Кан, Ница, Монако ...

• 155 021
  • 754
  •   2
Отговори
# 315
  • София
Карта на транспорта в Монако...

Може да се прехвърляте от една линия на друга в рамките на 30 мин., безплатно.
Скрит текст:
1: Monaco Ville - Saint Roman - Монако Ville
 2: Monaco Ville - Jardin Exotique - Монако Ville
 4: Кондамин - Saint Roman - Кондамин
 5: Fontvieille - Hôpital - Fontvieille
 6: Fontvieille - Larvotto - Fontvieille

Автобус Ница - Монако - Menton 1,50 евро.......№ 100 от площад Гарибалди..
Карта 24 часа 5 евро
Влак Ница - Монако 3,60 евро

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 13:09 от Bled

# 316
Летището е съвсем близо до Ница и има градски автобус до центъра и гара Рутиер (мисля  струва 4 евро).
В града има една трамвайна линия и автобуси .
Билетчето е 1 евро и с него може да прекачваш до 60 мин. , но само ако си в една и съща посока.
Дневна карта струва 4 евро . Билетчето и картата важат за цялото протежение от Ментон до Кан.
До всички градчета наоколо има и влак , който е по-скъп , но по-бърз макар и да нямаш такива панорамни гледки.

По-основните места  са Ница , Монако, Езе , Кап д'АЙ , Кап Фера , Вилафранче , Ментон , Сен Пол де Венс , Антиб , Кан . Не мога да кажа , че някое от тях е за изпускане . По надолу се сещам и за Грас , Порт Гримо , островите на Кан , Сен Тропе...
За Сен Тропе най-удачно е  трип с лодка от Ница или Кан , защото пътя е кошмарно натоварен.

Питай нещо по-конкретно.

Здравейте!Виждам ,че сте наясно с този район затова ще се  радвам ако ми бъдете полезни:)Обмислям Ница през началото на  октомври-но не знам времето дали е подходящо през този период, в смисъл, дали има  много валежи?Ще се радвам ако ми препоръчате някое читаво хотелче, не много скъпо разбира се.

# 317
Shantal,mallkata- Благодаря за включването Simple Smile

Сега погледнах резервацията, къмпинга ни е в  ANTIBES CEDEX, между Кан и Ница по-близо до Кан.
Имаме 7 нощувки, така че може да редуваме един ден разходка по местностите друг ден различен плаж.Ще сме в началото на сезона 01-07 Юли, дано да няма много навалица и задръствания. Но каквото и да е съм сигурна че ще изкараме страхотно по вашите впечатления. Simple Smile

Живях в Антиб, там има и пясъчен плаж, както в стария град, така и в курорта Жуан ле Пен. Антиб за мен лично е най-хубавия град на Лазурния Бряг  Peace

Зайо, защо се спряхте баш на Гранд Мот? То си е френската Албена  Laughing  Леля ми живее на няколко км, ходила съм неведнъж. Идете да видите Пон дю Гард, до Ним и Сомйер  Peace
За спането можеш да видиш в Италия, на границата, т.е. между Вентимилия и Ментон.

Радвам се ,че споделяте всичко -толкова много инфо давате-благодаря ви!А дали знаете в началото на октомври какво е времето в Ница ?

# 318
  • Бургас
Записвам се в темата и се връщам да чета отначало.
В средата на май (живот и здраве) ще отидем до Ница и моля да ми препоръчате хотел.
Имате ли идея какви самолетни връзки да гледам за прибирането към България? Търся най-икономичния вариант....

# 319
  • София
Записвам се в темата и се връщам да чета отначало.
В средата на май (живот и здраве) ще отидем до Ница и моля да ми препоръчате хотел.
Имате ли идея какви самолетни връзки да гледам за прибирането към България? Търся най-икономичния вариант....

LaDiDa Самолетни връзки има много, като цените започват от 140-150 евро с прекачване.
Хотели също, зависи какво търсите, нощували сме 2 пъти, има всякакви цени, зависи от мястото.

# 320
  • Бургас

LaDiDa Самолетни връзки има много, като цените започват от 140-150 евро с прекачване.
Хотели също, зависи какво търсите, нощували сме 2 пъти, има всякакви цени, зависи от мястото.
Ще съм благодарна за примерна връзка...
За хотела- по възможност най-добра локация, задължителен балкон и ценовия диапазон до към 180 евро (колкото по-малко разбира се, толкова по-добре  Party ).

# 321
  • София

За хотела- по възможност най-добра локация, задължителен балкон и ценовия диапазон до към 180 евро (колкото по-малко разбира се, толкова по-добре  Party ).

LaDiDa   Примерно, полет.....
Скрит текст:
Евро 140,52
   Brussels Airlines
SN 3622
Тип самолет Airbus industrie A320-100/200   
Заминаване   16:15   Cote D Azur, Nice   Терминал 1
Пристигане   17:50   Brussels Airport, Brussels   
Класа:   Икономична класа
Връзка
Brussels Airport, Brussels       Време за престой
02:30
   Bulgaria Air
FB 408
Тип самолет Embraer 190   
Заминаване   20:20   Brussels Airport, Brussels   
Пристигане   23:55   Sofia, Sofia   Терминал 2

Хотел.....
В единият сме нощували, другите съм ги видяла.
Бяхме хванали една страхотна промоция и в....
Скрит текст:
Но сега виждам много високи цени ???

# 322
  • Бургас
Bled , полетът е перфектен!   bouquet
Хотелите ще разгледам сега... Simple Smile

# 323
# 324

LaDiDa   Примерно, полет.....
Скрит текст:
Евро 140,52
   Brussels Airlines
SN 3622
Тип самолет Airbus industrie A320-100/200   
Заминаване   16:15   Cote D Azur, Nice   Терминал 1
Пристигане   17:50   Brussels Airport, Brussels   
Връзка
Brussels Airport, Brussels       Време за престой
02:30
   Bulgaria Air
FB 408
Тип самолет Embraer 190   
Заминаване   20:20   Brussels Airport, Brussels   
Пристигане   23:55   Sofia, Sofia   Терминал 2

Хотел.....
В единият сме нощували, другите съм ги видяла.
Бяхме хванали една страхотна промоция и в....
Скрит текст:
Но сега виждам много високи цени ???

A имате ли представа какво е времето в началото и средата на октомври-планирам тогава посещение ,но дали не е много дъждовен период?Ще се радвам да споделите! baby_neutral

# 325
  • In the shadows of my mind
По принцип през Октомври, че и през Ноември, в Ница е топло и много приятно. Миналата година ние тук зимувахме буквално, а приятелка там ми изпращаше снимки как ходи на работа по къс ръкав пеша и е над 25 градуса.
Разбира се, времето няма как да се предвиди и може да уцелите за лош късмет тъкмо дъждовен период, но по принцип там есента е прекрасно и е топло и приятно Simple Smile

# 326
По принцип през Октомври, че и през Ноември, в Ница е топло и много приятно. Миналата година ние тук зимувахме буквално, а приятелка там ми изпращаше снимки как ходи на работа по къс ръкав пеша и е над 25 градуса.
Разбира се, времето няма как да се предвиди и може да уцелите за лош късмет тъкмо дъждовен период, но по принцип там есента е прекрасно и е топло и приятно Simple Smile

Благодаря много!А знаете ли какви са цените в заведенията в Ница.Били сме в Париж -дали са такива?

# 327
Привет,

И аз се записвам да следя темата.
Наехме апартамент от 16 до 30 август във Saint-Raphaël.
Ще се върна да чета отначало че да направя плана на пътуването, макар че основно ще е препичане на плажа и пълна почивка.

# 328
  • In the shadows of my mind
lady SOC, като навсякъде има заведения и заведения Simple Smile Във Франция като цяло цените са доста по-високи от България, но там и стандартът е много далеч от нашия. За хапване на едно ястие и бира/чаша вино ще трябва да си приготвите около и над 20 евро на човек, че и повече, в зависимост от типа заведение. Ако искате салата + основно, и допълнителни неща (десерти, предястия и пр.) то цената ще скочи доста повече.
Иначе в Ница има много малки пекарни и магазини за "закуски" - различни кроасани, пити и подобни, които варират между 1-2-3-5 евро, ние в подобни закусвахме сутрин. Бяха страхотни  Heart Eyes
За похапване има и дюнерджийници, а в старата част почти на всеки ъгъл има местенца, където правят традиционната им френска картофена палачинка (на която й забравих името  Laughing ). Задължително опитайте, има интересен вкус и наяжда Simple Smile
Като цяло може да си пазарувате и приготвяте нещо набързо за вечеря, а да излизате само за питиета вечер (това правехме ние, тъй като бяхме с ограничен студентски бюджет  Laughing ), като пазаруването основно бе в Монопри (вид супермаркети, като нашите Фантастико и подобни), където цените бяха доста прилични Simple Smile

# 329
Има различни кулинарни специалитети, които е задължително да се опитат.Например-socca -направена от брашно от нахут и зехтин, яде се гореща, направена е в големи тигани, нарязана на триъгълници.Фокача -foccachia, pan -bagnat ,salade a la nissarda ( salade nicoise), pissaladiere, gnocchi, ravioli a la nicoise са част от специалитетите.Разбира се и пица.Всичко може да се полее с вино от тамошния тероар-Беле (Bellet).Разбира се сладолед-със шафран, лавандулов, лимонов,  c raisin de Nice( с грозде). В десетте най-добри в производството на сладолед за 2013 в класацията на TripAdvisor във Франция , 4 са от Ница-Gelateria Azzuro ,Arlequin Gelati Italiani , Crema di gelato , Fenocchio Glacier.

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 17:18 от romel

Общи условия

Активация на акаунт