Идват празници за нашите цветя - СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца

• 26 617
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
Привет милички  Hug!
Връщаме се от консултация-68см,7600гр!Добре е детенце,за сядането каза да не се притеснявам,скоро щяла да си седне сама !
Хаиде цунки на малчовците,да поизлезем,докато не е заваляло! Hug Heart Eyes

# 181
  • Пловдив
Добро утро, мами!
Да ви кажа мен пък тази информация за пюретата хич не ме притесни. Може и аз да не съм в ред, но все пак нека не забравяме и факта, че конкуренцията на пазара е жестока, а особено на такова световно ниво и нищо чудно нарочно да се пускат такива слухове. И даже и проверки могат да се правят нарочно. Все пак ако това беше факт нямаше да бъде новина само в един-два вестника, а щеше да гръмне целия свят.
То по тази логика не трябва да ядем нищо, а трябва да си построим по един парник с ултра мнодерна вентилация и сами да си отглеждаме продуктите.
И аз така мисля  Peace
Взимам основно на ХИП и на Гербер.И продължавам  Simple Smile
Елда давах, защото бях взела една каша от готовите!Харесаха я, както и всичко друго, което им предлагам Simple Smile
iv4i_79 , а защо не пасираш манджичките, като са по-едри мръвчиците newsm78?А ако пък са гъсти, прибавяй млякце.Аз така действам, когато пюретата са по-гъсти от нормалното Wink А за кухнята, смятам, ако е по-едра, да пасирам, в началото.
velizarka_8, най-важното е да не се обезводни Никинцето!И повръщането и разстройството и температурата водят до това Confused Вземи мерки и го оводнявай, колкото и да не иска да пие!Дано бързо преодолеете вируса Hug
Хубав ден на всички!

# 182
Да ви кажа мен пък тази информация за пюретата хич не ме притесни. Може и аз да не съм в ред, но все пак нека не забравяме и факта, че конкуренцията на пазара е жестока, а особено на такова световно ниво и нищо чудно нарочно да се пускат такива слухове. И даже и проверки могат да се правят нарочно. Все пак ако това беше факт нямаше да бъде новина само в един-два вестника, а щеше да гръмне целия свят.

Абсолютно съм съгласна с мнението на Jani4ka. Toчно това дискутирам с една приятелка в момента. И как все с/у най-известните марки се случват тези проверки и открития...  Laughing
Аз купувам и гербер - много са хубави.
Но така или иначе още месец ще яде пюрета (ако въобще ги прояде като хората), след което ще го запиша на кухня.

гала, може сутрин като втора закуска да даваш попара (ако си въвела глутен) или каша. Пюре (зеленчуково или месно) на обяд. Кашата може и като следобедна закуска. Плодови пюрета - когато се сетиш през деня. Аз лично не наблягам на тях.

# 183
  • София
Не искам никого да засегна, но аз лично никога не бих дала на детето си пюре на Ганчев. Имам позната, която работеше в завода, където ги произвеждат... Няма да ви разказвам подробности, за да не влияя на избора ви, но аз своя съм го направила.
Ако на пазара имаше истински Еко храни, щях да готвя и да давам от тях, но докато бебето е още малко и има пюрета, чиито съставки се надявам да са добре контролирани ще давам от тях. Казват, че най-добрите пюрета в БГ били на Хип и аз купувам от тях. Ако има по-добри бих ги взимала без да се замисля и даже ще съм ви благодарна, ако ме ориентирате.  
Съпругът ми е в агро бизнеса (ако мога така грубо да се изразя) и е доста наясно с това къде какво и как се отглежда в БГ, с какво се тори и какви пестициди най-често се използват. Някой беше писал за Гимел. Да, продуктите им наистина са качествени, произведени по изискванията на стандарта за Западна Европа, но всичко се изнася за чужбина. Тук остава само бракуваната им продукция. Не, че тя е с кофти качество, просто на вид не отговаря на зададените стандарти. А цените им са доста високи за краставици с вид на боздугани...  

velizarka, никак не звучи добре това, което споделяш. Дано да е някой невинен вирус, койт да премине бързо.  Hug

gala, моля те, изпрати ми на лични контактите на този център, благодаря ти!

# 184
  • София
Пюренца основно давам на Сънвал, нямат добавена сол и други подправки.Харесват ни Про-биото ,Семпер и Хип.Плодови основно на Гербер давам.Харесва и Бебевита ,но от тях яде по 2  Mr. Green  и ми идват скъпичко.Към Ганчев съм предубедена ,първо заради многото подправки ,които има в тях и второ ,че след едно тяхно пюре "млечна каша с банан и бисквити" ,което изяде до половина ,повръща цяла вечер на фонтан.

# 185
Преди 10 години, когато купувах на сина ми Хип пюрета,истерията беше около заразите с диоксини и луда крава.  Crazy Който не е имал бебе тогава ги е забравил, но аз ги помня  Wink Винаги ще има по нещо да ни психясва. Както и да е, на мен готовите пюренца са ми супер краен вариант по друга причина. Едно че наистина не ми пречи да сготвя набързо нещо на бебето и второ, моите деца са си с капризни стомахчета и колкото по-малко консервирани храни ядат, толкова по-добре. В този смисъл бих предпочела по-скоро храненето от детска кухня, отколкото от бурканче.  Peace

# 186
А цените им са доста високи за краставици с вид на боздугани...  

Стига де, боздугани  hahaha
Редовно купувам краставици и са съвсем нормални снажни краставички  Laughing

# 187
  • София
baby_doll, във Варна може и да има снажни краставички, но в Пикадили в Сф, откъдето аз пазарувам, има само дебели и буторести.  Laughing

# 188
на бебка и текат сополи като вода - нали това не е признак на настинка, а на зъби?

# 189
  • София
на бебка и текат сополи като вода - нали това не е признак на настинка, а на зъби?
Toва може само педиатъра да ти го каже  Peace .Но дори и да е от зъби ,то в следствие на понижения си имунитет ,детето е настинало.По скоро се надявай да не е вирус.

Казват, че най-добрите пюрета в БГ били на Хип и аз купувам от тях. Ако има по-добри бих ги взимала без да се замисля и даже ще съм ви благодарна, ако ме ориентирате. 

Пробвайте и Сънвал ,според мен са доста по-добри.

# 190
  • Пловдив
Гале, времето ще покаже какви са тия сополки. Дано да е от зъбки и няма нищо друго Peace! Но повечето мнения са, че покрай избиването на зъбките, бебенцата имат намален имунитет и се разболяват по-лесно! Следи Дарито за други симптоми!

# 191
  • София
Мами, моята бебка не е вдигала Т и не е имала никакви симптоми на разболяване при никненето на зъбите. Само това, че беше мнооого кисела и плачеш постоянно и денем и нощем.

geryaleksandrova, аз взех на Sunval няколко пюрета за проба. Отворих само едно със спанак и картофи, но нещо не ми допадна като аромат и консистенция, а и бебето не беше очаровано. Ще пробвам и другите, които съм купила и тогава ще мога да обобщя.  Grinning

# 192
  • София
brilliant  ,спанака с картофи и моята хубосница не го харесва  Grinning  ,но аз си настоявам и продължавам да й го давам  Mr. Green .Инче другите им пюренца ,много ги харесваме ,особенно тези с пащарнак

# 193
  • София
Аз съм взела и с пащърнак, но той май е от групата на морковите и целината, към които Александра е алергична, та още изчаквм да го дам. Вчера и дадох чист пащърнак и сега се оглеждам за реакция. Хем внимавам с алергииге и, хем като е добре и давам по малко за проба и чакам да видя дали ще реагра.

# 194
  • у нас
върнахме се днес от консултация Peace

кльощава 6,450  и 67 см и ние не сядаме Rolling Eyes . Имаме си още само един зъб.

За сега приключихме с ваксините- сложиха и последната петкомпонентнта. Пентаксима е сменен и сега е  нова- инфанрикс. до сега не ми е вдигала Т, но ми се струва че от тази ще вдигне. Сега спи и само я проверявам.

За пюретата- ние сме основно на бебевита, хип, овко и на ДМ - бейбилов. При нас нещата стоят че подбирам без млечен протеин Rolling Eyes. Хапва си детето. Правя и и оризова каша на Тьопфер- много и се кефи Laughing

Педито днес ми каза да включвам супа за стимулиране на апетита преди обедното хранене Simple Smile вие домашна ли правите или купувате пюрета- виждала съм и на хип и на овко  newsm78 след като въведа супата следва  и жълтък и глутена след жълтъка. Горе долу се пада малко преди консултацията др. месец да съм започнала с глутена. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт