколко капки, и се абсорбира през лигавицата.

# 730
  • Пловдив
Ниал какво е това твоето търпение не знам, ....как не ти стана досадно да пишеш едно и също и пак да има неразбрали Rolling Eyes (или непрочели newsm78). Аз уж блондинка....пък те разбирам....май нещата отиват към развенчаване на мита за блондинките Laughing.

# 731

Объркващо е, ето цитат от твой колега, малко е старичък поста, но противоречи на твоите.

Цитат
но безсмислица е да се предписват 5 гранули, когато и една, максимум 2 вършат работа, безсмислица е и пиенето на хомеопатично л-во - никъде Ханеман не казва че хомеопатичното л-во се пие. То се поставя под езика, независимо дали са гранулки, прах или няколко капки, и се абсорбира през лигавицата.

За да не се объркваш - чети Органон, написано е черно на бяло, директно от източника - Ханеман, няма нужда да се преразказва. Ако можеш - чети в оригинал, защото в преводите има често неточности.

Иначе да, семантично можем да се хванем за думата пият, преглъщат и т.н.

Извинявам се за некоректната употреба на глагола [пият], вече ще пиша [поставят], но това по никой начин не променя написаното от мен.

Ако си говорим за метериални потенции, под 12СН, тогава броят гранули има значение, защото определя количество вещество.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 12:58 от Nial

# 732
  • Пловдив
А има ли връзка това как се преподава...демек не както трябва...и това,че повечето хом. практикуват нелегално Rolling Eyes И затова няма инфо никъде за никой от кадърните,а се носят слухове от уста на уста!

И ако всеки път преди всеки прием/днес веднъж,утре пак така/ сикусиите са винаги 10,пак ли е подтискане?

Barbera,само не казвай,че си от П-в и ходиш при Юрукова...

# 733

А има ли връзка това как се преподава...демек не както трябва...и това,че повечето хом. практикуват нелегално Rolling Eyes И затова няма инфо никъде за никой от кадърните,а се носят слухове от уста на уста!

Има и к'во ?

И ако всеки път преди всеки прием/днес веднъж,утре пак така/ сикусиите са винаги 10,пак ли е подтискане?

Не бе,  tandonova, не. Това как го измисли? Обаче, няма да сукусираш гранулите, защото от това няма смисъл.
Ако сукусираш гранулите всеки път преди да си поставиш гранула под езика, това ще доведе до потискане или доказване.

Нали днес течното лекарство е в една степен на динамизация, например 30. Като го сукусираш утре преди прием 10 пъти - променяш динамизацията, да кажем 30 + х. Следващият ден като сукусираш пак 10 пъти преди прием - пак променяш динамизацията 30 + х + х. Динамизацията на ХЛ плавно се променя, както плавно се променя динамичността на жизнаната сила. Така, че от гледна точка на  § 247 няма да има потискане. Обаче ако ХЛ не е правилно определено (не е подходящо за конкретния сллучай) това също е предпоставка за потискане. Ако потенцията е несъобразено висока § 276 с характеристиките на ЖС на пациента, пак може да има потискане, при все че ХЛ е течно и се сукусира всеки път (при все, че е спазен § 247). С две думи - на много места може да се издъни хомеопатът, ама нали за това се учи и минава изпити и т.н....ако добре е учил, от добри преподаватели и е издържал  адекватно организирани изпитни сесии.
То пък като е нелегално и няма регулаторно тяло кой ще ги съблюдава тези неща. В медицинските университети (легално) има  експресни курсове на Боарон, ама те пък не са хомеопатия. То пък и законът позволява щом си лекар по медицина или дентална медицина - можеш да практикуваш хомеопатия без да си учил специално за това, нищо че едното няма общо с другото. То пък и за УНСС се носи слух, че който не е влезнал - той не се е дипломирал, така че....

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 13:21 от Nial

# 734
Barbera  е във Варна... незанам при кой хомеопат.. истина е че във Варна никой не лекува с течни.. предишният ни хомеопат ми е давал едно лекарство да го пия по 20 дни всеки ден.. настоящия по една гранула и се виждаме след месец, като ако има нещо фрапантно му се обаждам, ако ли не - си записвам и споделям за динамиката, като се видим.. но при остро състояние се е случвало по една гранула дневно 2 или 3 пъти да са все в твърда форма..
и понеже Ниал попита - не нямам намерение да го питам защо го прави, нито да споря с него на тема хомеопатия... ако видя че не се справя със здравето ми или това на детето ми - просто ще търся алтернатива.. както направих с предходния хомеопат.. абсурдно пък е да му циртирам О.

Общи условия

Активация на акаунт