Мнение за достигнаните изводи относно домашното раждане

• 572
  • 2
  •   1
Отговори
  • София

Аз виждам обобщенията от темата по следния начин:

1. Планираното домашно раждане не бива в никакъв случай да бъде насърчавано. Същото се отнася до планирано раждане в пещера, по време на парашутен скок или дълбоководно гмуркане.
2. В случай на смърт на бебе по време на планирано извън- болнично раждане, отговорността следва да се носи от родилката, вкл. юридическа такава - т.е. тя не бива да се ползва от защитата на закона, но напротив, да попада под ударите на закона като причинила смърт поради непредпазливост (от 1 до 6 години).
3. При раждане в извън- болнични условия следва при всяко положение да се заплати от заинтересованите лица ДНК тест, за да бъде установена родствена връзка с новороденото.
4. Подстрекателите, вкл. и "мрежови" такива на извън болнично раждане следва да бъдат преследвани от Закона по чл. 117 (2) като подбудители към убийство.
5. В случай на благоприятен изход родилката не бива да се преследва като закононарушител.
6. Всички, вкл. и лекарите, следва да се подчиняват на законите на републиката.
7. Всички граждани на Републиката са отговорни за извършени или подготвени престъпления, за които имат информация, но за които не са съобщили - вкл. и за такива, подготвяни от / в алтернативни интернет - сайтове, или такива, случили се в болнични заведения.

# 1

1. Планираното домашно раждане не бива в никакъв случай да бъде насърчавано. Същото се отнася до планирано раждане в пещера, по време на парашутен скок или дълбоководно гмуркане.
    - не съм съгласна; Първо ако говорим за неасистирано - да, в никакъв случай не бива да бъде насърчавано, но следващото изречение е излишно, хората не са малоумни, че да имат нужда от подобни ирочнични аналогии.
2. В случай на смърт на бебе по време на планирано извън- болнично раждане, отговорността следва да се носи от родилката, вкл. юридическа такава - т.е. тя не бива да се ползва от защитата на закона, но напротив, да попада под ударите на закона като причинила смърт поради непредпазливост (от 1 до 6 години).
    - не съм съгласна - ще започне тормоз на родилки, които наистина случайно са родили извън болница. Освен това за асистирано или не става дума, пак не е ясно.
3. При раждане в извън- болнични условия следва при всяко положение да се заплати от заинтересованите лица ДНК тест, за да бъде установена родствена връзка с новороденото.
    - не съм съгласна, това вече е филм.
4. Подстрекателите, вкл. и "мрежови" такива на извън болнично раждане следва да бъдат преследвани от Закона по чл. 117 (2) като подбудители към убийство.
     - не съм съгласна - те не са подбудители към убийство, но са вредни и трябва да бъдат ограничавани. Редно е да бъдат подвеждани под отговорност, но не за подтикване към убийство, по-скоро да е подсъдно даването на медицински съвети от неквалифицирани лица, които могат да заблудят майката и да нанесат вреди на нея и бебето.
5. В случай на благоприятен изход родилката не бива да се преследва като закононарушител.
    - съгласна, то това оставаше  Laughing
6. Всички, вкл. и лекарите, следва да се подчиняват на законите на републиката.
    - няма смисъл от коментар, т.е. не е заключение
7. Всички граждани на Републиката са отговорни за извършени или подготвени престъпления, за които имат информация, но за които не са съобщили - вкл. и за такива, подготвяни от / в алтернативни интернет - сайтове, или такива, случили се в болнични заведения.
     - съгласна по принцип, но не и като става дума за раждане, защото това още не е престъпление, т.е. ако знам, че някой ще си ражда у тях - кой да уведомя - полицията ли? Дежурния екип на Тина Киркова ли? Кой ще е този, който ще дойде да арестува нарушителя? И защо аз ще съм отговорна като всъщност и да знам, нищо не зависи от мен?

В другата тема съм за това, раждането да се случва предимно в болница, в редки случаи - да се разреши на родилката да има домашно раждане, но от медицинско лице непременно и  задължително да има възможност за спешна медицинска намеса и незабавен транспорт.
Обаче тази анкета... нямам думи да опиша...

# 2
Янечек, напиши си мнението в другата тема със същото заглавие. Тази е пусната по-късно и я дублира (неясно с каква цел). Доколкото ми е известно не се допускат едновременно няколко теми с еднакво съдържание.

Общи условия

Активация на акаунт