Любители на котки - тема 50

• 45 970
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Теичка, да ти кажа, аз имам една коремна операция и известно време през шева "излизаха" бели червейоподобни неща. Конци са, да знаеш.

# 271
  • Варна
Теичка,
доколкото съм чела до два дни след операция е нормално да са отнесени, а все пак при Лъки не е било просто кастрация, а е имало усложнения. Спокойно, пийни си винцето и се отпусни. Представям си какво ти е, аз съм същата паника. Моята на следващия ден след операцията живна, но помня, че на Топъл дъжд писата няколко дни беше отпаднала, после си стана същата. Явно си е до коте, също както и при хората.

# 272
  • Варна
Сипах си винце, да поотпусна душата мало, че е на топка... 
Теичка, наздраве!  Hug Стискам палци силно да се оправя Лъки бързо!
И аз тъкмо мислех да си сипя нещо за душата!  Sunglasses Днес да ви разправям моите терзания. По обяд от терасата чухме котешки рев на пожар. Оказа се котенце, влязло под капака на кола.  ooooh! И никой не знае на кого е колата!  ooooh! За щастие успя да излезе самичко след много молби и миризма на пастет. Ходихме на вет, обезпаразитиха го и сега се чудим какво да го правим. Котенцето е на 45 дни, оранж, момченце! Ето го:
Терзанията ми всъщност са свързани с Грей- досега не бях виждала такъв страх у него. Просто обезумя.  Sad От обяд не е ял, не е спал, хвърли се на мъжо и го ухапа. Изкарва си го на нас, а от котето бяга. Има вероятност рижавкото да го занесем на село при леля, ама до тогава...ужас. Такива ми ти работи.

# 273
  • Варна
Във Фейсбук четох за рижаво котенце, заклещено под капак, да не е същото? Да ви е честито Laughing Дано се разберат с Грей, наскоро преживяхме и още преживяваме такава драма, та знам колко е кофти. Кетя също имаше период, в който си го изкарваше на нас и най-вече на мъжа ми, сега даже се прежалва да легне на един диван с Ленчето Crazy Е, в другия край, ама все е нещичко Simple Smile

# 274
  • Варна
Месечинка, то е! Laughing
Ама дано да намери дом, че положението е отчайващо.  ooooh! Е, разбира се, ще го гледаме, докато намерим неговите хора. Не мога да рискувам да го пусна- пак ще влезе в някоя кола. Хем ни е жал, хем Грей ни стига, абе луда работа. Simple Smile

Сега прочетох във фейса, че имало и друго заклещено коте под капак и е намерило дом. Месечинка, много са тези случаи. ooooh!

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 23:51 от kikaha1

# 275
  • София
Аз ви чета най-редовно, но нямам кеф да пиша - знаете, като има болни и бездомни котки не мога да измисля и две изречения.

Просто влизам да кажа, че стискам палци на всички нуждаещи се.

# 276
Не знам дали вярвате, но няколко минути след като писах, реших да погледна Лъки. Червеи.... Бели, от мухи... Веднага звъннах на този, който я оперира. Той каза, че много се съмнявал, но ние извадихме, т.е. червея се беше закачил на козината.
И като се разревах, и като писнах на този малоумник да ми оправя котката, чак мъжо пое телефона. Аз оттам се ядосах и се обадих в Син кръст. Един много любезен господин ми отвърна, че ни чака. Запътихме се натам с котето и червея... Само като го видя момчето каза, че е от мухи. А преди операцията я бяха налазили много мухи, и по козината й били останали ларви и така... После тези червейчета влезли в раната за да се хранят. Но от другата клиника не са ги видели, явно червейчетата са се били скрили по това време. Младежът от Син кръст прегледа Лъки, почисти й пак раната, огледа да няма повече червейчета в нея и й удари един антибиотик за да убие ларвите и червеите. Каза, че не се налагало ревизионна операция. Каза също да я следим как е. Няма температура. Каза също, че добре се възстановявала, ама тия пусти червеи душата и взеха. Докато я преглеждаше аз излязох отвън и като му ударих един рев... малееееееее чак в Кремиковци са ме чули... После мъжо идва и вика- да ми обяснил лекаря за инжекция някаква, и че операция толкова скоро не е препоръчителна. Аз като чух инжекция и вседнага си помислих, че искат да я умъртвяват и един още по-голям рев...........  newsm45
Влязох аз, а лекаря усмихнат (беше много готин) ми обясни какво е положението и каза да си я следя и да си ходя в другата клиника където си ходим по принцип, но ако има проблем мога винаги да го потърся. Чудесен човек, всичко обясни много добре. След като се прибрахме видяхме още 2 червея. Единият беше в предишната кутийка, а другият в мобилния кош. Убихме ги и аз се обадих на лекаря. Момчето каза да не се тревожа, че нямало да влязат в раната, понеже антибиотика ще ги унищожи. Дай Боже да е така и да се оправи милото ми животно. Днес ходихме точно три пъти на лекар... Утре на обяд сме пак на линия за антибиотика  да й намажат раничката. Момичета стискайте ни палци да се оправим веднъж за винаги. Много ми е скъпо животното, като дете. Този, който не е имал, той не знае какво е.
Успех на вашите любими животнки  Hug

# 277
О, Теичка, прегръщам те и ви пожелавам повече никакви такива препятствия!  Hug Ужас, да му се не видят и мухите. Но поне можеш да се успокоиш, че не са я "яли жива" - червеите от мухи не могат да ядат живо месо, обират само където има мъртва тъкан, т.е. почистват раната. Не знам това какво успокоение е... Но поне не са навредили.

Успех на малкото коте, дано си намери дом скоро!

Като ви чета историите, сигурно хич не трябва да се оплаквам, но нали и ние сме минавали на косъм от смъртта и сега подскачам доста лесно. Тая сутрин към 5ч. се събудих от до болка познатия звук на повръщаща котка. И понеже точно с повръщане почти се спомина добичето миналата година, ме обзе паника да не би да се повтаря всичко. Станах, рових в купчинката и открих... мишка  ooooh! Сега не знам да се успокоя ли, да се притеснявам ли. Ту се успокоявам че сигурно мишката просто й е подразнила стомаха, ту се панирам че друг път никога не е повръщала след ядене на мишка (а тя е ловджийка и много пъти е хващала и яла мишки), та се чудя да не би да е била натровена мишката  Sad Освен това, наред с мишката останалото беше огромно количество котешка храна, която от последното хранене е стояла минимум 5 часа в стомаха й, несмляна. Това е прекалено дълго време, и миналата година точно така спря да й мели стомаха и по 12 часа е стояла храна вътре. Но след това хапна закуска, на вечеря пак, и не е имало други инциденти, та дано няма трайни повреди. Най-вероятно няма нищо, но парен каша духа и му трепери на детето... Уф, не ми се мисли как ще превъртам от най-малкото нещо като родя човешки деца, щом така се шашкам за една котка  Mr. Green

И накрая нещо смешно, за да не е само оплакване  Embarassed Богданка си има правило - никога не яде дупетата на мишките  hahaha Колкото пъти е хващала досега, винаги е оставяла дупето с опашката и задните крака неизядени, по възможност на средата на хубавия килим. Та така и днес. Сутринта не го забелязах, но като се върнах от работа си ме чакаше на килима - оглозгано мише дупе  Crazy Ми така де, жената е с претенции, тия работи са под достойнството й!

# 278
Стискам палци за Лъки и Богданка.

# 279
  • на брега на морето
Аз ви чета най-редовно, но нямам кеф да пиша - знаете, като има болни и бездомни котки не мога да измисля и две изречения.

Просто влизам да кажа, че стискам палци на всички нуждаещи се.

И а като тебе, Емелче.

Теичка, с най-добри чувства към теб и още по-добри към котенцето ти - смени този аватар, прободен право в сърцето. Ако съм ти предизвикала неприятни чувства, моля, извини ме.

# 280
 ooooh! Лъки снощи прави страхотни разходки из апартамента.... Малеее не съм спала пак  Mr. Green Пишка към 4, после пак легнахме и се поуспокои и спа до преди 20 минутки. Събудих я и й поднесох една консерва с риба тон. Само като усети миризмата тръгна по мен. Наяде се доволно и бързаше толкова много, че щеше да се задави  Shocked Викам си, леле колко е лакома, но нека, най-важното е да се оправи. Гледах й коремчето, раната не се е отворила, червеи няма. Дано да заздравее по-бързо.
Благодаря на всички ви за отговорите.
Котьо Тръмп, този аватар ми е много любим, не значи прободено сърце и някаква скрита неволя, а просто страстта ми към вуду куклите. Не, че се занимавам, но има някои много сладки  hahaha

# 281
  • на брега на морето
Котьо Тръмп, този аватар ми е много любим, не значи прободено сърце и някаква скрита неволя, а просто страстта ми към вуду куклите. Не, че се занимавам, но има някои много сладки  hahaha

Мисля си дали не влияе негативно върху котенце; идея си нямаш какви енергии излъчват картинките. Хубавото е, че детето е яло и оздравява Grinning

# 282
Срам не срам,но 5 теми ме няма.Не ,че искам да се оправдавам,но с две малки дечурлига и две щури котки вече силица не ми остана Laughing

Ще гледам да наваксам,само прочетох,че имаме оперирани,не намерили дом,на всички желая здраве и топли постели

Сега да се оплача,ние прекръстихме Пинко,той вече се казва Батман, тази събота срещу неделя мочмето полетя от 6етаж Shockedжив е,няма счупено,само е натъртен и малко си разби устата.
Станало е през ноща,бяха двамата с Томас на терасата.Мъжа ми като яя затварял решил ,че и двмата са се прибрали и си легнал.Будя се аз към 4 да правя на бебето мляко и като никога Пинко не се появява и той да проси за храна.Томас до мен и ми мяука,бре тук Пинко там Пинко,викам,скърцам,дрънкам с гранули няма го.Събудих мъжо да храни детето и по стълбите надолу.Обиколих зад блока и като видях,че го няма се успокоих(сиреч,оцелял е).Виках,виках и се показа диването от един ъгъл,куца и мяука.Качих го,пи веднага вода и яде,беше много уплашен.Очите му бяха малко мътни,спах с него до сутринта да го следя.Стана си пича все едно нищо не се е случило,е малко накуцва с предната лапа,но вече си скача и пак мераци има за терасата #Cussing out
Прегледаха го,няма счупено,корема е спокоен,ама то е ясно,яде и пие вода от първия миг,но много се уплаших.Ако му се беше случило нещо нямаше да си простя,защото все отлагам да обезопася.

Та така,много дълго стана.След  малко и снимки ще пусна,че това ми е записа Crazy Hug
Пепика,разкошно е котето ти,Радвам се и тук да те видя,макар аз вече и в готварския само да поглеждам... Embarassed

# 283
  • Варна
alximika,
ужас Shocked Това е най-големият ми страх, терасата ни е невъзможна за обезопасяване и само търча след Кетя, не я оставям сама, че ако се издрънчи долу е бетон Tired Лесно се е отървал, но имайте едно наум оттук нататък, белите стават лесно.
Теичка,
ама преживявания сте имали... Добре че вече всичко е наред.

# 284
Месечинке, вашата тераса не е ли като на Котково? те много добре са я обезопасили и котките си щъкат без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт