ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 852
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Александър, всеки средно интелигентен или над средното ниво читател може да отвори който и да е атлас по ембриология или биология на развитието и да види, че схемата, която си пуснал е абсолютно погрешна.
Така или иначе, от казаното дотук излиза, че  само се твърди, че хомеопатични изследвания се правят, но трябва да ги приемем на доверие, защото никъде не се публикуват подробни резултати?
Единствената причина да отказваш да дадеш информация за експериментите си е, ако са проведени съмнително; това,  наред с това че всеки самозванец може да практикува, ме кара да си мисля, че дори да работи по принцип, лечението с хомеопатия е много рисково, защото липсва всякакъв контрол и всеки може да каже:  аз доказах, че това Хл има тези и тези симптоми и никой не е в състояние да го опровергае, освен ако не повтори доказването сам. Всички данни в хомеопатичните книги може да са измислени!? Не мога да разбера как смеете да се лекувате с това.

Между другото, можем да кажем, че тя и алопатията е безпогрешна, всички проблеми идват от неправилното и прилагане, а ако друго ви е помогнало - не е, само е потиснало симптомите, ще видите Wink

# 691
  • София - Варна - Бургас
Кашарел, никой няма да ти каже какво можеш да дадеш - това се прави след обстойно интервю. А вашият хомеопат не е класически, т.е. не е хомеопат, защото не спазва принципите на хомеопатията, изписвайки няколко ХЛ, които да се дават едновременно. Ако искаш да лекуваш детето с хомеопатия, по-добре намери някой, който да спазва принципите ѝ. Другото е все едно да лекуваш с традиционна медицина  Peace.

Ниал, теб ще те чета по-подробно по-късно, че ми е трудно да асимилирам  Laughing. И тая схема на Александър не я разбрах много...  Rolling Eyes. Хомеопатията може ли да направи простите хора умни?  Mr. Green

Кашарел добре дошла!  Hug  
 Всяка нова тема започва с това:
"Внимание: Форумът е за обмяна на личен опит, свързан с хомеопатията и информацията в него не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските или хомеопатични специалисти." http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=570333.0

Усмихнатото, Виджейкър е направил схеми, които от една страна показват какво е движението на болестта, към оздравяване или влошаване, като се отчитат миазмите и органите и системите на човешкото тяло, спрямо това от кой слой произхождат при оформянето на човешкият зародиш - Екодермален, Ендодермален, Мезенхимален и т.н.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 19:50 от Aleksander

# 692
  • София - Варна - Бургас
Александър, всеки средно интелигентен или над средното ниво читател може да отвори който и да е атлас по ембриология или биология на развитието и да види, че схемата, която си пуснал е абсолютно погрешна.
.........................................................

Това не е моя схема, а на Д-р Виджейкър, обърнете се към него или неговити книги.
  Laughing

# 693
Това чия е не променя факта, че е биологично непоследователна.

Та изглежда, че йерархията на тези периферните нива не се определят при ембриогенезата. И трудно, като зародишните пластове са описани доста след Ханеман. Както и да е.

Ниал, всичко може да се обясни с по-прости думи, горните съчетания са толкова мъгляви, че не се учудвам, че органона се интерпретира различно от различните хомеопати.

Значи, ако приемем схемата по-горе може да съдим дали лечението е протекло посока периферия, ако завърши с изява по кожата, предшествани от прояви на по-долните нива?

# 694
Цъ, може да завърши и с хемороиди..... Laughing

# 695
Според мен не е смешно как всякакви самозванци лъжат хората, че ги лекуват с хомеопатия, затова си мисля, че е важно хората да знаят по какво да разпознаят некомпетентността. Видяхме, че боарон и гранули редовно се изписват например:  взели са им парите, а вместо лечение най-много да им докарат потискане. Аз искам да знам ако тръгна да се лекувам с хомеопатия как да забележа, че нещо не е наред.

# 696
Което ти прави чест! Peace

За хемороидите въобще не се шегувах! Peace

Откривам си общи черти с теб като например "Тома Неверни" и "Защотко". Нищо чудно да имаме общо лекарство Grinning

# 697
Според мен не е смешно как всякакви самозванци лъжат хората, че ги лекуват с хомеопатия, затова си мисля, че е важно хората да знаят по какво да разпознаят некомпетентността. Видяхме, че боарон и гранули редовно се изписват например:  взели са им парите, а вместо лечение най-много да им докарат потискане. Аз искам да знам ако тръгна да се лекувам с хомеопатия как да забележа, че нещо не е наред.

На мен много ми помогна четенето на книжки и внимателния подбор на хомеопат. Simple Smile
Първото помага много и за нещата, които трябва да наблюдаваш и да кажеш на хомеопата си, за да очакваш адекватно лечение. Има случаи, когато не се съобщават важни детайли.

# 698

... наред с това че всеки самозванец може да практикува, ме кара да си мисля, че дори да работи по принцип, лечението с хомеопатия е много рисково, защото липсва всякакъв контрол и всеки може да каже:  аз доказах, че това Хл има тези и тези симптоми и никой не е в състояние да го опровергае, освен ако не повтори доказването сам.
Всички данни в хомеопатичните книги може да са измислени!? Не мога да разбера как смеете да се лекувате с това.

Да проблемът е с контрола - какво се учи, как се дипломира? Видяхме директно неспазване на принципи, разписани в Органон - толкова директно, където тълкуване дори не е нужно.

Невъзможно е да се "опровергае" доказване, освен ако не бъде повторено и новото доказване се окаже  напълно различно от предходното.

Няма един сайт, в който да са събрани всички доказвания.

Протоколите от проведените доказвания се изпращат на съставителите на Enciclopedia Homeopathicа (която ви посочих като база данни, но ви беше скъпа, пък и не бяхте с Windows - все неща, които са ваша отговорност да промените, факт е че има източник и той ви беше посочен. ) където се верифицират с повторно доказване и след клиничен опит с потвърдените резултати, едно ХЛ влиза в ММ и реперториуми и се ъпдейтва периодично софтуерният продукт.

Дали ще бъде публикуван в интернет протокол от конкретно доказване, решава всеки провел доказване. Не е задължен да го прави. Може да не сподели с никой информацията и да я ползва еднолично. Всяка година се провежда хомеопатични конференции, навсякъде по света, където провелите доказване - представят резултатите от доказване на хомеопатичната общност и всеки е свободен да повтори това доказване.

И все пак- ето ви сайт с няколко протокола:

http://www.hominf.org/

Иначе вече обясних защо ви е мъгляво, но разбира се така не ви е удобно.
Мъгляво ви е защото ви липсват базови познания по дисциплини вън от полето на вашата компетентност и вие не правите нищо за да попълните тези празнини. Когато направите това, ще сте подготвена да подходите към хомеопатията. И защото много други преди вас, са подхождали като вас - една голяма част от "дипломиралите се" и практикуващи днес хомеопатия са голи и боси....а друга голяма част не разбират хомеопатия, а когато нещо не се разбира - то се отхвърля (пак Фройд в Теория за първичните процеси).

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 22:19 от Nial

# 699
Добре от къде човек да е убеден, че наистина ги повтарят и потвърждават, преди да ги включат в енциклопедията?

Само да вметна, че аргумента "каквото не го разбират го отричат" не е универсален; например, въпреки че не разбирам гравитацията, не я отричам защото виждам ефекта от нея;

Затова нека не го ползваме, иначе ще кажа, че може да се приложи с пълна сила както до мен и хомепатията, така и до антиваксинист и имунологията/патологията Wink  и двамата не разбираме принципите и не забелязваме доказателства за ефекта (не че ги няма) следователно ги отричаме. И ще се отклони темата.

# 700
Вселената няма как да не е имала нещо предвид, когато е създавала хейтърите. Може би е нужен канал?

# 701
multimodal

Цитат
На мен много ми помогна четенето на книжки [/b]
и внимателния подбор на хомеопат. Simple Smile
Първото помага много и за нещата, които трябва да наблюдаваш и да кажеш на хомеопата си, за да очакваш адекватно лечение. Има случаи, когато не се съобщават важни детайли.

А някои май мечтаят за това:

http://vbox7.com/play:c0f402ef&start=19&r=emb тук е със субтитри на български.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 23:48 от Maya_82

# 702
Честно казано, объркахте ме с тези течни форми!  ooooh!
Моят хомеопат течните ми ги дава винаги в неговия кабинет и то в случаите когато отивам за 'висока' потенция.
Иначе, при грип последния път ни изписа:
- на мен - gelsemium 30
- на дъщеря ми - arsenicum album 30
1 ден - на всеки час х 3 (оставаха 5 часа до края на деня)
2 ден - на 2 часа х 3
3 ден - на 3 часа х 3
Само в суха форма!И двете се оправихме много бързо, без никакви усложнения.
Сега, това правилно лечение ли е, или грешно??
Не вярвам, да не е чел Органон-а а и постоянно ходи по разни семинари...

# 703
В Органон пише - само течни, няма значение в кабинет или у вас си ги приемате.

Ако си купите гранули, трябва да ги разтворите.

Питайте го следващият път, защо ви дава сухи, след като в § 247 на Органон пише, че трябва да са течни и е описана вредата от приемането на сухи.

Споделете, моля, след това.

Интересно ми е каква ще е аргументацията.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 00:15 от Nial

# 704
В Органон пише - само течни, няма значение в кабинет или у вас си ги приемате.
Ако си купите гранули, трябва да ги разтворите.

Ясно, ще имаме сериозен разговор, следващият път!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт