ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 859
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Цитат
Йерархията на лезионно ниво се определя още по време на гаструлацията, когато се оформят зародишните пластове и се осъществява клетъчното диференциране.

- че кожата и нервната система произлизат от общ зародишен пласт: и двете са с ектодермален произход, как тогава "Лезионният слой също има своя йерархия, в ядрото на която стои нервната система, а в периферията - кожата. "

И ако това наричате прости думи  - "на база конкретната конституция и миазмичен терен" - то нищо чудно, че и самите практикуващи хомеопатия не разбират какво правят, на мен лично тези дефиниции са ми доста мъгливи и дават възможност за много свободни интерпретации. 

И все пак,

"Кой сипмтом ще изчезне първи и кой последен във всеки конкретен случай е различно, но естественото излекуване се случва винаги съобразно Принципа на Херинг. " - щом принципа на Херинг е от миазъма към лезията, значи последни трябва да изчезнат физиологичните симптоми, или пак нищо не съм разбрала?

И защо никъде няма резултати от хомеопатичните изследвания, да не би да се разваля магията, ако издадеш Simple Smile

# 676

кожата и нервната система произлизат от общ зародишен пласт: и двете са с ектодермален произход, как тогава "Лезионният слой също има своя йерархия, в ядрото на която стои нервната система, а в периферията - кожата. "

Taка, така...почетете, почетете...

Ще се развали магията ако ви кажа  Grinning

И ако това наричате прости думи  - "на база конкретната конституция и миазмичен терен" - то нищо чудно, че и самите практикуващи хомеопатия не разбират какво правят, на мен лично тези дефиниции са ми доста мъгливи и дават възможност за много свободни интерпретации.  

Толкова можете, толкова разбирате и за това ви е мъгляво.

Аз като разправям, че хомеопатия не се учи и разбира във форум   Grinning

Само, че дали вашата мотивация е да  разберете ?.....

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 03:20 от Nial

# 677
На мен ми изписват винаги една гранулка.И вече 1 година симптомите ми не са се върнали Simple SmileЯвно на мен ми е била достатъчна едната гранулка във висока потенция.

# 678
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Йерархията на лезионно ниво се определя още по време на гаструлацията, когато се оформят зародишните пластове и се осъществява клетъчното диференциране.

- че кожата и нервната система произлизат от общ зародишен пласт: и двете са с ектодермален произход, как тогава "Лезионният слой също има своя йерархия, в ядрото на която стои нервната система, а в периферията - кожата. "

И ако това наричате прости думи  - "на база конкретната конституция и миазмичен терен" - то нищо чудно, че и самите практикуващи хомеопатия не разбират какво правят, на мен лично тези дефиниции са ми доста мъгливи и дават възможност за много свободни интерпретации.  

....................................................

И защо никъде няма резултати от хомеопатичните изследвания, да не би да се разваля магията, ако издадеш Simple Smile

Това наистина е много важно и е подробно разглеждано още в далечната 2001 или 2002г, ако не бъркам, когато бях на семинара на Др. Прафул Виджейкър - виден Индийски хомеопат, има 3 книги на Български: "Прогностична Хомеопатия" и ето една от диаграмите му:

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 12:23 от Aleksander

# 679
  И аз да се запиша тук. Понеже хомеопатката не ми вдигна вчера..какво мога да дам на сина ми който е на 2.5г за хрема.

В петък беше със зачервено гърло и му предписаха следните лекарства за разтвор и да се дава на всеки 2ч.
 belladonna, capsicum и ferrum phosphoricum
Освен него пие и 3х4гр Phytolacca и 5х6 капки Euphorbium

От  вчера следобед се запуши нослето, днес на моменти тече вода, но секрета е оскъден. Какво мога да му дам?

# 680
Кашарел, никой няма да ти каже какво можеш да дадеш - това се прави след обстойно интервю. А вашият хомеопат не е класически, т.е. не е хомеопат, защото не спазва принципите на хомеопатията, изписвайки няколко ХЛ, които да се дават едновременно. Ако искаш да лекуваш детето с хомеопатия, по-добре намери някой, който да спазва принципите ѝ. Другото е все едно да лекуваш с традиционна медицина  Peace.

Ниал, теб ще те чета по-подробно по-късно, че ми е трудно да асимилирам  Laughing. И тая схема на Александър не я разбрах много...  Rolling Eyes. Хомеопатията може ли да направи простите хора умни?  Mr. Green

# 681

Кашарел, никой няма да ти каже какво можеш да дадеш - това се прави след обстойно интервю. А вашият хомеопат не е класически, т.е. не е хомеопат, защото не спазва принципите на хомеопатията, изписвайки няколко ХЛ, които да се дават едновременно. Ако искаш да лекуваш детето с хомеопатия, по-добре намери някой, който да спазва принципите ѝ. Другото е все едно да лекуваш с традиционна медицина  Peace.

Първо обстойно интервю е правено. Кой каза че хомеопата не изписва няколко лекарства? Само едно ли трябва да е?
 Не се заяждам, просто от скоро чета темата и отговорът ти не ми помогна особенно, обърква ме. Та , нали в началото на темите пише че темата е именно за въпроси, например когато не можеш да се свържеш с хомеопата си?

Ето цитат за хомеопата ми :
"работи по "класическата" хомеопатия.
Всъщност като се замисля изписва и комбинирани препарати, спрямо конкретното състояние на пациента.
Преподавател е в център за обучение и развитие на хомеопатията в България.
Работи успешно и с деца.
На мен лично ми помогна при лечение на хронична кандидоза.
"

# 682
# 683

Благодаря ви!  bouquet Четох, сега пак ще чета последното които си ми пуснала. Дадох клеева тинктура със сребърна вода, дано успея да се свържа. При прегледа пита дали може да духа нослето малкия и тогава му предписа лекарствата. Вероятно е нормално това което се случва, но аз се притесних.

# 684
  Първо обстойно интервю е правено. Кой каза че хомеопата не изписва няколко лекарства? Само едно ли трябва да е?
 Не се заяждам, просто от скоро чета темата и отговорът ти не ми помогна особенно, обърква ме.

Извинявай, че съм те объркала.
Да, ХЛ трябва да е само едно - казва го Органон - основната книга, в която са събрани всички принципи на хомеопатията, и по която следва да работи някой, кичещ се с титлата "хомеопат". Ако не спазва тези принципи, то този човек просто не е хомеопат, а... не знам какъв.
Палиа ти е дала линк, откъдето да започнеш да четеш, така че - enjoy  Simple Smile

Темата е за въпроси към хомеопати наистина, но няма никой да предпише тук каквото и да било; като прочетеш малко повече, ще разбереш защо, няма смисъл да се впускам в обяснения, може още повече да те объркам  Peace. А и аз не съм хомеопат, все пак, може пък и да те подведа без да искам.

# 685
Кашарелче, привет и тук. (По другите теми се позагубихме). Наистина прочети линка, който ти посочиха, или поне първата му страница. Лекуваш се при хомеопат, действащ по схема като с традиционните лекарства - алопатичните, на симптоматичен принцип.
Дават повече лекарства с надеждата да уцелят и покрият симптомите. Но за зачервено гърло и хрема лекарствата са стотици (може и още повече). Това е погрешно.
Да, ако се получи, родителят се радва "Ето, мина ми."Да, но минава за кратко. За потискането и "вкарването"навътре на симптомите пък да не говорим.
Никой уважаващ себе си и най-вече хомеопатията лечител няма да предпише пък комбиниран препарат. (То не че тези накуп, които приемате вие, не е същото....)
А за лека хрема според мен не е нужно дори хом.лекарство.
Добре дошла в клуба. При нас е интересно и тук всички са съпричастни и винаги готови за съвети.
(или бъркам? #2gunfire Joy)

# 686
  • Пловдив
hahaha

mamaden, и при вас ли процедира така?

Докато ползвахме услугите и..., Да.

# 687
  • Пловдив
mamaden, сега при друг ли сте? И при кой? Впечатления? Може и на лични...

# 688
mamaden, сега при друг ли сте? И при кой? Впечатления? Може и на лични...

Може ли и на мен?  bouquet

# 689
  • Пловдив
Не, аз не искам да сменям моя хом. Засега.

Просто събирам отзиви за други...така, за инфо... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт