ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 408 850
  • 728
  •   2
Отговори
# 450
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ИЗВАРЕНИ КЮФТЕНЦА


Ето рецепта от мен за изварени кюфтенца:

500 г извара
2 яйца
2 глави лук (настърган)
чубрица
черен пипер
малко царевично нишесте, ако сместта е много рядка.  

Оформяме кюфтенцата, печем във фурна на 200 градуса до готовност.Моята препоръка е: да не се пекат дълго, тъй като стават сухи при продължително печене. Докато са топли, имат вкуса и аромата на ИСТИНСКИ кюфтета.


Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 22:12 от smileys

# 451
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СОЛЕН ROSCÓN



Тъй като сладкият стана разкошен, реших да пробвам и със солен вариант, та днес направих един сладък и един солен. Технологията на приготвянето - същата. Промяната е в продуктите:

За тестото:

1 цяло яйце + 2 белтъка
50 г Маисена /приблизително 3 супени лъжици/
50 г обезмаслено прясно мляко на прах /около 4 супени лъжици/
100 г обезмаслено сирене за мазане
2 супени лъжици течен подсладител
1 супена лъжица портокалова вода
настърганата кора на ½ портокал
настърганата кора на ½ лимон

15 г прясна мая
няколко капки обезмаслено прясно мляко
щипка сол
вместо задрасканите продукти: есенция козе сирене и малко повече сол

За пълнежа:

200 г обезмаслено сирене за мазане
1 супена лъжица течен подсладител
пакетче от 10 г желатин на прах
няколко капки обезмаслено прясно мляко
пуешка шунка, нарязана на ситни парченца
есенция, която предпочитате
есенция козе сирене, щипка сол, чесън на прах, малко копър

Разбира се, може да направите и различен пълнеж в зависимост от това, какво обичате и какви продукти имате /сварени яйца, риба тон, пушена сьомга и т. н./

Начинът на приготвяне тук

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 19:15 от smileys

# 452
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕ С КИСЕЛО МЛЯКО И ГОРЧИЦА

Сигурно 100 пъти съм го правила, но не бях се сещала да напиша рецептата.

пиле без кожата и нарязано на парчета /нарязвам и кошчето на парчета/
2-3 лъжици дижонска горчица
500 г обезмаслено кисело мляко
1/2 средно-голяма глава лук
сол
черен пипер
кимион
шафран/куркума

Нарежете главата лук и запечете в дълбок и широк тефлонов тиган. Добавете пилето, нарязано на парчета, кожата отделете предварително. Бъркайте често с дървена лъжица.

Като се позапече, сипете горчицата и киселото мляко. Посолете, поръсете с черен пипер, шафран/куркума и кимион. Разбъркайте добре. Намалете огъня, захлупете с капак.

От време на време разбърквайте. Когато изври водата от киселото мляко и остане малко гъсто сосче на дъното на тигана, ястието е готово.

Може да консумирате в П дни без гарнитура или домашно-приготвен сос и в ПЗ дните със зеленчуци, сосчета или гарнитура, която предпочитате.



# 453
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Днес измислих една рецепта, която се оказа много сполучлива и вкусна, затова имам огромното желание да я споделя с всички.  Simple Smile

РУЛО СЪС СУРИМИ



За блата:

5 яйца
300 г сурими /рулца от раци/
5 с. л. Маисена
3 с. л. обезмаслено кисело мляко
2 с. л. обезмаслено прясно мляко

За пълнежа:

обезмаслено сирене за мазане
пуешка шунка, нарязана ситно
чесън на прах /ако нямате, счукани скилидки чесън/
копър
босилек

Смелете в блендера рулцата. В купа смесете смлените рулца заедно с останалите продукти за блата. Разстелете равномерно сместа върху хартия за печене, с която сте покрили тавата на фурната. Печете на 170 градуса. Пробвайте готовността с клечка за зъби. Трябва да остане суха.

Извадете блата и оставете да изстине.

Разбъркайте всички продукти за пълнежа. Разпределете равномерно върху изстиналия вече блат и завийте на руло. Завийте рулото в хартията, с която сте пекли и сложете за няколко часа в хладилника.

Режете с назъбен нож.

Разбира се, може да използвате и други продукти за пълнежа: варени яйца, риба тон, пушена сьомга, пилешко/пуешко месо, режимна кайма...

# 454
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Преди няколко дни, търсейки нещо си из интернет, попаднах на една таблица, която изтеглих в компа. Публикувам я с уговорката, че в различните държави различни продукти са забранени, в други държави са разрешени. Напр., цикламатът /Е 952/е забранен в доста държави, в Испания - не.

ТАБЛИЦА НА ВРЕДНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

Последна редакция: нд, 26 фев 2012, 01:04 от smileys

# 455
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ДЮКАНСКИ КРЕМ КРАМЕЛ



С това количество продукти излиза една средно голяма порция.

2 яйца
125 мл обезмаслено прясно мляко /половин чаена чаша/
½ кутийка обезмаслено сирене за мазане*
2 супени лъжици подсладител на прах
есенция ванилия /по желание/

Разбийте добре всички продукти и ги изсипете в силиконова форма. Печете 30 минути на 200 градуса на водна баня, като водата покрива малко повече от половината от височината на формата.

Оставете да изстине, преди да извадите от формата.



Източник
---------------------------------------------------------------------------

*Не е посочен грамаж. В Испания кутийките са от 200-300 г.

Рецептата ми се струва интересна с включването на обезмасленото сирене.

# 456
  • Испания
  • Мнения: 37 503

За блата:

  4 яйца, 1/2 суп. лъж. подсладител, 2 с. л. царевично нишесте, 2 ч. л. бакпулвер, есенция ром
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме всички продукти освен белтъците, които бием, и добавяме към останалите продукти, бъркайки внимателно.

За крема:

   Около 150-200 г извара, 1-2 с. л. кис.мляко, ванилия, подсладител

За заливката:
   
   1 желатин, малко какао, 200-300 мл прясно мляко, подсладител

Печем блата на 180 градуса. Режем хоризонтално (като питка за сандвич) и пълним с крема вътрешната кухина. Слагаме във форма и поливаме с предварително направената заливка с желатин. Слагаме в хладилник да стегне и след час-два НАПАДАМЕ  newsm22

Подсладителя оставям на вас да решите колко, защото аз слагам по много малко и на вас може да не ви е по вкуса.

Рецептата по-скоро е авторска, защото аз я доизмислих.
Взех идея от твоето шоколадово руло, но го видоизмених, за да ми е по-лесно и по вкуса.



# 457
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СОЛЕНИ БИСКВИТКИ



/бисквитките вдясно са намазани с жълтък/

1 белтък
2 супени лъжици Маисена
3 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
подправки според предпочитанията ви /риган, чесън на прах, джинджифил, сусам – неподходящ за втора фаза/

Смесете всички продукти. Не се стряскайте, като видите, че сместа става много гъста. Бъркайте с лъжица, за да се смесят много добре продуктите. Оставете да почине 20 минути.

Затоплете фурната. Сипете сместа в плик, срежете малко едното ъгълче /ако имате сладкарски шприц с торбичка, по-добре/ и направете бисквитките върху хартия за печене, с която сте застлали тавата на фурната.



Не ги правете много широки, защото при печене леко бухват. Печете десетина минути /зависи как пече фурната ви/ и, ако се наложи, ги обърнете веднъж.



Източник

# 458
  • Испания
  • Мнения: 37 503
И понеже наближават Светлите Великденски празници, се сетих, че мога да споделя една рецепта, която правя три години подред.

ЖЕЛИРАНИ ЯЙЦА "ФАБЕРЖЕ"

яйца /сурови/
яйца /сварени/
200 мл вода* /леко подсолена/
1 пакетче желатин на прах
парченца пуешка шунка
магданоз
парченца сварен морков
сварени грах и царевица /неподходящи за втора фаза/

Счупете внимателно острия край на яйцата и отделете черупката, за да получите отвор с големината на 2 или 5 стотинки /горе-долу/. Изсипете яйченото съдържание. Измийте добре черупките. Наредете на картон от яйца.

През направения отвор сложете от ситно нарязаната шунка, сварен морков, грах, сварени яйца, листенце/листенца магданоз. Може да добавите и други режимни продукти.

Разтворете в хладката вода желатина. В цялото количество вода.

След като се разтвори напълно, сипете в яйчните черупки, като ги напълните до отвора. Сложете в хладилника.

Преди сервиране, обелете черупката на получените желирани яйца. Сложете ги върху листа салата, като основата е частта, през която сте сложили продуктите.

Красиво и вкусно!   chef

Великден 2012

Великден 2011

Великден 2010


----------------------------------------------------------------------------------
*В рецептата, която бях намерила някъде в интернет, присъстваше бульон. Но с него става мътно яйце. Затова аз ги правя с леко подсолена вода. Става бистро яйце и много по-ефектно.

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 15:58 от smileys

# 459
  • Испания
  • Мнения: 37 503
БРАУН С КРЕМ



2 белтъка и 1 жълтък
2 супени лъжици овесени трици
2 супени лъжици Маисена
½ бакпулвер
2 супени лъжици подсладител на прах
1 супена лъжица какао

За пълнежа:

2 супени лъжици обезмаслено сирене за мазане
1 супена лъжица течен подсладител
есенция

Разбийте белтъците на сняг, като по време на разбиването поръсвате с подсладителя на прах.

Разбъркайте отделно триците, Маисената, бакпулвера, какаото и триците.

Добавете внимателно белтъците към сместа с жълтъка, бъркайки с дървена лъжица.

Изсипете сместа в силиконова форма и оставете за 15 минути. Ще бухне.

През това време разбъркайте продуктите за пълнежа.

Изсипете сместа за пълнежа в средата на другата смес с триците, като с дървена шпатула внимателно натискате навътре.



Печете 20 минути на 180 градуса. Следете печенето, всяка фурна е различна.

Оставете да изстине и извадете от формата.

Намажете отгоре с Нутела Дюкан.





Източник

-------------------------------------------------------------

Малко промених реда на разбъркване на продуктие по мое усмотрение, защото винаги разбитите на сняг белтъци се прибавят към другата смес, а не обратното.

Рецепти за Нутела може да намерите в съдържанието на стр. 1

# 460
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПЛОДОВА ТОРТА



2 яйца и 2 белтъка
2 плодови обезмаслени кисели млека* /2 х 125 г/
2 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
2 супени лъжици течен подсладител /или 3 подсладител на прах/
1 чаена лъжичка бакпулвер
3 супени лъжици Маисена
½ кафена чаша обезмаслено прясно мляко
есенция ванилия /или друга предпочитана/

Разбийте яйцата и белтъците. Добавете киселите млека.

Прибавете млякото на прах, бакпулвера, подсладителя. Смесете много добре.

Разтворете Маисената в студеното прясно мляко и изсипете в другата смес.

Добавете останалите продукти, разбийте добре с миксера.

Изсипете сместа в силиконова форма или друга, покрита с хартия за печене.

Печете 25 минути /или до суха клечка/ на 180 градуса. Оставете да изстине във фурната.




Източник
------------------------------------------------------------------------------------------------
* Ако в БГ няма такива, може да ги замените с натурални, в които сте разтворили подсладител и предпочитана есенция.


# 461
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КОКОСОВА ТОРТА



1 яйце и 3 белтъка
2 супени лъжици Маисена
½ кафена чаша обезмаслено прясно мляко
3 обезмаслени кисели млека /3 х 125 г/
250 г обезмаслено сирене за мазане
2 супени лъжици течен подсладител
4 супени лъжици овесени трици
есенция кокос*

Разтворете Маисената в студеното прясно мляко и разбийте всички продукти без триците.

Добавете триците и разбийте добре с миксера.

Изсипете сместа в силиконова форма /по-добре плитка и широка, защото, ако е малка формата, сместа в нея е по-висока и не може да стегне в средата/.

Печете 15 минути на 800 градуса в МВ. Оставете да изстине, преди да извадите от формата.

Триците остават на дъното и създават ефекта на блат на чийзкейк.




Източник
---------------------------------------------------------------------
*Може да замените с есенция, която предпочитате и имате.

# 462
  • Испания
  • Мнения: 37 503

Неподходяща за Първа и Втора фаза!!!

ПЛОДОВА ТОРТА С ОВЕСЕНИ ТРИЦИ

Необходими продукти:

За блата:

1 1/2 ч. ч. овесени трици (15-тина супени лъжици)
1 ч. ч. соево брашно (в оригиналната рецепта е пълнозърнесто)
2 яйца
2-3 с. л. подсладител (Суитли) (оригинална рецепта – 50гр. кафява захар)
1 ч. ч. прясно мляко 0,1%
1 ч. л. бакпулвер (оригинална рецепта – 1/2 ч. л. сода бикарбонат)
няколко капки есенция ванилия

За крема:

350 гр цедено кисело мляко (Олимпус 2%)
1-2 с. л. подсладител (Суитли) (оригинална рецепта – 6 с. л. мед)
какао за поръсване (25гр)

За пълнежа:

250 гр замразени вишни без костилки
няколко капки есенция ванилия
1-2 с. л. подсладител (Суитли) (оригинална рецепта - 50 гр кафява захар)

Начин на приготвяне:

1. Овесените трици се заливат с топлото мляко и се оставят леко да набъбнат.
2. В купа се смесват останалите съставки за блата и се разбъркват. Накрая се прибавят и овесените трици.
3. Сместа се разпределя във форма за торта или тавичка (в оригиналната рецепта 26 см), покрита с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, за 15 минути. (Аз пекох в тава 32 см, след което с тортената форма (22см) си изрязах блат, а останалите парчета си ползвах като 2-ри блат).
4. Замразените вишни се слагат в тенджерка на слаб огън, към тях се добавя подсладителя и есенцията ванилия. Оставят се 15-тина минути на котлона, като се разбъркват от време на време. Трябва да се изпари малко от водата им, но и да остане сос, за да се напои блата.
5. Цеденото мляко се смесва с подсладителя и есенцията ванилия, разбърква се добре и се прибира в хладилника, докато блата се охлади напълно.
6. Готовият блат се оставя да се охлади напълно и хартията се отстранява.
7. Върху охладения блат (в тортена форма или ринг) се разпределят вишните с отделения от тях сок(той ще напои блата). Притиска се добре с лъжица. Залива се с млечния крем. (След като сложих вишните, наредих отгоре и парчетата останали ми от блата, и най-отгоре залях с цеденото мляко).
8. Оставя се за 2 часа в хладилник и после се поръсва с какаото.

Да ви е сладко!

Същата рецепта правих и с ябълки (както е в оригиналната). 2 големи зелени ябълки се настъргват на едро ренде, добавя се подсладител и канела, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника, докато дойде време да се сглобява тортата (ако тортата е с ябълки, се добавя канела и в блата). Следващия път мисля да пробвам с ананас или други плодове.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 14:30 от smileys

# 463
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Снощи бях вдъхновена от една твоя рецепта за сладкиш и направих имитация на "Бисквитена торта". Днес като я опитах за следобедна закуска бях очарована от вкуса й и голямото сходство с обикновената бисквитена торта. А ето и рецептата:

БИСКВИТЕНА ТОРТА "ВЕРОНИ"

За блата:

3 яйца
1 бакпулвер
2 суп. лъжици царевично нишесте
1 ванилия

За крема:

1 купа нискомаслено прясно мляко
1 желатин
1 голямо пакетче Стевия де лукс за сладкиши
1 чаена лъжичка какао 12%.

Начин на приготвяне:

Разделих жълтъците от белтъците. В една купа разбих белтъците на сняг. В друга омесих жълтъците с ванилията, бакпулвера и нишестето. Накрая добавих и белтъците. Изпекох в тефлонова тавичка. Разрязах блата според кутията, в която правих тортата.
В купата с прясното мляко сложих желатина и го разтопих на 1 минута в микровълновата фурна. После добавих стевията и какаото.
Следва редене ред блат, ред заливка. Оставих да престои в хладилника една нощ.

ПП: Ако някой иска може да си направи крема от пр. мляко и една лъжица нишесте. Аз предпочетох да не слагам много нишесте в тортата.
Може също по желание да подсладите и блата. Признавам си, че аз забравих да го направя, но пък с добре подсладения крем овкусих и блата. Стана приятно сладка тортичка, а не накъртваща от много сладост.

# 464
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Днес за пореден път си правих ястието, което обожавам, та се сетих, че не съм писала тук рецептата, която си е моя измишльотина.  Wink

ФАЛШИВА ПАЕЙЯ

½ пиле без бутчето и крилото /или колкото пилешко ви се откъсне от сърцето  /
парченца пуешко месо
гъби /пресни или от консерва, ако не съдържа нережимни съставки/
скариди
миди
рулца от раци
червени и/или зелени чушки
лук
сол, черен пипер, къри, шафран, босилек

В сух тефлонов тиган слагам пилето /предварително отделям кожата, изрязвам месото, нарязвам го на парчета, използвам и частите с кокал, които съм нарязала на парчета/, лука, чушките и гъбите. Посолявам със сол, черен пипер, къри и шафран.

“Пържа” всичките съставки с мазнината от пилето. При установяването на липсата на такава, добавям малко вряла вода.

Когато всичко е полуготово, прибавям скаридите, мидите и рулцата. Ястието се готви още около 3-5 минути. Прибавям босилека и... да ви е сладко!

Разбира се, може да добавяте и още предпочитани продукти или да замените някои.

Понякога слагам октопод, нарязан на парченца, риба на парчета.

Днес го правих с 1 пиле, микс за паейя, който продават готов, и съдържа различни видове миди, небелени скариди, пръстени калмари. Сложих и тиквички на кубчета.

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 17:18 от smileys

Общи условия

Активация на акаунт