ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 855
  • 768
  •   1
Отговори
# 705

Един интересн въпрос напира в мен, така че ще го отперя  Grinning

Ако ходите при "хомеопат" и разберете, че нарушава основен принцип в хомеопатията, какво ще правите после?

Ще си поговорите с него?

Ще искате да ви обясни защо го нарушава?

Ще продължите ли да ходите при него?

# 706
Здравейте, съвсем от скоро водя детето си при класически хомеопат. Обърнах се към него след сериозно боледуване, а и искаха да ни вадят трета сливица. Хомеопата ни изписа някакво лекарство, което в момента не мога да си спомня, но започваше с "мед" 15 C за 10 дни. Хремата на детето не спираше, но това било добре според лекаря. След 3 седмици отново отидох, защотото секретите бяха вече жълто-зелени, а съм чувала, че това е знак за влошаване. Тогава ни дадоха Ликоподиум. След два приема детето вдигна висока темп., която овладяхме за два дни с Бела Дона 30 и Нурофен, но в рамките на няколко дни вече се бяха повили и хрипове в гърдите. Възможно ли е някое ХЛ да разболее или просто детето е било във фазата на разболяване.

# 707
Един интересн въпрос напира в мен, така че ще го отперя  Grinning
Ако ходите при "хомеопат" и разберете, че нарушава основен принцип в хомеопатията, какво ще правите после?
Ще си поговорите с него?
Ще искате да ви обясни защо го нарушава?
Ще продължите ли да ходите при него?

На всичките въпроси - ДА
Само на последния - зависи какъв ще е аргументът му.

п. п. Сега се сещам, преди няколко години ми беше споменал за разреждане, евентуално, ако се наложи. Обясни ми какво да правя....но не се наложи!

# 708
  • Варна
Днес бяхме при нашия хомеопат и го попитах защо са в суха форма всеки път гранулите? Така било правилно! Бил ходил достатъчно по семинари и разни там учения и знаел много добре кое е правилно. Дори ми се стори, че се разсърди, понеже едва ли не аз давам акъл как да лекува. Внимателен , винаги ни изслушва, имам постоянна връзка, но все още не сме го изпробвали в екстремна ситуация. Интересното е, че имам познати, които са доволни от него. Всъщност това може и да е само подтискане на симптомите както казвате.

# 709

Днес бяхме при нашия хомеопат и го попитах защо са в суха форма всеки път гранулите? Така било правилно! Бил ходил достатъчно по семинари и разни там учения и знаел много добре кое е правилно. Дори ми се стори, че се разсърди, понеже едва ли не аз давам акъл как да лекува. Внимателен , винаги ни изслушва, имам постоянна връзка, но все още не сме го изпробвали в екстремна ситуация. Интересното е, че имам познати, които са доволни от него. Всъщност това може и да е само подтискане на симптомите както казвате.

Покажете му Органон и § 247 и попитайте защо там пише различно от това, което той прави?

Попитайте го как плавно се изменя динамизацията на сухите форми, както Ханеман е препоръчал?

В Органон са принципите на хомеопатията, той нови ли е измислил?

Не казвам аз така, Ханеман и цялата хомеопатична общност практикуваща съгласно принципите на хомеопатията е утвърдила този принцип, като единствено правилен и некриещ риск за здравето на пациента в дългосрочен аспект.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 02:16 от Nial

# 710

Здравейте, съвсем от скоро водя детето си при класически хомеопат. Обърнах се към него след сериозно боледуване, а и искаха да ни вадят трета сливица. Хомеопата ни изписа някакво лекарство, което в момента не мога да си спомня, но започваше с "мед" 15 C за 10 дни. Хремата на детето не спираше, но това било добре според лекаря. След 3 седмици отново отидох, защотото секретите бяха вече жълто-зелени, а съм чувала, че това е знак за влошаване. Тогава ни дадоха Ликоподиум. След два приема детето вдигна висока темп., която овладяхме за два дни с Бела Дона 30 и Нурофен, но в рамките на няколко дни вече се бяха повили и хрипове в гърдите. Възможно ли е някое ХЛ да разболее или просто детето е било във фазата на разболяване.

Ако предписанието не е правилно, то ХЛ по никакъв начин не помага за възстановяване на здравето и заболяването прогресира, а човек се надява да действа - по този начин може да се пропусне възможността да се получи адекватна и навременна помощ. Това е единият вид вреда, защото човек всъщност не се лекува. Същият тип вреда е, когато алопатичен лекар не провежда адекватно за случая лечение.

Ако ХЛ не е подходящо за случая, но "хомеопатът" не отчете това и то се приема дългосрочно е възможно да се получи потискане или доказване. Това е другата вреда, която може да се нанесе.

Ако хомеопатът практикува съгласно утвърдените принципи на хомеопатията, разписани в Органон, то риска от вреда се свежда до минимум.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 02:17 от Nial

# 711
От същия параграф 247 на Органон дефинитивно знаем, че при приемане на сухи форми, динамизацията не се изменя, следователно жизнената сила получава един и същ стимул, който в един момент тя спира да отчита, тъй като степента й на динамизация става  по-голяма от степента на динамизацията на хомеопатичното лекарство. Ако продължаваме да стимулираме със същият неизменен стимул жизнената сила, тя спира да бъде провокирана, т.е вторичното действие на хомеопатичното лекарство не може да се реализира и остава само първичното такова. Така възстановяването на здравето спира и започва доказване.

Дефинитивно знаем, че течните хомеопатични лекарства, след сукусии повишават своята степен на динамизация, т.е са всепроменящи се.
Ако искаме да променим степента на динамизация на сухите форми, трябва да тритурираме, т.е да вкараме енергия в системата на хомеопатичното лекарство.

Човек посещава хомеопат, защото търси възстановяване на здравето, а не желае да доказва конкретно ХЛ - следователно принципите на хомеопатията трябва да се прилагат така, щото да има възстановяване на здравето, а не потискане или доказване.

Цяла тема от близо 50 страници се повтаря едно и също, че и в предишната.....ха дано някой разбере.

# 712
  • Пловдив
От същия параграф 247 на Органон дефинитивно знаем, че при приемане на сухи форми, динамизацията не се изменя, следователно жизнената сила получава един и същ стимул, който в един момент тя спира да отчита, тъй като степента й на динамизация става  по-голяма от степента на динамизацията на хомеопатичното лекарство. Ако продължаваме да стимулираме със същият неизменен стимул жизнената сила, тя спира да бъде провокирана, т.е вторичното действие на хомеопатичното лекарство не може да се реализира и остава само първичното такова. Така възстановяването на здравето спира и започва доказване.

Дефинитивно знаем, че течните хомеопатични лекарства, след сукусии повишават своята степен на динамизация, т.е са всепроменящи се.
Ако искаме да променим степента на динамизация на сухите форми, трябва да тритурираме, т.е да вкараме енергия в системата на хомеопатичното лекарство.

Човек посещава хомеопат, защото търси възстановяване на здравето, а не желае да доказва конкретно ХЛ - следователно принципите на хомеопатията трябва да се прилагат така, щото да има възстановяване на здравето, а не потискане или доказване.

Цяла тема от близо 50 страници се повтаря едно и също, че и в предишната.....ха дано някой разбере.

Жалко е че не се чете, никой не си прави труда, да се върне и да прочете цялата тема Rolling Eyes.... има толкова много полезна информация(която отговаря на много въпроси), която сте писали ти и Александър  bouquet.
 Аз когато "прохождах" по темата и търсих информация за хомеопатията, прочетох всички теми назад Rolling Eyes, след това и малко литература по въпроса. Въпросите които останаха без отговор бяха пренебрежително малко...
пп.Така избегнах генерирането на непрекъснат спам, както правят напоследък някои пишещи тук.

# 713
Аз не виждам нищо лошо да питаш хомеопата, да ти обясни на разбираем език това, което прави с теб, пък ти, дори и да не разбереш какво ти казва.
Не виждам резон в това хомеопатът да се дразни, че пациентът му се съмнява, пита, иска....все пак става въпрос за неговото здраве.
Другите лекари също се дразнят в повечето случаи. Според мен си е до човек.
Питала съм, питам и ще продължавам да питам какво ми се дава, защо ми се дава, какво мога да очаквам и т.н. Това е мое право. Доверието не само към лекар, а и към всеки човек се гради с години.

# 714
И все пак...трябва да има някаква логична причина, масово хомеопатите да изписват, в суха форма. Какво научават там, на семинарите, ако не нещо толкова съществено?!

От същия параграф 247 на Органон дефинитивно знаем, че при приемане на сухи форми, динамизацията не се изменя, следователно жизнената сила получава един и същ стимул, който в един момент тя спира да отчита, тъй като степента й на динамизация става  по-голяма от степента на динамизацията на хомеопатичното лекарство. Ако продължаваме да стимулираме със същият неизменен стимул жизнената сила[/color], тя спира да бъде провокирана, т.е вторичното действие на хомеопатичното лекарство не може да се реализира и остава само първичното такова.Така възстановяването на здравето спира и започва доказване.
А понякога, не е ли достатъчно една 'добре обучена' жизнена сила да се справи само с един и същ стимул? Имала съм случаи, когато сме в застой (леко подобряване и дотам)... Спирам лекарството и следва рязко подобряване.

# 715
  • Пловдив
И все пак...трябва да има някаква логична причина, масово хомеопатите да изписват, в суха форма. Какво научават там, на семинарите, ако не нещо толкова съществено?!

От същия параграф 247 на Органон дефинитивно знаем, че при приемане на сухи форми, динамизацията не се изменя, следователно жизнената сила получава един и същ стимул, който в един момент тя спира да отчита, тъй като степента й на динамизация става  по-голяма от степента на динамизацията на хомеопатичното лекарство. Ако продължаваме да стимулираме със същият неизменен стимул жизнената сила[/color], тя спира да бъде провокирана, т.е вторичното действие на хомеопатичното лекарство не може да се реализира и остава само първичното такова.Така възстановяването на здравето спира и започва доказване.
А понякога, не е ли достатъчно една 'добре обучена' жизнена сила да се справи само с един и същ стимул? Имала съм случаи, когато сме в застой (леко подобряване и дотам)... Спирам лекарството и следва рязко подобряване.
Ако под "само с един и същ стимул" имаш предвид еднократно приет прием на ХЛ, отговорът е ДА. "Добре обучена ЖС", не го разбирам....ЖС нали е динамична newsm78.
"Спирам лекарството и следва рязко подобряване" - ами на мен това ми прилича на подтискане...т.е по време на приема на ХЛ то е пречело на ЖС...

# 716

Няма логична причина, прости са!

Логиката е в принципите - принципите са в Органон.

Не съществува разумно обяснение за неспазване на основен принцип в хомеоаптията.

Тъй като хомеопата ви не ви инструктира да тритурирате в продължение на 3 часа (защото толкова се трирурира за една степен на динамизация) преди да си вземете ХЛ, няма друг начин да повишите неговата динамизация, освен да го разтворите или той да ви приготви разтвор, който може да бъде сукусиран всеки път преди прием.

Ако се налагат чести приеми и ХЛ не е течно - тогава се потиска ЖС или може да се стигне до доказване.

# 717

Абсолютно лишено от логика твърдение.

Чиста форма на потискане. Повтарянето на една и съща непроменена доза действа като "спирачка" на процеса на възстановяване на здарвето.

Ако състоянието е такова, че е достатъчен един прием, една доза (течна или гранула) и ЖС реагира и възстановява здравето, тогава няма нужда от повторни приеми.

Ако състоянието е такова, че един прием не е достатъчен и се налагат още приеми на ХЛ, то при първият прием ХЛ е стимулирало ЖС и тя отговаря на този стимул, започва адаптационен процес, имащ за цел възстановяване на здравето.
Но състоянието е такова, че след един стимул адаптацията не е приключила и се налга нов стимул за да продължи процеса на възстановяване на здравето. ЖС вече е отговорила на стимул с орпеделена интензивност и променя своята динамичност, стимул със същата интензивност, повече не я стимулира. Точно това представлява повторението на сухи форми. И тъй като ЖС вече е с по-висока степен на динамичност, ХЛ с по-ниска от нея динамизация повече не я провокира в посока на възстановяване на здравето. То се явява пречка, спирачка на този процес. Ако малоумният и непрочел Органон "хомеопат" продължи да повтаря една и съща, непроменена доза (гранули) то няма вторично действие на ХЛ (това което лекува; вторично действие е начина по който ЖС отговаря на стимула, т.е излекуването произтича от самата ЖС), а има само първично действие. Първичното действие е това което ХЛ причинява на ЖС = доказване.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 11:29 от Nial

# 718

"Спирам лекарството и следва рязко подобряване" - ами на мен това ми прилича на подтискане...т.е по време на приема на ХЛ то е пречело на ЖС...

А така!

Само че ние защитаваме "хомеопатите" си, щото нали...са нашите. Или си хвърлям пясък в очите и отказвам да видя учебникарска истина... щото все пак не искам да си призная, че със здравето ми или със здравето на детето ми се занимава некомпетентник....щото си е страшно, ако е така...

Е, да, ама е така...

И при липсата на регулаторно тяло,пазарът ТРЯБВА да стане регулаторно тяло. Пазарът се прави от потребителите. Ако потребителите на услугата "хомеопатично лечение" повишат здравната си култура и информираността си относно хомеопатията, тогава ще се повишат изискванията им спрямо хомеопатите и онези които не искат да останат гладни, ще са ПРИНУДЕНИ да подобрят качеството на предлаганата услуга. Търсенето определя предлагането.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 11:25 от Nial

# 719
  • Варна
След като излекувах детето преди месец /с АБ и инжекции/, не съм го пускала на градина. По принцип хърка доста от съвсем малко. От 3 седмици обаче диша много леко по време на сън. На какво да го отдам - на гранулката, която била конституционното лекарство, на случайност или.....?

Общи условия

Активация на акаунт