Кан, Ница, Монако ...

• 155 030
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Всъщност това което се води плажове на Сен Тропе се намира на десетина километра встрани от града около Pampelonne.
Там са закътаните плажове на богатите и известните и именията накацали наоколо.
Иначе другите около пристанището са си просто градски плажове.

От по-близките със сигурност сте забелязали и Graniers дето е точно долу  зад цитаделата Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 19:53 от mallkata

# 91
ние също бяхме извън Ст. Тропе на плаж, а и в Ст. Максим. Мислехме до отидем и до Пампелоне, защото мой колега ми препоръча плажа, но като видях какъв пясък навява, се отказахме.
Ст Тропе изглежда чудно на кадри от едноименния френски сериал, а на живо си е разочарование.
Бяхме и в Порт Гримауд-изкуствено създадено селце, уж наподобява Венеция- къщи във водата, яхти отпред; също може да се пропусне.

# 92
Нистина на по-откритите заливи и като този в Ница когато е бурно е доста неприятно.
Тая година морето там почти нон стоп беше с едни високи вълни и се потопихме само веднъж.
В Кап Фера и Вилфранш обаче беше ОК !
В Сен Тропе също случихме на хубаво спокойно време.
Toя сериал тъй и още не съм го поглеждала , но се чидя с какво пълнят толкова серии.

Аз го харесвам Wink

# 93
Някой пътувал ли е със влак от Антиб до Монте Карло да каже на колко често са влаковете? И колко горе-долу се пътува. Мерси

# 94
Имам някъде разписанието , но не е пред мен.
На всеки 15-20 минути са , а се пътува около 50 минути.

Ето страницата на влаковете им :

http://www.ter-sncf.com/Regions/paca/Fr/Se_deplacer_en_TER/Avant … .aspx?region=paca

# 95
 newsm74 newsm74 newsm74
Много мерси за инфото. Сега само да резервирам и апртамента и съм ок.

# 96
Има ли някой който да е ходил на фестивала в Кан .

# 97
Позволявам си и аз да повдигна тази тема...търся си евтино място за спане в частта между Ница и Ментон за 1 нощ...за около 6 човека...и понеже е през август задачата ми се усложнява още повече. Засега съм се спряла на хотелите на Етап, въпреки че четя ужасяващи отзиви  ooooh! Ако някой може да даде идея за място, моля да сподели  Hug А, трябва ми и паркнг да има за колата  ooooh!

# 98
  • София
Резервирахме и ние мобилхоум в къмпинг между Кан и Ница за 7 нощувки от 1 Юли това лято.Препоръчаха ни го в предвид това , че ще сме с 5 годишни деца.
Възнамеряваме да обиколим околностите и плажовете по ваши препоръки от темата.

Сигурно ще има много въпроси, но за сега - гледах средна температура за този период 23 гр а на морето 20 гр. За плаж ще е ОК, но за къпане за децата дали ще става? И има ли свободни плажове без да е нужно да наемаме шезлонги и чадъри?

zayo - къмпингите няма да ви свършат работа. Отдават ги от събота до събота. За една нощувка само хотел или апартамент.

# 99
  • Sofia
Плажове има, но в Ница са много каменисти /аз пясък там не видях/ , плажната ивица на Кан много ми хареса, но като че ли беше и по - гъсто населена от тази в Ница.
Ходихме и надолу преди Сен Тропе са разни малки градчета с прекрасни и спокойни плажове.

# 100
Stelitka , температурите през юли  със сигурност ще са около и над 30 градуса.
Разбира се , че пълно с къпещи се малки деца.
Абсолютно по цялата плажна извица се редуват обществени и платени плажове.
Обществените не са забутани някъде в ъгъла както е у нас и водната ивица е обща - тоест може да плуваш дори във водата пред частните плаживе , защото загражденията са само на пясъка.

В Ница няма пясъчни плажове и морето е по-бурно ,  защото заливът е по-открит.
Най-близките пясъчни  са във Вилфранш и Кап Фера.
В Монте Карло , Ез и Ментон също има хубави обществени плажове.
В Кан е страхотно , но  е доста пренаселено.

# 101
  • София
Shantal,mallkata- Благодаря за включването Simple Smile

Сега погледнах резервацията, къмпинга ни е в  ANTIBES CEDEX, между Кан и Ница по-близо до Кан.
Имаме 7 нощувки, така че може да редуваме един ден разходка по местностите друг ден различен плаж.Ще сме в началото на сезона 01-07 Юли, дано да няма много навалица и задръствания. Но каквото и да е съм сигурна че ще изкараме страхотно по вашите впечатления. Simple Smile

# 102
Ние сме си резервирали бунгало за август за 1 седмица, но до La Grande Motte. С оглед на това, искахме на отиване да преспим 1 нощ на ривиерата, за да разгледаме малко. Затова си търсех нещо изгодно newsm78

# 103
Shantal,mallkata- Благодаря за включването Simple Smile

Сега погледнах резервацията, къмпинга ни е в  ANTIBES CEDEX, между Кан и Ница по-близо до Кан.
Имаме 7 нощувки, така че може да редуваме един ден разходка по местностите друг ден различен плаж.Ще сме в началото на сезона 01-07 Юли, дано да няма много навалица и задръствания. Но каквото и да е съм сигурна че ще изкараме страхотно по вашите впечатления. Simple Smile

Живях в Антиб, там има и пясъчен плаж, както в стария град, така и в курорта Жуан ле Пен. Антиб за мен лично е най-хубавия град на Лазурния Бряг  Peace

Зайо, защо се спряхте баш на Гранд Мот? То си е френската Албена  Laughing  Леля ми живее на няколко км, ходила съм неведнъж. Идете да видите Пон дю Гард, до Ним и Сомйер  Peace
За спането можеш да видиш в Италия, на границата, т.е. между Вентимилия и Ментон.

# 104
Защото разбрах, че там плажа уж бил най-подходящ за деца..то къмпинга всъщност е по-скоро към Монтпелие...тези дето си ги написала, изобщо не знам какви са...сега ще погледна. Аз исках по-надолу, но казаха, че там плажа бил я с някакви риби, я с ветрове...исках плаж, който да е плитък и безопасен..не ме разочаровай моля ти се  Praynig
Тази година тотално се обърках, и то само защото се надявам да видя Барселона и ривиерата...
А, Ним го знам, и Авиньон ли се казва..ги гледах, дано имаме време да ги видим, Монтпелие струва ли си?
А за италианската граница....уж гледах, ама все излиза повече от колкото ми се иска  Sad

Общи условия

Активация на акаунт