Кан, Ница, Монако ...

• 155 061
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Посетете и двореца в Монако .

# 76
Още малко инфо за Монако от мен:
1, Двореца Грималди- смяната на караула на обяд  е интересна/мисля, че беше в 12ч/
2,В една от  уличките е Музея на восъчните фигури-експозицията е бедна,спокойно може да го пропуснете
3,Хубава  е катедралата Свети Николай
4, От Двореца вървейки към Океанографския музей се минава покрай Ботаническата градина-  многообразието  от кактуси е впечатляващо,посещението си заслужава
5, Океанографският музей-интересен и за малки, и големи-тук си отделете повече време,има много за гледане .И сградата, и морските обитатели са уникални по рода си.Препоръчвам!

# 77

4, От Двореца вървейки към Океанографския музей се минава покрай Ботаническата градина-  многообразието  от кактуси е впечатляващо,посещението си заслужава

По-впечатляваща, най-вече поради местоположението си, е ботаническата градина в Ез  Peace  Също има много кактуси там.

# 78
Монако има и много богата екзотична градина - мисля беше 5 евро . Има удобна връзка с градския транспорт.
Във Fontvieille ( най-новия квартал на Монако точно под  хълма с двореца ) има и розеариум със десетки видове рози Wink
Японската градина също си заслужава и е безплатна.

# 79
Възможно е, но тук говорим не за по- и най-впечатляващо, а споделям  лични впечатления и допълвам инфото какво  да се види в Монако -всъщност поради факта, че княжеството е на хълм,доста открит и гол, не без значение е ,че само в Ботаническата градина имаше малко сянка

# 80
Разбира се , освен това много хора особенно на организираните екскурзии са ограничени с времето в Монако.
Градината която препоръчваш е наистина  много красива с прекрасна гледка към новия квартал.

# 81
Аз пък останах с впечатление, че авторката на темата пътува самостоятелно и времето не я притиска

# 82
Taка е , но тя всяка тема малко се размива в един момент и излиза извън границите на конкретното питане.
Иначе още на предните страници са отбелязани почти всички по-интересни места в Монако (включително плажовете ако има време за това)
Всеки споделя лични впечатления и човек си изгражда някаква обща представа за мястото.
Според мен Монако си заслужава  два дни за  спокойно разглеждане.
За ден е доста натоварващо.

# 83
Има ли някъде маршрутите и спирките на автобусите между отделните градчета , както и часовите интервали на който се движат.

# 84
Има ли някъде маршрутите и спирките на автобусите между отделните градчета , както и часовите интервали на който се движат.

Ето светая светих на обществения транспорт в региона  Laughing

http://www.lignesdazur.com/

# 85
Много мерси   bouquet  bouquet  bouquet

# 86
Резервирала съм си от 05.09 организирана екскурзия до Италианската и Френска ревиера. Много ми е необходима информация какво ще е времето в него регион. Вярно, че няма нищо по променливо от времето, но е хубаво да сме подготвени.

# 87
Задаваш въпрос за милион долара Simple Smile

Около 22-25-30  градуса , предимно сухо ...

Ето тук задаваш името на града който те интересува :

http://www.wunderground.com/

По-надолу вляво има опцията History &  Almanaс.  Taм задаваш примерно 09 септември 2010 година. На следващата страница има опция да провериш какво е било времето за конкретния ден , за седмица или за целия месец .
Дава ти подробно ден по ден и по часове на денонощието точната измерена температура , валежи , атмосферно налягане , облаци , дъжд...
Може да провериш периода който те интересува за няколко години назад...

Всичко друго би било субективно.

# 88
  • Sofia
Ето ме и мен, вече в БГ. Изкарахме прекрасно, пообиколихме, преядохме ... изобщо беше прекрасно.
Единственото ми разочарование беше апартамента - страхотна локация, но мебелите бътре бяха ... стари, захабени  Sick , може би ако някой не е гнуслив колкото мен, би било ок, но аз първия ден исках да си търсим хотел ... освен това беше на петия етаж, нямаше асансьор, а паркинга, на който държахме колата беше на стотина метра ... Добре че си носех чаршафи и хавлии Simple Smile
За една седмица обиколихме Ница и Кап Ферат, Кан, Монако и Монте Карло, Сейнт Тропе и Сейнт Максим, Маринеленд в Антиб. Основно обикаляхме с колата, единствено до Монако ходихме с корабче , бях си купила билети предварително от тук.
Малко цифрички мога да споделя, предполагам би било полезно : паркинг - 26Е/24ч. , 75Е/6дни, 2 шезлонга + чадър на плажа в Ница - 38Е, закуска за трима - средно 40Е, вечеря - според зависи, но около 100 - 120Е, магистралните такси (минахме София -  Хърватска - Словения - Италия - Франция и обратно) около 200Е.
Това се сещам в момента, дано съм била полезна

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 11:31 от Shantal

# 89
и ние изкарахме повече от прекрасно. случихме и на чудно време, но 13 дни ми се сториха прекалено кратък период, да успея да се насладя на посещаваните места. Освен по изброените от Shantal места бяхме и 2,5 дни в Марсилия и половин ден в Тулон- моите хора искаха да посетят военното пристанище и да видят отблизо самолетоносачи. Разходката с корабче е 10€. Пък после на пристанището в Антиб съвсем безплатно видяхме яхта, на палубата на която отпред имаше ферари, а отзад въртолет Wink

Паркингите са м/у 1,30-2€/h, най-скъпо беше в Кан- 3,20за първия 4ас, после 2,80 и за следващите 4асове по 2€.
От St. Maxime do St Tropez стояхме в адско задръстване, в извън сезона  Shocked, а са само 11км- препоръчвам да се ходи с корабче. Всъщност, ако не разполагате с кой знае колко време, посещаването на Ст Тропе не го препоръчвам- не разбрах какво толкова му харесват на това място. Освен това заливът е по-голям и по-открит и духа страшно, което не би било никак лошо, но на плажа ни заливаше с пясък.  Sick

Затова пък много ми харесаха плажовете на Кап Ферат и на Cap d'Antibes- малки, закътани, с палми и разни други дървета наоколо. Имаха и душове и тоалетни. Някои бяха с фин пясък, други с по-едър, а дори и с камъни. А около Марсилия такова място се оказа Касис- малко, китно и много зелено.

Не препоръчвам за посещение вила Ротшилд и океанографския музей в Монако- не че са лоши, но ако сте били във Версай и в аквариума във Валенсия, то определено ще останете разочаровани (след хвалбите из разни гидове и 15€ вход очаквах и на двете места повече).

Ходихме и до селцето Ез- отгоре има прекрасна гледка към целия залив; взехме си и парфюми от Фрагонард- доста евтини са.

Общи условия

Активация на акаунт