Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 378 065
  • 726
  •   1
Отговори
# 720
  • Испания
  • Мнения: 28 489
ПИТКИ ЗА ЛИЛИПУТИ НА FRACTAL



21 броя излязоха  #Crazy

чудно-пухкаво-питчести - дано се вижда на снимката



200 мл обезмаслено мляко
10 гр хуск (задължително! иначе не стават пухкави)
4 с. л. глутен (пшеничен протеин)
1.5 ч. л. бакпулвер
2 яйца + 1 пакетче (2 сухи белтъка) на Йоткер
стевия
кокосова есенция на вкус

По мотиви на тази рецепта с леки модификации.

# 721
  • Испания
  • Мнения: 28 489
МОРСКИ ШИШЧЕТА ПО ПОРТУГАЛСКИ

/оригинална рецепта, която научих от ресторант в Лисабон/




Продукти:

калмари
скариди
сьомга или друга риба на парченца
лук,
чушка

На шишове нареждам парченце чушка, калмар /защипан на няколко места, нагънат като поразтворена хармоника/, парченце лук, скарида, лук, парче риба, чушка и т. н. Нареждам върху тефлонова скара и пека до готовност.

Приготвените шишчета

Върху скарата

Готовите

# 722
  • Испания
  • Мнения: 28 489
МОЯТА ЧЕТВЪРТА ФАЗА

За по-лесно вървя по списъка /сигурно, има и още неща, които ям, но в момента това се сещам/:

1. МЕСА – всякакви, като отделям сланината от тях, приготвени на скара, във фурна или МВ
2. Дреболии – всякакви /на скара, фурна или МВ/
3. Риби – всякакви /на скара, фурна или МВ/
4. Морски дарове – всички /на скара, фурна или МВ/
5. Птиче месо – плюс птици с плосък клюн /на скара, фурна или МВ/
6. Шунки – всякакви, не само постни
7. Яйца – под всякакъв вид, без пържени
8. Млечни продукти – обезмаслени, без ограничение на количеството, когато става въпрос за прясно и кисело мляко. Сирене и кашкавал – нормални, но не прекалявам с количеството
9. Всички подправки
10. Неограничено количество лимон, когато го използвам
11. Нормална сол. Соля много малко. Научих се да ям безсолно
12. Кетчуп без захар
13. Вместо захар – подсладител
14. Тестено, приготвено от мен с пълнозърнесто брашно, вместо мазнина – кефир или обезмаслено прясно мляко. Максимум по веднъж седмично ям нещо тестено
15. Понякога си купувам бисквити без захар и мазнина
16. Мюсли – за ядене понякога между основните хранения, но купувам с пълнозърнести съставки
17. Мед – неограничено количество, но не всеки ден
18. Ядки – неограничено количество, но само сурови или печени без сол
19. Червено вино – само след като съм вечеряла и доста рядко
20. Плодове – всякакви
21. Шоколад - само черен с възможно най-голям процент какао и без захар, все пак рядко

  • Когато ям сладко /нережимно/ – само до обяд.

  • Когато огладнея след вечеря, хапвам само нещо протеиново.

    • Протеиновите дни са с кисело мляко и др. млечни без ограничение.

    • Всякакви колбаси - старая се да не прекалявам с количеството.

      • Всяка седмица - протеинов ден, всеки ден - закуска с трици, всяка сутрин - на кантара, всичко изядено - в таблицата ми, в която записвам храната си от първия ден на режима.

# 723
  • Испания
  • Мнения: 28 489
ФИШ КЕЙК НА COSTA



Направих фиш кейкс, много вкусни станаха.

450 г риба хек или друга бяла риба
глава карфиол
2 яйца
пресен лук
черен пипер
дафинов лист
150 мл мляко
 

Рибата се залива с  млякото и се долива вода, колкото да я покрие, прибавя се дафиновият лист. Отделно се сварява карфиолът в подсолена вода.

В купа се смесват намачканият отцеден карфиол и рибата, двете яйца и пресният лук. Може да се добавят и 2-3 с. л. трици, ако сместа е много мокра.

Разпределя се в силиконови формички за мъфини и се пече 30 мин. на  180 градуса с вентилатор.

Поднася се със сос от кисело мляко с копър и чесън.

# 724
  • Испания
  • Мнения: 28 489
СОЛЕНА ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА "СТАЙКО" ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН



Здравейте, дюканки! Честит двоен празник!
Аз си спретнах тая сутрин тематично солена палчинкова торта.

Дозата на триците е за 4 дни.

За палачинките /6 бр./:

8 с. л. овесени трици
4 с. л. пшенични трици
4 яйца
100 мл прясно мляко
щипка сол
вода

Всички продукти се разбъркват добре до получаване на смес с консистенцията на боза.

В сух тефлонов тиган се капва 1 капка олио преди всяка палачинка и се размазва със салфетка.

В плоска чиния се слага първата палачинка. Намазва се с обезмаслено сирене за мазане. Отгоре ред тънко нарязани кисели краставици, шунка и, по желание, извара.

Слага се втората палачинка и се повтаря процесът.

Последната палачинка се намазва само със сирене и се украсява с печена чушка или тънки резени домат.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 11:26 от smileys

# 725
  • Испания
  • Мнения: 28 489
След дълга пауза днес сготвих рибена чорба и реших, че е крайно време да напиша рецептата.

Рибена чорба



2 глави от сьомга

2 неголеми моркова

1/2 - 1 глава целина

1 голям стрък праз лук

девесил

сол

черен пипер

3-4 твърдо сварени яйца

лимон

В голяма тенджера сложих главите сьомга, посолих и залях с вода, която покри рибата изцяло. Варих до пълно сваряване на рибата, след което я извадих от тенджерата. Прецедих бульона. След като рибата изстина, отделих месото от костите.

В прецедения бульон нарязах лука, морковите и целината. След като се свариха, ги пасирах.

Добавих почистената риба, ситно нарязания девесил, черния пипер. Оставих да поврат 5 минути.

Добавих нарязаните сварени яйца и при сервиране на порцията - резен лимон.

Страшно вкусно е!

# 726
  • Испания
  • Мнения: 28 489

Случайно открих на друго място моя рецепта.

РИБНИ КЮФТЕТА


 
Продукти:

около 1 кг риба /отделят се кожата и костите/
половин средна глава лук
1 яйце
подправки /според вкуса на готвача и консумиращите/
овесени трици

В блендера се смила рибното месо и лукът. Прибавят се яйцето и подправките. Омесва се хубаво. Офомят се кюфтета, овалват се в овесените трици /в тях сложих шарена сол, черен пипер и кимион/. Пекат се в предварително добре загрята фурна до зачервяване.

Общи условия

Активация на акаунт