Любители на котки - тема 49

• 47 115
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Привет! Отсъствахме за кратко, а виесте изписали цялата тема! Laughing
Танче, разкошни са снимките! Поздравления!  bouquet

А милият зайо защо така е пострадал? Не знаех, че на зайчетата се пилят зъбите. Те не си ли ги самоизпилват като хамстерите като гризат разни неща? Стискам палци бързичко да се оправи милото!

# 451
  • Варна
Котьо Hug  Да се похвалиш скоро thumbsup

# 452
  • на брега на морето
Взехме си синчето. Добре е понесло упойката, малко залита, но и това ще отмине. До довечера трябва да е по-оживен, а до утре на обяд да прояде. Малко по-бавничко му стават нещата заради възрастта му. Дадохме му парченца ябълки - веднага и изяде. На горната челюст имал мънички рани от израстналите кътници. Били му прораснали най-задните. Важно е да не мисли, че пак ще го боли, ако започне да яде.

А милият зайо защо така е пострадал? Не знаех, че на зайчетата се пилят зъбите. Те не си ли ги самоизпилват като хамстерите като гризат разни неща? Стискам палци бързичко да се оправи милото!

Те си ги самоизпилват със сеното (задните), защото с тях го стриват. Миналото лято му донесохме едно дъхаво сено от село. Не го яде с охота. Значи още тогава се е започнало. Но допреди месец си ядеше цялата храна, беше жизнен, игрив, разгонваше се всеки ден. Абе имало глава да пати.

# 453
  • Варна
важното е, че е нещо поправимо и ще се оправи Hug

# 454
  • Варна
Котьо, влизаш с добри новини. Hug Зайо да се съвзема бързо милия!
И мен ме страх от тези упойки...и още не съм се обадила за кастрация. Достраша ме нещо.  ConfusedПък Грей освен че усмърдява, също и зове с един силен вой. И друго ме притеснява-Грей като го кастрират, как ще опазваме оперативната рана, като той си влачи дупето по земята като върви точно там. Дали предлагат някаква превръзка. Много въпроси имам към ветовете май.
Таня, прекрасни снимки и коментари! Искаме още!  Hands Clap

Да ви покажа още едно сладко коте. Посреща туристите пред една пещера, там си го гледат(видях, че има купички с храна и вода). Явно е свикнал постоянно да го гушкат различни хора и не можах да го хвана на кадър сам.  Laughing

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 18:07 от kikaha1

# 455
  • Costa Rica
Пилят ги. Моят всеки месец е на вет, засега само за предни зъбки и без упойка. Като го мързи да дъвче, кой му е виновен. Mr. Green Ние сено не ядем, тенк ю вери мач! Нито селско, нито купешко - затова мама издържа зъболекаря Mr. Green

Котьо, стискам всички палци!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Ще прояде, щом не му пречат зъбките.

Танче, разкошен истанбулски коткариум!

# 456
Котьо, влизаш с добри новини. Hug Зайо да се съвзема бързо милия!
И мен ме страх от тези упойки...и още не съм се обадила за кастрация. Достраша ме нещо.  ConfusedПък Грей освен че усмърдява, също и зове с един силен вой. И друго ме притеснява-Грей като го кастрират, как ще опазваме оперативната рана, като той си влачи дупето по земята като върви точно там. Дали предлагат някаква превръзка. Много въпроси имам към ветовете май.
Таня, прекрасни снимки и коментари! Искаме още!  Hands Clap

Да ви покажа още едно сладко коте. Посреща туристите пред една пещера, там си го гледат(видях, че има купички с храна и вода). Явно е свикнал постоянно да го гушкат различни хора и не можах да го хвана на кадър сам.  Laughing

Сладурче

# 457
Котьо, браво на зайко, дано бързичко да се възстанови!
Танче, супер снимки, много се забавлявах с коментарите под тях.
Вижте палавницата Кира

, голяма лудетина е станала, като няма кой да я тормози.

# 458
  • Варна
Нашето Ленче също стана голяма лудетина Crazy Нощем беснее като невидяла, тази сутрин видяхме, че е разчастила една от мишките на Кетя и едно топче Laughing Нещата при нас маааалко по малко се нормализират сякаш, Ленчето е страшно неконфликтна и явно реши да признае шефството на Кетя, само мир да има. Кетя пък от време на време я гледа лошо и току хуква към нея, но без да е наострила опашка, колкото да провери реакцията и Ленчето тактично се изтегля от стаята. Много е сладка милата, излиза, постоява няколко секунди и провира глава през вратата да види накъде духа вятърът Blush Не че пак не се случва да се разсъскат и скарат, но е много по-рядко.

# 459
  • In a surreal moment!
Здравейте милички!
Аз да дам признаци за живот и да си призная, че ви чета , но съм много уморена и без настроение за писане. Маша и Писанчо са добре! Хапват попара, поиграват на гоненица, поспиват и да не е без хич гонят по някой майски бръмбър. Стуенчо е изпъден за вечни времена, защото първо го хванахме къде маркира - на крачолите на гащиризоните на мъжо, които висят на закачалката. Хапва си нашия и наизлизане - цъс - цъсссс.....Като го видях-умрях! Второ, защото със собственика му се скарахме жестоко. Заподозрян е за кражба, у нас, преди 2 седмици и се държи супер неадекватно. Щом е така - да си взема котето и да си се гледат, стига толкова благотворителност!
Само, че нищо такова не се случва и Стуенски седи гладен и се дере пред нашата разбита врата... Размеквам се...Проклет живот!
Иначе, аз очаквам, следващата седмица да направя последна хестероскопия и през майския цикъл да започна стимулация. Много се вълнувам и се надявам на късмет!

Поздрави от Маша и Писанчо, които са едни добри и любвеобилни дича, за радост на тяхната мамичка! Целувки на всички котачета, зайчета и прочие бонбончета!!!

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 19:15 от ИКСИ

# 460
  • София
Здравейте, момичета! Hug

Много благодарим за стиснатите палчета и положителната енергия!Преси вече си е у дома,взехме си я днес в 3 часа следобяда.Милата ми душичка тя,целите яйчници са и били в кисти и освен това е имала и вродена херния,погрижили са се и за нея.Там не беше яла,само близала от сосчето на пауча,но като се прибрахме и сложих храна,веднага започна да яде с апетит.Доста беше наплашена като я прибрахме,но вече се успокои и в момента се гушкат с мъжа ми на леглото Heart EyesОще е с абокат на лапичката,но утре ще и влеят последния антибиотик и ще и го махнат,доста я дразни,само си тръска лапичката.След 10 дена ще и извадят конците,казаха,че е много кротка и добричка.Та така ,всичко е наред,мисля,че бързо ще се възстанови,не можем да я опазим да не се катери,но явно я боли и внимава.Ще си спинка при нас,само трябва да я пазим ,да не я затиснем  през нощта.

Икси,пожелавам ти късмет от все сърце! Hug

Котьо,радвам се,че зайко е добре,дано се окопити бързо,милото!

Месечинке,ще се сдушат явно,още малко време им дайте Wink

Много сладка тая Кира!

Таня,страхотни снимки! Simple Smile

# 461
  • София
Браво на Преси и на зайо!

Танче
, да си жива и здрава, устата ми се схвана от смях. Най- ми хареса коментарът за котето, което и тази година било гладно.

МисНели, благодаря за снимките, тези не бях ги виждала. Шушонки какини. Онези, за които питах, бяха от по-късен период. Та от тогава комбинацията сив костюм и розова риза ми стана любима. И за бижута, и за интериор.

# 462
  • София
Mного се радвам, че новините за Преси и Зайко са добри! Бързо да се възстановяват!  Hug

Месечинке, и за почти разбирателството при твоите се зарадвах  Laughing. Дано стават все по-добри приятелки!   loveuuu

Кира става все по-красива!  Heart Eyes

На Ping Pong Cat как не му се откачи главата?!?!  Joy Joy Joy

Емел, това коте си го знаем от есента. Много ни се искаше да видим Рижко, но не се показа от никъде  Sad. Само черно-бялото дойде като ги викахме. Надявам се и Рижко да е добре и да му е минала опашката.

Благодаря на всички за похвалите! Те са най-вече за мъжът ми, но той си ги видя вече Laughing.

# 463
Радвам се че Преси и Зайо са добре! Бързо възстановяване и на двамата!  Hug

Пилят ги. Моят всеки месец е на вет, засега само за предни зъбки и без упойка. Като го мързи да дъвче, кой му е виновен. Mr. Green Ние сено не ядем, тенк ю вери мач! Нито селско, нито купешко - затова мама издържа зъболекаря Mr. Green
Честно казано за пръв път чувам да се пилят заешки зъби, но може би в домашни условия с купешка храна е различно, или пък от породата? Едно време гледахме много зайци на село, съседите и сега имат, никой нищо не пили. Но може би те си имат повече неща за гризене из двора и си ги поддържат сами. Тук знам че продават играчки за зайци за гризане, които общо взето са дървени блокчета или пръчки, за да си износват зъбите по естествен начин.

Азз... може ли да попитам ииии... понеже наистина не съм много наясно!!! -- какво точно ще рече саморазграждащи? Организмът си ги изхвърля сам или... пропадат нейде?!  newsm78
Саморазграждащи значи, че са направени от естествени материали които се разтварят и постепенно се абсорбират от организма. "Стопяват се" в тялото един вид... Не знам добре ли го обясних  newsm78

Танче, страхотно е котешкото ревю! И какво търпение само да им измисли коментари на всички снимки. Твоят мъж и на Месечинка ме впечатляват с обичта си към котките, това е рядко срещано мъжко качество  Laughing

Кира е голяма красавица. От известно време съм се запалила по Стар Трек (на стари години) и сега гледам поредицата Deep Space 9, в която главната героиня се казва Кира. Като видя котето Кира се сещам за героинята, и обратно  Grinning

Богданка много обича да гледа през прозореца от катерушката, ето така:

Оня ден пак си съзерцаваше мирно и спокойно, но не знам какво видя навън - изведнъж се стрелна през стаята а опашката й - огромна, като на катерица! Само 2-3 пъти е настръхвала така и въпреки че на нея сигурно не й е много весело, аз много й се радвам защото опашката й става една такава голяма и красива  Mr. Green Не успях да хвана хубава снимка, само тази стана по-успешна:

# 464
  • на брега на морето
Добро утро, момичета! Радвам се на добрите новини от вас. Е това е истинско удоволствие - котките здрави, зайците прояли и ококорили очички, майките им щастливи Grinning Hug

ИКСИ, жалко за Стуенчо, според мен е голям пич. Но при тези обстоятелства няма как.

Дидитка, много хубави бутчета е показала Богданка. Да се благодари, че ми е твърде далеч Grinning
Зайко е на шест години и досега нямахме никакви проблеми. Бях чувала, че не издържат упойката, та заради това и не го водех на ветеринар. Вчера обаче нямах абсолютно никакъв избор и като ми казаха че или ще пилят с упойка или гладна смърт почти припаднала се съгласих. А ако знаеш какви бяха станали ноктите  ooooh! - цели мечове. И тях е подрязала та Бишкот се чуди какво е станало. Моята докторка има чудната способност да успокоява родителите на животното.

Tasia, така съм ви мислила тези дни! Чудя се защо при първата операция за гумичката не видяха кистите. Детето можеше да мине само с едно рязане. Но напоследък все си мисля, когато имам тревоги, че това е най-доброто за момента, дори и да ми се струва страшно. Не че ми олеква, но поне ми дава надежда и въздържаност от отчаяние.

Целувам и стискам вашите котки (какво удоволствие Grinning), зайци, свинчета, хамстери и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт