Токуда Болница - София - 10 тема

• 50 444
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • в 1001-та нощ
Попитай в раздела, а не в темата  Peace

# 616
LadyAngel, това което ти се е случило е направо пълен абсурд... В смисъл в Токуда човек отива, защото предполага, че всичко ще е ок и ще получи нужното внимание все пак.... А сега излиза, че може да не разберат кога раждаш. Не знам, аз на твое място бих подала оплакване срещу Димитров. хубаво е, че случката вече е тук и всеки може да си направи изводите. Но е добре и от Токуда да вземат мерки. Все пак не може 3000 лв. за раждане и на не може елементарни неща да се преценят. Честно, побеснях докато ти четох поста.... И хем съм на 90% че ще раждам живот и здраве там, все още заради такива изцепки не съм сигурна. Въпреки, че за другите места не съм чула по добро.....

Признавам си, лека паника ме обхваща с избора ми на Токуда. Продължавам да се образовам по въпроса, но вече ми се иска да започна да ходя на преглед там където живот и здраве ще родя (в нач на 5-ти месец съм).

A.l.e.n.a. за сега планът ми е като твоя, ходя при Евтимова за изследванията по касата иначе мисля да продължа да се следя платено при Илиев (досега бях в клиниката на Владимиров).... И това дето го казваш, че ходенето по касата може да се окаже повече нерви отколкото спестени пари, май ще се окаже точно така.

# 617
  • в 1001-та нощ
да споделя за преглед при ендокринолог - д-р Горчева, платен прием

доволна съм, внимателна, назначи ми изследвания, утре ще дам кръв (заради половите хормони на опр. ден), заради липидни япрофил ми обясни за храненето преди изследване, за пролактина ми обърна внимание, че е добре да съм спокойна ....

уговорихме се в деня на изследванията - с готови резултати -  да ме види, макар, че не е на кабинет - за да не тръпна в очавкане - какво означават стойностите - утре ще коментирам как е минало и т.н. - първо пряко впечатление за сега - позитивно  Peace

# 618
  • София
teg, да, абсурд е...за радост приключи добре. Не мога да кажа, че съм 100% доволна от Токуда, защото имам още няколко сериозни забележки в частта Неонантология, но като цяло съм убедена, че по-добра услуга няма да получа другаде в София. Поне от Кирякова и Стомнаровска останах много доволна.

А относно оплакване...минало е твърде много време, а и няма как да докажа, че съм имала разкритие, което Димитров не е успял да установи след 3 прегледа в периода от 3.30 до 7.30 сутринта. Но пък го написах тук. Който се интересува, ще види и моята гледна точка.

И все пак мисля, че Токуда е добър избор, просто имах лош късмет да попадна на не когото трябва:)

# 619
  • София
Я кажете, от кога се ходи на запис на тонове и колко често? По здравна каса полагат ли се?
Трябва ли записан час? Може ли да е в ден, когато докторката не е в кабинета?

# 620
ЕйМиМи, аз започнах от края на осми месец, всяка седмица. Не се записва час, само казваш на регистратурата, че си за запис и те те викат. Може да е всякакъв ден, независимо от приемното време на твоя доктор - наличният на кабинет ще погледне записа и ще го подпише.

# 621
  • София
Аз си следях бременността в началото в друга болница. От регистратура не записваха при Колева, т.к. нямало места и към 2-3 месец отидох лично да попитам Колева кога най-късно да се запиша при нея за второто ми раждане /първото беше при нея/ и тя ми предложи да ми води и ЖК. Въпреки, че предпочитах да е платено при нея, лично тя отиде на регистратура и ме записа по ЗК. Вече съм в 8 месец и съм платила само веднъж 15 лв. консултация включваща и ехограф, т.к. се налагаше преглед в ден в който местата по ЗК бяха заети и ме записаха на частно... На всяка консултация ме гледа на ехограф, всеки месец ми пуска антитела, когато се налага ми пуска ПКК и урина и всичко това по ЗК.

В предната клиника в която ходех по ЗК имах само 2 безплатни ехографа, останалите ми бяха по 50 лв, за болничен за комисия доплащах 30 лв, за взимане на микробиология доплащах 5 лв., за гинекологичен преглед доплащах 20 лв. и разни други такси които не ги помня вече....

ЕйМиМи,  на мен Колева ми каза от 34 седмица всяка седмица, без да се записва час, може да се наложи да се изчака ако в момента е зает апарата и задължително се заплаща ако не се лъжа 15 лв. Сигурно може да е в ден, когато не е на кабинет, но трябва сама да си ги разчетеш или да разчиташ на доктора на смяна или на акушерките....

# 622
  • София
А, забравих да допълня, че понеже доста късно разбраха, че раждам, нямаше време за клизма, в резултат на което изолираха Ешерихия коли в ушен секрет на бебето 48 часа след раждането и лежахме 3 дни допълнително, защото Йоана беше на венозен антибиотик - новородено на 2 дни.

Помня, че когато дойде акушерката от новата смяна - Снежа - и ме прегледа, се изцъкли и каза:
- Ама Вие ще родите до 15-20 мин....
Аз:
- Не не може, казаха, че ще родя довечера или утре...
Тя:
- Кой Ви прегледа?!?
Аз:
-Димитров.

Последва мълчание...

# 623
LadyAngel, да, права си, аз покрай възмущението си забравих да те поздравя, че всичко е минало добре  Embarassed Това наистина е най-важното така, че поздравления   bouquet.

Иначе, който се чуди дали да избере Димитров, би трябвало да попадне на поста ти и сам да прецени.

А относно неонтологията, това е една от основните причини да избера Токуда, от всичко прочетено разбирам, че там и в Майчин дом са най-добрите неонтологии... (Майчин дом го изключвам по подразбиране) Ако си писала някъде за забележките ти, прати ми линк да прочета моля те.

# 624
LadyAngel, разбирам, че за теб мълчанието е било многозначително, но всъщност акушерката не би могла да коментира поради проста професионална етика.  Peace

# 625
  • София
Мерси, момичета.

# 626
Здравейте,
нямам възможност да изчета толкова много теми..за това моля да ме ориентирате малко относно Токуда, и по-специално женска консултация и после раждане. Кои лекари приемат за женска консултация по ЗК? Колко по-рано трябва да се запише човек? Още на първия преглед ли се ходи с направление 3 от личния лекар или е редно първо да потвърдят бременността там и после чак да стане записването ? Ако няма вариант за следене по касата, може ли да се следи човек само на платен прием? т.е. Ако е само на платен прием, кой издава болничните (по време на бременността, ако се наложат), и болничния преди самото раждане. Кой издава направление за хоспитализация, обменна карта и каквото там още е нужно? Ако проследяването е платено, може ли все пак за раждането да се мине по касата и ако да, как става това? Всички ли лекари приемат пациенти за раждане по касата? Много въпроси станаха..сещам се за нещо последно: между д-р Герганова и д-р Лазарова, кого бихте препоръчали? Много благодаря на всеки, който отдели време да ми осветли малко ситуацията Simple Smile

# 627
  • в 1001-та нощ
Здравейте,
нямам възможност да изчета толкова много теми..за това моля да ме ориентирате малко относно Токуда, и по-специално женска консултация и после раждане. Кои лекари приемат за женска консултация по ЗК?Евтимова и Живкова, за другите няма часове, но опитай Peace иначе Колева също Колко по-рано трябва да се запише човек? за проследяване - след установяване на бременносттаОще на първия преглед ли се ходи с направление 3 от личния лекар или е редно първо да потвърдят бременността там и после чак да стане записването не съм сигурна, аз отидох да се установи бременността и после взех направление от ЛЛ? Ако няма вариант за следене по касата, може ли да се следи човек само на платен прием? може т.е. Ако е само на платен прием, кой издава болничните (по време на бременността, ако се наложат), и болничния преди самото раждане. лекарят, при който ходиш платено  Peace Кой издава направление за хоспитализация, обменна карта и каквото там още е нужно? лекарят, при който се следиш - няма значение как се плаща - по каса или лично Ако проследяването е платено, може ли все пак за раждането да се мине по касата и ако да, как става това? Всички ли лекари приемат пациенти за раждане по касата? да, но се доплаща 1500 лв, ако не си здравно-осигурена - повече  Peace Много въпроси станаха..сещам се за нещо последно: между д-р Герганова и д-р Лазарова, кого бихте препоръчали? ЛазароваМного благодаря на всеки, който отдели време да ми осветли малко ситуацията Simple Smile

# 628
В допълнение, аз като се обадих да се запиша за следене по касата, ми записаха час мисля за около след месец. Но не може да се разчита само на следене по касата, сама ще се убедиш, много са формални прегледите, по скоро срещите...

# 629
  • в 1001-та нощ
+ 1  Peace

от сегашната ми позиция е чисто губене на време Peace

Общи условия

Активация на акаунт